monika996 01.02.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 U mnie w Pszczynie serwują w takiej klimatycznej knajpce naleśniki z kandyzowaną skórką z pomarańczy z prażonymi nieco słonymi pistacjami i z syropem klonowym. Połączenie słodko-słone jest nieziemskie .... pyszności w tej Pszczynie!!! mam ciocię stamtąd:) pochodzącą. ale od studiów mieszka już gdzie indziej . tylko jej rodzice tam mieszkali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 o matko jak mi w brzuchu zaczęło burczeć może i ja dziś zrobię naleśniki - bo to moje oba gady zjedzą ostatnio to każdy by jadł co innego i najlepiej by było jakbym gotowała 4 różne obiady:bash: ja drożdżowkę półfrancuską wcięłam i dalej głodna jestem:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.02.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Skoro tutaj bardzo kulinarny wątek jest to się wpiszę jeśli można . Wątek jest czasami kulinarny bo prowadzi go pasjonatka gotowania . Cześć dziewczyny, ale smaka robicie! Jednakowoż dzisiaj nie mam siły na długie gotowanie i będzie ukochany ryż z truskawkami i bitą śmietaną z dedykacją dla moich dzieciaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 01.02.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 mirella99 o której knajpce mówisz? Restauracja Dolce Vita ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 mirella99 o której knajpce mówisz? Restauracja Dolce Vita ? aha ktoś z Pszczyny:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 01.02.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 pyszności w tej Pszczynie!!! mam ciocię stamtąd:) pochodzącą. ale od studiów mieszka już gdzie indziej . tylko jej rodzice tam mieszkali. nie no monia, Pszczyna jest cudowna.Uwielbiam ją. I platany na rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.02.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 U mnie w Pszczynie serwują w takiej klimatycznej knajpce naleśniki z kandyzowaną skórką z pomarańczy z prażonymi nieco słonymi pistacjami i z syropem klonowym. Połączenie słodko-słone jest nieziemskie .... Moje pancake wyglądaja inaczej niż na fotkach bo gawiedź sobie życzy jabłka w kostkę pokroić bo za suche:). A czy opadają ... nie, chyba nie. Przepis jakiś z netu biorę, one w sumie podobne są (zawsze jest dużo proszku lub sody w przepisie). A i tak "na oko" robię. Witam Krajankę! A ja też jestem z Pszczyny, ale "na wygnaniu podWarszawskim". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.02.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 U mnie a indukcji naleśniki i racuchy wychodzą super. NIe raz juz smażyłam - mąż i synek uwielbiają. Ja dla odmiany jem tylko na słono - tuńczyk w oleju, do tego pokrojone:ogórek, pomidor, cebulka - to wszystko wkładam do środka;zawijam i polewam sosem czosnkowym(oczywiście swojej roboty:jogurt +majonez i duuuużo czosnku). Uwielbiam.Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 TE naleśniki to u Telemana, w tej wieżyczce w bramie wybrańców.adk -ale wpadasz czasami do nas ? Ja też uważam, że na płycie wychodzą lepiej niż na kuchence gazowej. W ogóle wg mnie smaczniej i lepiej się gotuje na indukcji. Aha, jak tutaj taki klub głodomorów ... czy macie jakieś przepisy z serkiem mascarpone jeszcze (ile można jeść tiramisu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 oj jaka głodna jestem!!! a z serkim mascarpone jest u mnie przepis na makaron z łososiem:)http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172663-dom-moniki/page61:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 01.02.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 (edytowane) Mirelaa twoje poledwiczki brzmią wyśmienicie! Moje straszaki to do stołu za karę przychodzą Edytowane 1 Lutego 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 (edytowane) Ja też uważam, że na płycie wychodzą lepiej niż na kuchence gazowej. W ogóle wg mnie smaczniej i lepiej się gotuje na indukcji. tra ta ta ta I może jeszcze zdrowiej Zostawmy ten temat, bo już enty raz go tu nie przetrawię Jak na monię przystało - właśnie wróciłam z kuchni. Narobiłam soku z marchwi z ponad kg i wstawiłam zupkę ... na gaz Balbina, Suzette to tylko w "pomarańczach" Z nadzieniem to już nie Suzette, ale pewnie by były dobre mirela ja ostatnio z mascarpone (i śmietanką) robiłam ten krem do tortu bezowego, robiłam też trufelki z serkiem mascarpone (ale najlepszę i tak są z mlaka w proszku) czasem robię placuszki cytrynowe z mascarpone, ekstremalnie czekoladowy sernik z mascarpone i parę innych A tu masz pomysły do czego go użyć (z ulubionego bloga doroty) Chyba wystarczy http://mojewypieki.blox.pl/tagi_b/499/mascarpone.html?PageNumber=1 Edytowane 1 Lutego 2012 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ooo.. dzięki. Ale to przeważnie sa słodkości, a mnie niekoniecznie na słodko on smakuje. Ostatnio się zastanawiałam, czy do rolad go nie dodać (tak go lubię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Ooo.. dzięki. Ale to przeważnie sa słodkości, a mnie niekoniecznie na słodko on smakuje. Ostatnio się zastanawiałam, czy do rolad go nie dodać (tak go lubię). Nom słodkości, napisałaś że w zamian za tiramisu, więc myślałam że chodzi Ci o inne słodkości niż tiramisu Tort truflowy za to szczerze polecam. Zrobiłam mężowi na urodziny. Był pyyyszny (w ogóle wszystkie torty, ciasta i serniki od doroty są extra) i tak wyglądał http://img528.imageshack.us/img528/9415/img3324p.jpg http://img526.imageshack.us/img526/7971/img3333tt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.02.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 jezu,nie pokazuj mi takich pyszności . Kibluję w robocie po godzinach w suchym p..ku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 01.02.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 I ja jestem z Pszczyny, ale też na wygnaniu Na naleśniki do Telemana wpadnę Monsanbia, tort cacy Jestem głodna... ostatnio ciągle mnie ssie, gdy czytam Twój wątek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.02.2012 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 o jeny, wszystkie z Pszczyny A ja tam nawet nigdy nie byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.02.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Nom słodkości, napisałaś że w zamian za tiramisu, więc myślałam że chodzi Ci o inne słodkości niż tiramisu Tort truflowy za to szczerze polecam. Zrobiłam mężowi na urodziny. Był pyyyszny (w ogóle wszystkie torty, ciasta i serniki od doroty są extra) i tak wyglądał http://img528.imageshack.us/img528/9415/img3324p.jpg http://img526.imageshack.us/img526/7971/img3333tt.jpg oj pyszny!!!! i do tego piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.02.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 o jeny, wszystkie z Pszczyny A ja tam nawet nigdy nie byłam Monia, błąd, wieeeeelki błąd. Zapraszam mimo, że ostatnio nie jestem tak często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.02.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 TE naleśniki to u Telemana, w tej wieżyczce w bramie wybrańców. adk -ale wpadasz czasami do nas ? Wpadam, ale coraz rzadziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts