mirela99 01.02.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja do godz: 10 skonsumowałam 8 kromek pysznych kanapek zrobionych przez TŻ-a z oliwkami, kiszonym ogórasem, serkiem, jajkami, ketchupem, pomidrkiem i czerwoną cebulką . A nic mi nie zostało . Nawet ADR-ów nie ma nikt. A nalesniki ostatnio u nas schodzą z taką wredną czekoladą zrobioną z margaryny i z bananami. Takie życzenia ma moja kochana rodzinka ostatnio:). No ale wzięłam zakupiłam syrop klonowy i pójdą na patelnię pancake . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja do godz: 10 skonsumowałam 8 kromek pysznych kanapek zrobionych przez TŻ-a z oliwkami, kiszonym ogórasem, serkiem, jajkami, ketchupem, pomidrkiem i czerwoną cebulką . A nic mi nie zostało . Nawet ADR-ów nie ma nikt.Adr-ów?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 jej , a ja nie lubie smażyć naleśników!!! A ja ostatnio uwielbiam i robię co chwilę Pisałam już że jeszcze 2 miesiące temu uważałam że nie potrafię Nigdy mi nie chciały wyjść Także odrabiam stracone lata Dodaję 3-4 łyżki oleju do ciasta i nie muszę się*w ogóle bawić w "olejowanie" patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ja do godz: 10 skonsumowałam 8 kromek pysznych kanapek 8!??????????????? Ale chyba z bagietki??? No bo 8 się*nie da przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Adr-ów?????? ADR to towary niebezpieczne (dla zdrowia) w slangu kierowców ciężarówek - czyli wszystkie gorace kubki itp . 8!??????????????? Ale chyba z bagietki??? No bo 8 się*nie da przecież Nie no, z takiego średniego chleba. . Da się . O tak, ja tez oliwę do naleśników dodaję.Szczególnie jak z kwaśnego mleka lub kefiry robię nalesniki (one się bardziej przyklejają do patelni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.02.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Moje dzieciaki też są mega naleśnikowe.Mogłyby jeść codziennie:)Podobnie jak racuchy z jabłkami, leniwe kluski, placuszki serowe, kopytka i wszelkie domowe specjały.Wieczorami tak sobie umilamy życie:) Mirela! Masz sprawdzony przepis na pancake?Taki, które rosną jak szalone i po upieczeniu nie opadają po 5-ciu minutach????Bo mi niestety żadne długo nie wytrzymują wyrośnięte i robię gofry z gotowego ciasta:-( A! I mam pytanie: od jakiegoś czasu chodzą za mną naleśniki podpalane z pomarańczami I chyba likierem pomarańczowym.Bardzo, ale to bardzo poszukuję SPRAWDZONEGO przepisu!Robiłyście takie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 A ja ostatnio uwielbiam i robię co chwilę Pisałam już że jeszcze 2 miesiące temu uważałam że nie potrafię Nigdy mi nie chciały wyjść Także odrabiam stracone lata Dodaję 3-4 łyżki oleju do ciasta i nie muszę się*w ogóle bawić w "olejowanie" patelni bo masz gaz. może dlatego!!!! a ja poczekam z tym smażeniem może rok:wiggle: nie chce mi się stać przy płycie i smażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.02.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Nie no, z takiego średniego chleba. . Da się . Boże! Jak zazdroszczę takich możliwości... I zero efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 A! I mam pytanie: od jakiegoś czasu chodzą za mną naleśniki podpalane z pomarańczami I chyba likierem pomarańczowym. Bardzo, ale to bardzo poszukuję SPRAWDZONEGO przepisu! Robiłyście takie???? Czytasz w mych myślach, chciałam nawet napisać to samo crepes suzette: http://www.chillibite.pl/2012/01/crepes-suzette-tydzien-2.html A chilli to gdzieś po Waszej stronie W-wy te zakupy zbiorowe z Włoch robi chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 ADR to towary niebezpieczne (dla zdrowia) w slangu kierowców ciężarówek - czyli wszystkie gorace kubki itp . Nie no, z takiego średniego chleba. . Da się . O tak, ja tez oliwę do naleśników dodaję.Szczególnie jak z kwaśnego mleka lub kefiry robię nalesniki (one się bardziej przyklejają do patelni). no tak jak masz niedowagę Balbina to ty także lubisz gotować!!!! moj syn lubi, ale zje 3 naleśniki slbo 2 gofry. moj mąz też. to po co stac przy garach i narobić tyle??? dla kogo????odpowiedz -dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.02.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Balbina[/b] to ty także lubisz gotować!!!! Nie, no co Ty! Robię 26-cio metrową kuchnię dla dobrego efektu:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.02.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 po co stac przy garach i narobić tyle??? dla kogo???? Dlatego mam trzy małe japy do wyżywienia:D Sama frajda z takiego gotowania, gdzie dzieciaki przylatują i podstawiają co chwila talerzyki po jeszcze. Z naleśnikami się nie wyrabiam. Zaczynam jak zaczyna się dobranocka, to jest szansa, że jak się skończy będę miała już przygotowaną na tyle bezpieczną ilość, żeby się nie kłóćiły które kogo i komu zabraknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Nie, no co Ty! Robię 26-cio metrową kuchnię dla dobrego efektu:rotfl: Wybacz jej, ona przecież szczęściara - zawsze z głową w chmurach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 01.02.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Czytasz w mych myślach, chciałam nawet napisać to samo crepes suzette: http://www.chillibite.pl/2012/01/crepes-suzette-tydzien-2.html A chilli to gdzieś po Waszej stronie W-wy te zakupy zbiorowe z Włoch robi chyba Rany! Jak to się stało, że ja jeszcze nie trafiłam na tę stronę??? Już jestem fanką! To kompletnie moje klimaty!!! DZIĘKI!!! A naleśniki wyglądają superowo, ale stanowczo nie dla dzieci! Po takiej ilości alkoholu w sosie to nawet nie próbowałabym wejść do samochodu:D A nie sądzisz, że przydałoby się jakieś nadzienie (choć symboliczne) do tych naleśników? Dla podkreślenia smaku, nawet coś mdłego, jak lekko doprawiony serek maskarpone? Jak myślisz? Kiedy robimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Balbino - proszę (zobacz jeszcze z boku, z prawej strony):http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/nalesniki/nalesniki.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Dlatego mam trzy małe japy do wyżywienia:D Sama frajda z takiego gotowania, gdzie dzieciaki przylatują i podstawiają co chwila talerzyki po jeszcze. Z naleśnikami się nie wyrabiam. Zaczynam jak zaczyna się dobranocka, to jest szansa, że jak się skończy będę miała już przygotowaną na tyle bezpieczną ilość, żeby się nie kłóćiły które kogo i komu zabraknie:) fajnie, a u mnie obiad 10 minut i po obiedzie. dlatego lubię robic cos w 15 minut. jak pieke ciasto- to panowie zjedzą po 2 kawałki max tego samego dnia. a nastepnedo i następnego... jem ja:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Rany! Jak to się stało, że ja jeszcze nie trafiłam na tę stronę??? Już jestem fanką! To kompletnie moje klimaty!!! DZIĘKI!!! A naleśniki wyglądają superowo, ale stanowczo nie dla dzieci! Po takiej ilości alkoholu w sosie to nawet nie próbowałabym wejść do samochodu:D A nie sądzisz, że przydałoby się jakieś nadzienie (choć symboliczne) do tych naleśników? Dla podkreślenia smaku, nawet coś mdłego, jak lekko doprawiony serek maskarpone? Jak myślisz? Kiedy robimy? dziś zróbcie i pokażcie efekty!!! Monia nie zupełnie w chmurach!!!! juz właśnie do sklepu czas wyjechac po polędwiczki i pieprz zielony:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.02.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Zwiewam stąd - widoki tych naleśników są dla dietującej zbyt hard!Chociaż normalnie to lubię na diecie się pokatować programami/blogami/zdjęciami kulinarnymi i pomyśleć sobie, że dam radę a takie cuda zjem sobie kiedyś w dalekiej przyszłości w nagrodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 (edytowane) U mnie w Pszczynie serwują w takiej klimatycznej knajpce naleśniki z kandyzowaną skórką z pomarańczy z prażonymi nieco słonymi pistacjami i z syropem klonowym. Połączenie słodko-słone jest nieziemskie .... Moje pancake wyglądaja inaczej niż na fotkach bo gawiedź sobie życzy jabłka w kostkę pokroić bo za suche:).A czy opadają ... nie, chyba nie. Przepis jakiś z netu biorę, one w sumie podobne są (zawsze jest dużo proszku lub sody w przepisie). A i tak "na oko" robię. Edytowane 1 Lutego 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 01.02.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 o matko jak mi w brzuchu zaczęło burczeć może i ja dziś zrobię naleśniki - bo to moje oba gady zjedzą ostatnio to każdy by jadł co innego i najlepiej by było jakbym gotowała 4 różne obiady:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts