pasie 03.02.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 z moim bankiem tak łatwo sie nie da:bash: chyba muszę tam jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 a moniś, wiecie już jakiego rzędu oszczędnosci to mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Monia a bank nie robił problemu, że chcecie sami? nieeeeee dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 a moniś, wiecie już jakiego rzędu oszczędnosci to mogą być to trzeba sprawdzić za ile "Twój" bank sprzedaje Ci walutę do spłaty kredytu i porównać ją do tej którą kupisz w kantorze oczywiście przeliczając ratę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.02.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 nieeeeee dlaczego? bo ja sie przyzwyczaiłam, że nsz robi problemy ze wszsytkiego;) ja ostatnio miałam różnicę 17gr na franku:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 bo ja sie przyzwyczaiłam, że nsz robi problemy ze wszsytkiego;) ja ostatnio miałam różnicę 17gr na franku:bash: ale masz do tego święte prawo. Twoja decyzja Jaki bank (u nas MultiBank), Millenium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 znaleźli dziewczynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.02.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Co do Madzi... Wczoraj był u nas znajomy.. jeździ w pogotowiu i wie od lekarzy, ze matka chciała już pozbyć/zostawić dziecko po urodzeni... szkoda, że tego nie zrobiła... Już wczoraj mówił, ze matka może mieć coś na sumieniu z Madzia, a nie porwanie.... Nic jeszcze nie było mowy o Rutkowskim, czy wiadomościach w necie czy też w mediach... Nawet spierałam się z nim.... Po południu czytam, słucham w wiadomościach i włosy mi się najeżyły.... Miał facet racje... Gdyby dziecko jej wypadło, coś się stało, wypadek, można samemu zasłabnąć z dzieckiem, cokolwiek... to jak by się matka zachowywała... Ja bym wrzeszczała, krzyczała o pomoc, dzwoniła na pogotowie, wołała sąsiadów... Cokolwiek... a w domu cisza... No chyba, że jest wersja Rutkowskiego.... Aaa i po badaniach dziewczyny podobno nie stwierdzono żadnej utraty przytomności, nieświadomości... Smutne to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 03.02.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 to trzeba sprawdzić za ile "Twój" bank sprzedaje Ci walutę do spłaty kredytu i porównać ją do tej którą kupisz w kantorze oczywiście przeliczając ratę u nas to by była oszczędnosć rzędu 400 zł - tak sobie liczę... I dużo i mało:rolleyes: miesięcznie może niewiele, ale rocznie już prawie 5 tyśków się robi... a biorąc pod uwagę cały okres spłacania kredyty - już całkiem poważna sumka:rolleyes: Chyba też się sprawą głębiej zainteresuję anula, mogę też prosić o informację z którego IK warto korzystac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.02.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Monia nic nie mogę znaleźć... Podaj linka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Monia nic nie mogę znaleźć... Podaj linka.... Oglądam tvn24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.02.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Na RMFfm napisali krótką notatkę... Z tego co znajomy mówił, to dziecko miało problemy z sercem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 u nas to by była oszczędnosć rzędu 400 zł - tak sobie liczę... Ja zawsze przeliczam na butelki wina Opłaca się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.02.2012 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Na RMFfm napisali krótką notatkę... Z tego co znajomy mówił, to dziecko miało problemy z sercem.... Taką miałam nadzieję że oni to dziecko sprzedali ... Tragedia :( Jak można zabić własne dziecko albo zataić przypadkową śmierć własnego dziecka????? Nie mieści mi się to w głowie. W ogóle I ci wszyscy ludzie którzy całym sercem zaangażowali się w poszukiwania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.02.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 mnie też się nie mieści w głowie... jakby był wypadek, to by nie chowała ciała... krzyczała by, prosiła/ wzywała pomocy... cokolwiek... Straszne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.02.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Niektórzy ludzie po prostu nie powinni mieć dzieci, bo potem są z tego tragedie życiowe (głównie dla dzieci)... Co do kantoru internetowego - ja korzystam z internetowykantor.plCzas zamiany walut zależy od banku, pory dnia w której robimy zamianę, jak szybko są księgowane przelewy walutowe w naszym banku itd.Czasami jest to pół godziny, czasami na walutę trzeba poczekać do następnego dnia.Z reguły najwolniejszy czynnik to księgowanie przelewu walutowego przez nasz bank (odbywa się ono w większości banków ręcznie, sprawdzane są bardzo dokładnie dane odbiorcy w przelewie itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.02.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Hmm... muszę spróbować tego internetowego kantoru - nawet dla stówki warto parę razy kliknąć A skoro już jesteśmy przy tematach finansowych - gdzie ubezpieczacie dom? Macie jakieś godne polecenia pakiety ubezpieczenia nieruchomości (chciałabym ubezpieczyć dom od wszelkich zdarzeń losowych + wyposażenie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.02.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 u nas to by była oszczędnosć rzędu 400 zł - tak sobie liczę... I dużo i mało miesięcznie może niewiele, ale rocznie już prawie 5 tyśków się robi... a biorąc pod uwagę cały okres spłacania kredyty - już całkiem poważna sumka:rolleyes: Dla mnie bardzo dużo! I nie chodzi mi tutaj o % udział w budżecie domowym, wiadomo każdy inaczej zarabia i każdy inaczej to odczuwa. Ale nawet jak dla mnie byłoby to "na waciki" to wolałabym dać komuś kto potrzebuje, a nie wolną ręką puścić instytucji finansowej, która akurat na brak kasy raczej nie narzeka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 04.02.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Zdjęć nie pstrykam, bo my nie zdążymy przewaznie po aparat zalecieć . Polędwiczki wieprzowe obieram z błonek i kroję na grubsze kotleciki. Później traktuję je ręką lub delikatnie tłuczkiem. Ważne - nie solić (ja ogólnie staram się nie dawać do dań zbyt wielu przypraw). Na maśle z odrobiną oliwy z oliwek przesmażam z dwóch stron (najlepiej po 5 sekund z jednej i 5 z drugiej żeby się białko ścięło i potem już na spokojnieszym ogniu) - krotko, dosłownie 2-3 minuty. Wyciągam je, dodaję do tego masła całe opakowanie mascarpone i łyżeczkę zielonego pieprzu marynowanego (kiedyś mi się nudziło to sobie pozaprawiałam tego dosyć dużo). Zagotować tylko. Gotuję do tego kolorowy makaron (też nie solę), polewam go sosikiem i sałatka z pomidorów (w mniejsze ćwiartki z czerwoną cebulą i WAŻNE posypana grubą solą - ja ogólnie mam power ostatnio na grugą sół, zupełnie inaczej smakuje). Szybko się to danie robi, wszystkim smakuje, ja go przygotowuję w trakcie imprezy zawsze (kocham kuchnię otwarta na salon ). tak, mam na myśli bolognese - 2 rodzaje mięsa, seler, pietruszka, marchewka, cebula i dwa dni wolnego . Dzisiaj zrobiłam, pycha:hug: Jak marynujesz pieprz, czy czymś mozna by zastąpić mascarpone, żeby było równie pyszne, a mniej kaloryczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Jak marynujesz pieprz, czy czymś mozna by zastąpić mascarpone, żeby było równie pyszne, a mniej kaloryczne? Ja polędwiczki z zielonym pieprzem robiłam kiedyś w śmietance 18% (w ogóle do dań zawsze jej używam) Nie wiem czy równie pyszne jak danie z mascarpone, bo tego jeszcze nie zrobiłam e-mól, podziwiam Cię, że potrafisz znaleźć i na to czas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts