Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

U mnie w Pszczynie serwują w takiej klimatycznej knajpce naleśniki z kandyzowaną skórką z pomarańczy z prażonymi nieco słonymi pistacjami i z syropem klonowym. Połączenie słodko-słone jest nieziemskie ....

pyszności w tej Pszczynie!!!

mam ciocię stamtąd:) pochodzącą. ale od studiów mieszka już gdzie indziej . tylko jej rodzice tam mieszkali.:wiggle:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o matko jak mi w brzuchu zaczęło burczeć:sick: może i ja dziś zrobię naleśniki - bo to moje oba gady zjedzą:yes:

ostatnio to każdy by jadł co innego i najlepiej by było jakbym gotowała 4 różne obiady:bash:

ja drożdżowkę półfrancuską wcięłam i dalej głodna jestem:bash:

Skoro tutaj bardzo kulinarny wątek jest to się wpiszę jeśli można :).

Wątek jest czasami kulinarny bo prowadzi go pasjonatka gotowania :-).

Cześć dziewczyny, ale smaka robicie!

Jednakowoż dzisiaj nie mam siły na długie gotowanie i będzie ukochany ryż z truskawkami i bitą śmietaną z dedykacją dla moich dzieciaków :D.

U mnie w Pszczynie serwują w takiej klimatycznej knajpce naleśniki z kandyzowaną skórką z pomarańczy z prażonymi nieco słonymi pistacjami i z syropem klonowym. Połączenie słodko-słone jest nieziemskie ....

Moje pancake wyglądaja inaczej niż na fotkach bo gawiedź sobie życzy jabłka w kostkę pokroić bo za suche:).

A czy opadają ... nie, chyba nie. Przepis jakiś z netu biorę, one w sumie podobne są (zawsze jest dużo proszku lub sody w przepisie). A i tak "na oko" robię.

Witam Krajankę! A ja też jestem z Pszczyny, ale "na wygnaniu podWarszawskim".

U mnie a indukcji naleśniki i racuchy wychodzą super. NIe raz juz smażyłam - mąż i synek uwielbiają.

Ja dla odmiany jem tylko na słono - tuńczyk w oleju, do tego pokrojone:ogórek, pomidor, cebulka - to wszystko wkładam do środka;zawijam i polewam sosem czosnkowym(oczywiście swojej roboty:jogurt +majonez i duuuużo czosnku). Uwielbiam.Mniam.

TE naleśniki to u Telemana, w tej wieżyczce w bramie wybrańców.

adk -ale wpadasz czasami do nas ?

Ja też uważam, że na płycie wychodzą lepiej niż na kuchence gazowej. W ogóle wg mnie smaczniej i lepiej się gotuje na indukcji.

Aha, jak tutaj taki klub głodomorów ... czy macie jakieś przepisy z serkiem mascarpone jeszcze (ile można jeść tiramisu) ?

Ja też uważam, że na płycie wychodzą lepiej niż na kuchence gazowej. W ogóle wg mnie smaczniej i lepiej się gotuje na indukcji.

tra ta ta ta

I może jeszcze zdrowiej ;)

Zostawmy ten temat, bo już enty raz go tu nie przetrawię :no:

Jak na monię przystało - właśnie wróciłam z kuchni. Narobiłam soku z marchwi z ponad kg i wstawiłam zupkę ... na gaz :lol:

Balbina, Suzette to tylko w "pomarańczach" :yes:

Z nadzieniem to już nie Suzette, ale pewnie by były dobre :yes:

mirela ja ostatnio z mascarpone (i śmietanką) robiłam ten krem do tortu bezowego, robiłam też trufelki z serkiem mascarpone (ale najlepszę i tak są z mlaka w proszku) czasem robię placuszki cytrynowe z mascarpone, ekstremalnie czekoladowy sernik z mascarpone i parę innych

A tu masz pomysły do czego go użyć (z ulubionego bloga doroty) Chyba wystarczy ;)

http://mojewypieki.blox.pl/tagi_b/499/mascarpone.html?PageNumber=1

Edytowane przez monsanbia

Ooo.. dzięki. Ale to przeważnie sa słodkości, a mnie niekoniecznie na słodko on smakuje. Ostatnio się zastanawiałam, czy do rolad go nie dodać (tak go lubię).

Nom słodkości, napisałaś że w zamian za tiramisu, więc myślałam że chodzi Ci o inne słodkości niż tiramisu ;)

Tort truflowy za to szczerze polecam. Zrobiłam mężowi na urodziny. Był pyyyszny (w ogóle wszystkie torty, ciasta i serniki od doroty są extra) i tak wyglądał

http://img528.imageshack.us/img528/9415/img3324p.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/7971/img3333tt.jpg

Nom słodkości, napisałaś że w zamian za tiramisu, więc myślałam że chodzi Ci o inne słodkości niż tiramisu ;)

Tort truflowy za to szczerze polecam. Zrobiłam mężowi na urodziny. Był pyyyszny (w ogóle wszystkie torty, ciasta i serniki od doroty są extra) i tak wyglądał

http://img528.imageshack.us/img528/9415/img3324p.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/7971/img3333tt.jpg

oj pyszny!!!! i do tego piękny!!!