Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Zależało nam na tym żeby część sypialna dziecięca była oddzielona od rodzicielskiej (ekhm ekhm ... ;) )

No i ten projekt tak nam się spodobał. A że salon zaraz przy jadalni ... no zobaczymy jak będzie. Raczej jak żyjemy w salonie to nie śpimy, i odwrotnie. Ale fakt, mogłoby być jakoś to oddzielone. Cóż nie można mieć wszystkiego :(

Pewnie dziś znalazłabym projekt który spełniałby wszystkie wymagania, wtedy (a było to ponad 3 lata temu) był ten, a reszta miała wszystkie 3 sypialnie w jednym miejscu skupione. Tak nie chciałam

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A właśnie, zapomniałam

Domknęliśmy ścianę w salonie (do samej kolumny) tę po prawej stronie od kominka (zdj 7)

Powstał korytarz do sypialni dziecięcych i łazienki, zyskaliśmy ścianę w salonie, bo prawie ich nie było.

Także sypialnie dzieci są zupełnie odrębne od salonu, no nasza nie

Dobrze, że wydłużyliście ścianę w salonie i sypialnie dzieci są oddzielone. Zawsze będzie do nich mniej odgłosów dochodziło, w czasie, gdy będziecie robić imprezkę w salonie.

Wybór projektu jest bardzo trudny i czasami dopiero po przeprowadzce się okazuje, że coś nam nie pasuje i chętnie byśmy to zmienili. Ja nie mówię, że wasz projekt jest be, bo wygląda na bardzo fajny. Pewnie w rzeczywistości wygląda zupełnie inaczej i bardziej funkcjonalnie niż na rzutach

Ja nie mówię, że wasz projekt jest be, bo wygląda na bardzo fajny. Pewnie w rzeczywistości wygląda zupełnie inaczej i bardziej funkcjonalnie niż na rzutach

:D:D:D ... powinnam się zawstydzić, a nie zaśmiać, bo wybieraliśmy projekt właśnie biorąc pod uwagę na jednym z pierwszych miejsc funkcjonalność :D

Dobre, co?

Nawet jak już wybraliśmy to podsumowaliśmy to - "bardziej funkconalnego już nie mogliśmy znaleźć"

W takim razie "funkcjonalność" to pojęcie względne

Najbardziej zależało nam na oddzieleniu sypialni dzieci od sypialni rodziców

Jedyna rzecz, której mi będzie brakować, to połączenie garażu z przedsionkiem (od strony domu). To jest dla mnie funkcjonalność. Ale każdy dom (parterowy) z takim układem był z drugiej strony niefajny (najczęściej długa kiszka i wszystkie pokoje skupione w jedno, nierozłożysty)

zuz@nko :hug: budujące.

Ostatnio wszystko mi się nie podoba, wręcz zaczęłam się zastanawiać czy ja w ogóle chcę się kiedyś tam przeprowadzić

Jakieś przybicie, nawet mąż nie pokręcił nosem na moje nowe dendrobium, kiedy spojrzałam na niego proszącym wzrokiem kota ze Shreka, tylko powiedział - pewnie, w sam raz na Twoje smutki, nie zastanawiaj się :rolleyes: Jeszcze miniaturkę falka kazał brać (na szczęście rozsądek wygrał z pazernością)

Pasie, senks :) Kieeedyś kiedyś u nich byłam

Nie rozumiem dlaczego nikt w sklepach nie kojarzy mozaiki palette Opoczna (wybrałam z Bartyckiej tylko te stoiska które mają w asortymencie Opoczno)

Przecież nie kupię w ciemno mozaiki na całą kuchnię

W sobotę mieliśmy tylko zerknąć na gresy. Jak znalazłam Casalgrande metalwood, to skończyło się na tym, że musieliśmy się ewakuować bo za chwilę by nas kulturalnie o to poproszono.

Fajna jest, świetna, chciałabym w kuchni zrobić szarą/siwą a w jadalni i holu jasną.

Jest droga, szukam zamiennika, ale za każdym razem wracam do Casal. Macie jakieś fanty w rękawach? :rolleyes:

Format 45x90

Markoto! Dzięki, bardzo ładne te łazienki, ale w tej łazience fioletowej jest mozaika? Bo ja widzę główną płytkę jasną i fioletową, drobne płytki fioletowe i dekory, mozaiki nie widzę

Właśnie się dowiedziałam, że muszę skombinować na zaraz (do piątku) 15m3 piachu pod wylewki i 3,8 tony cementu ożarów klasa1.

Nie macie może jakichś kontaktów?