monika996 06.02.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 zgadłaś! herbatki? kawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 06.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 mONIA to ja w sobotę tez byłam ubawiona:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.02.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 ubawiona:lol2::lol2: Anula do mnie przyjechała po jeszcze większym ubawieniu ale nie wyglądała na dogorywającą wręcz przeciwnie A mnie do tej pory głowa pęka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.02.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 To czym Wy się bawicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.02.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Widzę, że przewinął się temat czerwonego pieprzu. Możecie polecić jakiś dobry młynek do pieprzu ? Mi czerwony wszystkie zatyka, muszę się zawsze bardzo natrudzić, zeby cokolwiek zmielić (końcem końców dodaję w caałości np. do zup). Ktoś pytał o przepis na pancake - moje niedzielne:http://images41.fotosik.pl/1299/5e668ed0aea6f7b7med.jpg•225g mąki pszennej •1 łyżka proszku do pieczenia (dałam łyżeczkę) •szczypta soli •1 łyżeczka cukru •2 jajka •30 g roztopionego masła, schłodzonego •300 ml mleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.02.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Widzę, że przewinął się temat czerwonego pieprzu. Możecie polecić jakiś dobry młynek do pieprzu ? Mi czerwony wszystkie zatyka, muszę się zawsze bardzo natrudzić, zeby cokolwiek zmielić (końcem końców dodaję w caałości np. do zup). Ktoś pytał o przepis na pancake - moje niedzielne: http://images41.fotosik.pl/1299/5e668ed0aea6f7b7med.jpg •225g mąki pszennej •1 łyżka proszku do pieczenia (dałam łyżeczkę) •szczypta soli •1 łyżeczka cukru •2 jajka •30 g roztopionego masła, schłodzonego •300 ml mlekafajne ci wyszły.zrobie moim może na kolacje;) z czym je się je??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.02.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Dla mnie istnieje tylko syrop klonowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 moni, możesz zrobić do nich sos jagodowy (z mrożonych jagód) pychotka Ja używam młynków z duka. Tych kanciatych przezroczystych. Kupiłam je w promocji 2 lata temu, są eksploatowane na maksa i są super (a myślałam że za długo nie pociągną)Z tym że nie wiem jak by sobie poradziły z czerwonym pieprzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.02.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Widzę, że przewinął się temat czerwonego pieprzu. Możecie polecić jakiś dobry młynek do pieprzu ? Mi czerwony wszystkie zatyka, muszę się zawsze bardzo natrudzić, zeby cokolwiek zmielić (końcem końców dodaję w caałości np. do zup). Ktoś pytał o przepis na pancake - moje niedzielne: http://images41.fotosik.pl/1299/5e668ed0aea6f7b7med.jpg •225g mąki pszennej •1 łyżka proszku do pieczenia (dałam łyżeczkę) •szczypta soli •1 łyżeczka cukru •2 jajka •30 g roztopionego masła, schłodzonego •300 ml mleka Pytanie głupa jak się roztapia schłodzone jednocześnie masło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Pytanie głupa jak się roztapia schłodzone jednocześnie masło? najpierw roztapiasz a potem musisz je ostudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.02.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 najpierw roztapiasz a potem musisz je ostudzić aaaaaaaaaaa, siedzę w domu to sobie może jutro zrobię ... smaka mam od wstawienie przez ciebie tego bloga. A jagody to są do kupienia w mrożonkach, czy trzeba mieć własne? Bo u mnie w "moim mieście" niestety z owocami jakiś dramat a z Warszawy przecież nie będę wiozła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja do wszelkiego typu puszystych placuszków, racuszków i innych pancaków;) - zawsze dodaję KEFIR zamiast mleka i SODY OCZYSZCZONEJ zamiast proszku dopieczenia - polecam:yes: Dużo lepiej wyrastają, są niesamowicie puszyste i dużo samczniejsze (bo ja proszek do pieczenia wyczuwam zawsze:sick:) a kefirek nadaje jeszcze takiego pazura - już nie potrzebna szczypta soli:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 07.02.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 O dzięki Magda za podpowiedź ... przetestuję zatem z kefirem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A jagody to są do kupienia w mrożonkach, czy trzeba mieć własne? B Są do kupienia, musisz poszukać zawsze dodaję KEFIR zamiast mleka i SODY OCZYSZCZONEJ zamiast proszku dopieczenia - polecam:yes: Dużo lepiej wyrastają, są niesamowicie puszyste i dużo samczniejsze (bo ja proszek do pieczenia wyczuwam zawsze:sick:) a kefirek nadaje jeszcze takiego pazura - już nie potrzebna szczypta soli:no: a ja zawsze maślankę (konecką tylko, bo jest pyyyszna, zupełnie inna niż wszystkie, prawdziwa) też proszku nie lubię i jeszczę często mam po nim zgagę. Po niczym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 maślanki też używam:yes: zamiennie... bez znaczenia;) chodzi o to, żeby nabiał był sfermentowany, że tak powiem:rotfl: Wtedy kultury bakterii robią swoje i pod wpływem ciepła spulchniają ciasto jak drożdże;) Z proszkiem mam tak samo:sick: Unikam jak mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 07.02.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Hmmm, jak tu smacznie i ...jak zawsze-prawie pachnie jedzonkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 07.02.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam się gorąco, czytam stale i wiernie;)Z pancake mam odwieczny problem, ponieważ nigdy nie mogę osiągnąć takiego smaku jak w oryginale.Monsanbia może wiesz co zrobić żeby nie smakowały jak racuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Monsanbia może wiesz co zrobić żeby nie smakowały jak racuchy? Ale nie masz na myśli racuchów drożdżowych? Smażysz na dużej ilości tłuszczu czy raczej na suchej patelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam się gorąco, czytam stale i wiernie;) Z pancake mam odwieczny problem, ponieważ nigdy nie mogę osiągnąć takiego smaku jak w oryginale. Monsanbia może wiesz co zrobić żeby nie smakowały jak racuchy? W oryginale są bardzo ciężkie... mniej nabiału, więcej mąki;) Racuchy są dużo lżejsze i bardziej puszyste... Ja akurat za prawdziwymi pancakami nie przepadam:no: więc gdy są trochę racuchowate - to nawet lepiej:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 07.02.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ale nie masz na myśli racuchów drożdżowych? Smażysz na dużej ilości tłuszczu czy raczej na suchej patelni? Chodzi mi o takie bardzo płaskie małe naleśniczki z lekką goryczką które układa się piętrowo i dodaje gałkę lodów i polewa syropem klonowym. Jestem przekonana że sekret tkwi w mące Pozostaje mi czekać na akcję z kuchnią amerykańską w LIDLU bo wtedy zawsze jest w sprzedaży gotowa mieszanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.