monika996 04.02.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 a ja robiłam pól na pół smietanka i mascarpone. pyszne!!!! ale ja robię z pieprzem czarnym młotkowanym.Panowie u mnie wolą dzis miałam mieć gości. zapowiedzieli sie o 15 ( niby wiedziałam na 50 procent ,że mieli przyjechać , ale do 15 nie potwierdzali), a ja dziś mam dzień tzw nic mi się nie chce. więc po ich telefonie normalnie spanikowałam , bo kompletnie nie miałam pomysłu, co zrobić jeść ani pomysłu, ani nic w lodówce:confused: ale odmówili jednak, 75 km nie chce im sie jechac , bo mróz:rolleyes: przychodzą tylko kuzyn z żoną- więc robię kanapeczki z tego co w lodówce( bagietki ze sklepu z dołu), talerz serów i tyle:wiggle: uff upiekło mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 robię z pieprzem czarnym młotkowanym Pieprz młotkowany kocham miłością bezwarunkową! :lol Kiedyś się zastanawiałam czy kupić w Slegrosie tę wielką banię, chyba kg Bo co chwilę kupowałam te malutkie opakowania Twoi lubią ostro? Bo my bardzo. Dziś zrobiłam na maksa ostre curry, z całą garścią pokrojonej papryczki chilli (dziecku w związku z tym musiałam robić co innego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 u nas w domku furore robi pieprz czerwony (rozowy) dodajemy prawie do wszystkiego od lososia, miesa, sosow serowych, po lody. A dzis byly placuszki ziemniaczane z tarta cebulka i pieprzem, oj tak mi sie juz ich chcialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 u nas w domku furore robi pieprz czerwony (rozowy) dodajemy prawie do wszystkiego od lososia, miesa, sosow serowych, po lody. A dzis byly placuszki ziemniaczane z tarta cebulka i pieprzem, oj tak mi sie juz ich chcialo "każdy ma jakiegoś bzika" Marynowany? Z moździeża? W całości? Podziel się jakimś*wypaśnym przepisem cholera jasna. Potłukłam kolejny kieliszek do wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 (edytowane) u nas w domku furore robi pieprz czerwony (rozowy) dodajemy prawie do wszystkiego od lososia, miesa, sosow serowych, po lody. A dzis byly placuszki ziemniaczane z tarta cebulka i pieprzem, oj tak mi sie juz ich chcialo oj też uwielbiam czerwony pieprz taki w całości... ziarenka z odchodzącą skórką - mniammmm:rolleyes: Edytowane 4 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 czerwony tylko w calosci, przy rozgryzaniu wysmienity i nie jest ostry tylko taki slodkawo-ziolowy. przepis na tatara z makreli: swieza makrele mielimy, dodajemy troche drobno pokrojonych oliwek, drobno pokrojonych pomidorow suszonych wszystko dobrze mieszamy, do tego sol, pieprz do smaku, formujemy wieksze kulki (ja nabieram duza lyzke i wychodzi taki waleczek) do tego ruccola z pomidorkami koktajlowymi polana odrobina balsamico i oliwa na orzechach. do makreli dressing jogurtowy. ja dodatkoo zawsze to oproszam czerwonym pieprzem, polewam oliwa na orzechach, odrobina soku z cytryny.do tego ciepla bagietka. jest wysmienite, smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 TAR, super, to teraz coś ciepłego Rozumiem, że to mają być kulki tatara na indywidualnym talerzu, obok rucola i dressing w jakimś naczynku czy na tatar? Oprószasz całym pieprzem? (skoro napisałaś że tylko cały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 ja podaje na jednym talerzu, kulka tatara, obok ruccola i obok dressing. tatara oproszam calymi kuleczkami. oczywiscie nie garsc tylko 2-3 szczypty tak na oko15-20 ziarenek. hmm cieplego? masz dobry przepis na sos z sera plesniowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 hmm cieplego? masz dobry przepis na sos z sera plesniowego? sos z gorgonzolą(w oszczędnej wersji z lazurem) do szpinaku dawaj jak coś masz! nie daj się prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 monia ale jak robisz sos? ja rozpuszczam w rondelku pare lyzeczek masla, do tego smietana 18+ (taka do zupy zeby grudek nie bylo) jak sie zagotuje dodaje 2-3 rodzaje sera plesniowego (gorgonzola + lazur) lub inne, wazne by jeden byl ostry i jeden lagodny. czesto do sosu na koniec dodaje gotowanego brokula pokrojonego w drobna kostke i 2 lyzeczki czerwonego pieprzu. w daniu z marynowanymi paseczkami z indyka podsmazonego na zloto i warzywa na patelnie. warzywa na patelnie oproszam mixem ziolowym z odrobina wegety, pare lyzek gestej smietany i 2 lyzeczki syropu klonowego (wtedy maja wyrazisty smaczek) do tego miseczka ryzu. reasumujac: ryz, warzywa, indyk i sos serowy - kaloryczne, ale moj maz to uwielbia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.02.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Sery....mmmm Ja mam na dzisiejszy wieczór zestaw w postaci Appenzellera, Emmentalera, Tilsitera i Le Gruyere No i winogrona do tego, acz bez wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 04.02.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 jakto bez wina - salik:oTo da się sery bez wina zajadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.02.2012 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Oczywiście że się da, tylko trzeba mieć odpowiednie sery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.02.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Hmm... muszę spróbować tego internetowego kantoru - nawet dla stówki warto parę razy kliknąć A skoro już jesteśmy przy tematach finansowych - gdzie ubezpieczacie dom? Macie jakieś godne polecenia pakiety ubezpieczenia nieruchomości (chciałabym ubezpieczyć dom od wszelkich zdarzeń losowych + wyposażenie)? ja mam pakiet dom od zdarzeń losowych + wyposażenie + samochody w Ergo Hestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Oczywiście że się da, tylko trzeba mieć odpowiednie sery oczywiście że się nie da samo wino się da, ale same sery?! Saliku, ja Cię proszę, znasz adres, podeślij mi tego swojego Gruyere, Appenzellera i prawdziwego Emmentalera!!!! Ależ Ci tego zazdroszczę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Teraz mnie się zaciął ... wykrzyknik TAR, podawałam przepis na szpinakowo-serowy sos, w kilku wątkach nawet jest Jak Cię interesuje i nie odnajdziesz, to znajdę albo jeszcze raz napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.02.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 Nie marudzić, sery zjedzone, były przepyszne E tam wyślij - możesz się umówić z sheenaz na kawę na lotnisku - ona odbierze mnie, a Ty sery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 04.02.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 ja mam pakiet dom od zdarzeń losowych + wyposażenie + samochody w Ergo Hestia ja też i to już baaaardzo długo - nawet się ostatnio zastanawiałam żeby coś nowego poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 chciałabym ubezpieczyć dom od wszelkich zdarzeń losowych + wyposażenie)? A masz taki niuans jak klamki w oknach z przyciskiem? Jeśli nie, to ostatnio u jednej forumki była mowa o tym, że ubezpieczalnia w razie włamania każe sobie wymienić klamki w takim wypadku Czyli składka idzie się j.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.02.2012 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 możesz się umówić z sheenaz na kawę na lotnisku - ona odbierze mnie, a Ty sery Yes, plis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.02.2012 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2012 TAR, podawałam przepis na szpinakowo-serowy sos, w kilku wątkach nawet jest Jak Cię interesuje i nie odnajdziesz, to znajdę albo jeszcze raz napiszę wrzucaj, choc ja zawsze wymieniam szpinak i czosnek na cos innego szpinaku i czosnku nikt u mnie nie lubi i nie toleruje. jedyny wyjatek z czosnkiem to smazone krewetki wiem, narazam sie z tym czosnkiem ale nic na to nie poradzimy, taki nasz urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.