monika996 02.02.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 ja byłam jeszcze lepsza bo hajtałam się jak jeszcze 20 lat nie miałam skończonych i wszyscy się w głowę pukali - nie w ciąży i za mąż tak młodo wychodzi:o a w tym roku 15 rocznica nam stuka:D no to Aga ja wyszłam za mąż 13 dni po moich 20 urodzinach i minęła juz 18 rocznica;) prawie tak samo zgłupiałyśmy!!!! no bo strzelce, na co było czekać!!! A kot fantastyczny fantastyczna ślicznota!!!! Monia dostałaś już może pierwszy rachunek za gaz? Jestem ciekawa jak to wygląda w kontekście tej naszej męki z groszkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.02.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Podpytam dokładnie M bo przez to że on ciągle dokupuje to ciężko powiedzieć ile kosztuje to miesięcznie. Ale dam znać ... U nas np wyszła kwestia tej źle podpiętej rury od reku i jeszcze mamy chyba fatalnie osadzone okno tarasowe bo tak wiało że cała kanap była lodowata. M uszczelniał to jakimiś uszczelkami w weekend bo aż gwizdało przy wietrze. Sporo tych kwiatków wychodzi tej pierwszej zimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.02.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Aha, w ramach oszczędności zmieniłam częstotliwość wywozu śmieci na co 2 tygodnie Wkurzał mnie oddawany w 2/3 pusty pojemnik A ilo litrowy pojemnik wybrałaś? My mamy 120l i mam wrażenie że się nie wyrabiamy raz na 2 tyg. Pety ciągle wciskam tacie żeby wyrzucił u siebie do pojemnika z segregacją. Chociaż ściskam jak się da ... to i tak strasznie dużo miejsca zajmują . Dodam że my tylko butelkowaną wodę gotujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.02.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 A ilo litrowy pojemnik wybrałaś? My mamy 120l i mam wrażenie że się nie wyrabiamy raz na 2 tyg. Pety ciągle wciskam tacie żeby wyrzucił u siebie do pojemnika z segregacją. Chociaż ściskam jak się da ... to i tak strasznie dużo miejsca zajmują . Dodam że my tylko butelkowaną wodę gotujemy. nie macie stacji uzdatniania wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.02.2012 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 120l Z tym że mamy dodatkowo worki do segregacji (dostajemy takie sztywne 120l) Ja podejrzewam że i przez 2 tygodnie nie zapełnię na full tego pojemnika. Tam lądują przecież same obierki, resztki i brudne opakowania Martwiłam się że kosze do segregacji za małe. A muszę wyrzucać w połowie pełny bo przecież nie będę śmierdzieli tydzień trzymać Policzyłam że wyrzucam 2 niepełne siatki (takie jak w Tesco zakupowe) tygodniowo Ja używam wody z BRITY, butelki i puszki mąż zgniata, najwięcej zajmują te winowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.02.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Monia zdjęcia z futrzakiem świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.02.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 nie macie stacji uzdatniania wody??? nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.02.2012 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Monia zdjęcia z futrzakiem świetne poleżał tak jeszcze 3 minuty i "zszedł" na sofę. Przegrzał się chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.02.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 120l Z tym że mamy dodatkowo worki do segregacji (dostajemy takie sztywne 120l) Ja podejrzewam że i przez 2 tygodnie nie zapełnię na full tego pojemnika. Tam lądują przecież same obierki, resztki i brudne opakowania Martwiłam się że kosze do segregacji za małe. A muszę wyrzucać w połowie pełny bo przecież nie będę śmierdzieli tydzień trzymać Policzyłam że wyrzucam 2 niepełne siatki (takie jak w Tesco zakupowe) tygodniowo Ja używam wody z BRITY, butelki i puszki mąż zgniata, najwięcej zajmują te winowe Boszzzzzzzz ja prawie nie gotuję a śmieci produkuję na potęgę. U mnie jeszcze pieluchy sporo miejsca zajmują . Butelki, pety, kartony ... śmieci to jakiś mój koszmarek. Jak widzę kolejną nową rzecz która jest zapakowana w piękny kartonik to już obłęd w oczach. Ostatnio gości którzy przywieźli mi tą piękna paterę na ciacha pożegnałam wręczając olbrzymie pudło na do widzenia . Niestety u nas nie ma sekgregacji chociaż w domu przez ukłąd pojemników 3 szt z IKEA, swoją drogą bardzo fajne i tanie (a bałam się że będa za małe) i tak segreguję więc tym bardzije żal. W okolicy jeszcze nie odkryłam pojemników na segregowane odpady ... a mrozy tym bardziej nie zachęcają mnie do zwiedzania okolicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.02.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tofee, bo nie rozdzielasz segregowanych i do pojemnika trafia wszystko. Tak to i ja bym się nie wyrobiła. Zamów sobie worki (u mnie odbiór 7,50) i zobaczysz. Jak odchodzą butelki, kartoniki, folijki to z takich bytowych prawie nic nie zostaje Zresztą to chyba obowiązkowe jest mieć umowę na wywóz segregowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 02.02.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Tofee, bo nie rozdzielasz segregowanych i do pojemnika trafia wszystko. Tak to i ja bym się nie wyrobiła. Zamów sobie worki (u mnie odbiór 7,50) i zobaczysz. Jak odchodzą butelki, kartoniki, folijki to z takich bytowych prawie nic nie zostaje Zresztą to chyba obowiązkowe jest mieć umowę na wywóz segregowanych No widać nie, bo mnie nikt nie zaproponował takiej opcji, bo nie cała gmina objęta jest segregacją ... chociaż zupełnie nie wiem w czym filozofia skoro polega to tylko na wydaniu płatnego worka ... i odebrania go podobnie jak worek na całość. Gdzie sens gdzie logika???? Ale wyczytałam że wprowadzają sukcesywnie i kiedyś kiedyś dojdą i do mnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.02.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Gigar piękny Dziewczyny my za ogrzewanie domu 160 m2, podłogówka wszędzie miesięcznie płacimy 260 zł, ogrzewamy gazem. Każdy się dziwi, że tak mało, ale u nas wszystko ciepłe no i ocieplone Śmieci...hmn..my mamy odbiór 2 x w miesiącu i można zgłosić się do gminy po worki do segregacji, dają je za darmo i chyba za darmo odbierają, my tam nieekologiczni jak na razie jesteśmy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.02.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Monia napisz mi proszę czy Wasz grzejnik kanałowy, tzn kratka jest na tym samym (idealnym) poziomie co podłoga, chodzi mi o to, że jak np przejeżdzasz dłonią z podłogi na kratkę to nie zaczepiasz o nia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.02.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Monia, moje zuzycie gazu za list. i grudzien 2011 to 570 zł, a analogicznie za styczen 2011 - 410 zł. - styczen byl wtedy bardzo mrozny i sniezny. moze nie bedzie az tak zle. wazne jak macie sterowanie poustawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.02.2012 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 No widać nie, bo mnie nikt nie zaproponował takiej opcji, Mnie też, ale sama zapytałam Fakt że taki odbiór powinien być za półdarmo, nie wiem 2zł? Żeby ludzi mobilizować do segregacji Ja za worek też nie płacę, za odbiór 7,50 (120l) Venus, to faktycznie bardzo mało Ale to jest roczne zużycie i wyliczona średnia? Czy prognozy? Czy przychodzi gazownik co miesiąc i płacicie za zużycie miesięczne? Aneta, nie musiałaś nawet kończyć zdania Dobrze wiem o co Ci chodzi ja zrobiłam taką aferę*przy odbiorze podłogi, że cisnęłam w męża portfelem z rozliczeniem, trzasnęłam drzwiami i odjechałam bez dziękuję i do widzenia Bo miało być równiutko. A to przecież nie chłopaków wina Czuć że nie jest równo, 2mm może, ale osadzony i wykończony jest dobrze - korek jest równo z rantem tej kuwety TAR - mąż*non stop steruje. Sprawdza co lepsze - obniżać na noc, czy nie, jakie krzywe grzewcze. Ale licznik nie kłamie. W ostatnie dni ponad 20m3! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 02.02.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 TAK!!! Szukałam Dziękuję bardzo Ola! Muszę*się*temu przyjrzeć czy mi się*moje pokrywki pomieszczą Mamy dziś*z K małą rocznicę (12 lat razem) ... winko, zapiekana bruschetta, szkoda że drewna do kominka nie mamy Spóźnione gratulki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.02.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 my grzejemy tak samo noc i dzien, za to temp wody w zasobniku ustawiamy wg. por dnia i naszego przebywania w domu. ale z takim zuzyciem da sie zyc. u nas rachunki to rzad wielkosci 140-410 zł jedynie w grudniu 2010 bylo ono duze (nie ustawione sterowanie) ponad 500 zl. latem zuzycie prawie zerowe (kolektory), za okres maj-wrzesien 9m3, srednia za 12 m-cy to niecale 300 zl /mc. wieksze r-ki placilam w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 02.02.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Monia pytam bo u mnie wciąż sprawa niezamknięta...przez jakiś czas było odbijanie piłeczki - hydraulicy zwalali na parkieciarza i vice versa...wezwałam obu szefów i zapytałam, którego ekipa dała dupy...hydraulik się przyznał ale ani przepraszam tylko zacząl kręcić...u nas w jednym miejscu kratka ciut wystaje w innym jest za nisko...pomysł był - została zrobiona drewniana kratka i przecyklinowana razem z dechami a potem zalakierowana - była idealna kolorystycznie no i poziomami...do pierwszego grzania...tak się wypaczyła, że wyladowała w piecu a my zostaliśmy z tymi aluminiowymi. Nie wiem czy Wiesz ale są takie niby listwy aluminiowe, które się kładzie pomiędzy brzeg kratki a samą kratkę i to niby gubi te nierównosci - to ostatnia z propozycji naszego wykonawcy, ja się zastanawiam ale powaznie rozważam zrywanie podłogi i osadzanie grzejników ponownie...zbyt wiele kasy mnie kosztowała sama podłoga i to ustrojstwo i nie strawię jak będzie mi to sterczało...wkurzona jestem na maksa o te grzejniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.02.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 U mnie segregacja odbierana jest raz na miesiąc - trzeba wtedy pamiętać, aby wystawić worki przed ogrodzenie. U nas najwięcej plastików schodzi. U mojej mamy pod urzędem gminy co sobotę przyjeżdża pan i za darmo zabiera plastiki, kartony i szkło - trzeba to tylko jakoś składnie popakować. Właśnie planuję wysłać M pojutrze z zebranymi rzeczami, bo niestety byliśmy na nartach jak u nas w styczniu zabierali segregację i nie chce mi się czekać prawie całego lutego do następnej zbiórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.02.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 TAR, styczeń 2011 w W-wie był ze średnią -0,5 stopnia. Najniższa temp -12, i dwa tygodnie odwilży z temp +9st A teraz, już jest -19!!! i tak od kilku dni Ale z ciekawości ktoś by mógł mi sprawdzić zużycie dzienne teraz w te mroźne dni. Mąż sprawdza codziennie o 15:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts