Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej


Recommended Posts

najpierw roztapiasz a potem musisz je ostudzić :)

:lol2::lol2:

Ja do wszelkiego typu puszystych placuszków, racuszków i innych pancaków;) - zawsze dodaję KEFIR zamiast mleka i SODY OCZYSZCZONEJ zamiast proszku dopieczenia - polecam:yes: Dużo lepiej wyrastają, są niesamowicie puszyste i dużo samczniejsze (bo ja proszek do pieczenia wyczuwam zawsze:sick:) a kefirek nadaje jeszcze takiego pazura - już nie potrzebna szczypta soli:no:
oczywiście ja reż zrobię z kefirem????? łyzeczka sody wystarczy????

ja też mało proszku używam, ciasto jest za cierpkie dla mnie z proszkiem;)

 

maślanki też używam:yes: zamiennie... bez znaczenia;) chodzi o to, żeby nabiał był sfermentowany, że tak powiem:rotfl:

Wtedy kultury bakterii robią swoje i pod wpływem ciepła spulchniają ciasto jak drożdże;)

 

Z proszkiem mam tak samo:sick: Unikam jak mogę;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem przekonana że sekret tkwi w mące ;)

Pozostaje mi czekać na akcję z kuchnią amerykańską w LIDLU bo wtedy zawsze jest w sprzedaży gotowa mieszanka.

 

Ale czy ta mieszanka samych E E E się*nie składa?

 

ja jak robię pancakesy wychodzą mi takie placuszki

http://xphiles.typepad.com/table/2006/01/pancakes_nigell.html

 

Nie leję oleju na patelnię, bo wtedy wychodzą*takie właśnie racuchowate. Z olejem ciasto się inaczej ścina, nie przywiera równomiernie do patelni

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale czy ta mieszanka samych E E E się*nie składa?

 

ja jak robię pancakesy wychodzą mi takie placuszki

http://xphiles.typepad.com/table/2006/01/pancakes_nigell.html

 

Nie leję oleju na patelnię, bo wtedy wychodzą*takie właśnie racuchowate. Z olejem ciasto się inaczej ścina, nie przywiera równomiernie do patelni

Monia czyli smażysz jak??? na głebokim oleju??? czy bez w ogóle????

ja w ogóle nie jestem zwolennikiem kuchni i produktów z Usa. tam nawet sok jest z proszku!!!!!wszystko plastikowe:confused:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Monia czyli smażysz jak??? na głebokim oleju??? czy bez w ogóle????

ja w ogóle nie jestem zwolennikiem kuchni i produktów z Usa. tam nawet sok jest z proszku!!!!!wszystko plastikowe:confused:

 

bez:no:

moja mamusia też tak robi pyszneporanne placuszki:yes: wychodzą właśnie takie pancakowate...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale czy ta mieszanka samych E E E się*nie składa?

 

ja jak robię pancakesy wychodzą mi takie placuszki

http://xphiles.typepad.com/table/2006/01/pancakes_nigell.html

 

Nie leję oleju na patelnię, bo wtedy wychodzą*takie właśnie racuchowate. Z olejem ciasto się inaczej ścina, nie przywiera równomiernie do patelni

No właśnie tych EEEE chciałabym uniknąć.

Czyli olej bezpośrednio do ciasta?

A jaka patelnia? Masz jakąś specjalną do naleśników?

Chyba też nie bez znaczenia jest czas smażenia i temperatura.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moni, już Ci Magda napisała :) Bez :)

 

Ja w ogóle naleśniki też*bez smażę. Wolę tak, bo mi jest wygodniej

 

ja też:yes:

 

Na odrobinie oleju (nalewam na ręcznik papierowy i przecieram nim patelnię) smażę jedynie pierwszego... potem już bez:no: No chyba, że widzę, ze jeszcze jedno takie przetarcie by się przydało;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sayed, a patelnia to akurat istotna sprawa

Kupiłam kiedyś dla picu patelnię IKEA. Tę lepszą. Jest świetna do naleśników czy właśnie placuszków. Jestem tak z niej zadowolona że namówiłam na nią już kilka osób i wszyscy zadowoleni nie mniej. Niby zwykła patelnia, jak wszystkie teflonowe, ale jakoś wydaje się lepsza (lepsza od tefal!), ma wytrzymałą powłokę. Używam już grubo ponad rok i nic się nie ściera, a właśnie bez tłuszczu smaży się świetnie

Ja nawet piersi kurze sobie na niej na gotowo bez oleju smażę. Takie w paseczki do chińszczyzny, do sosów śmietanowych też (nie puszczają wtedy "wody")

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ok . wszystko wiem.

własnie m ma mi przywieżć patelnię do nalesników, bo właśnie zakupił:rolleyes: zobaczymy co mi kupił, bo z nim różnie bywa!!!!

stara przy przeprowadzce wyrzucona , czyli 9 miesięcy temu!!!!!:confused: tyle nie smażyłam nalęsników + 1 miesiąc jak był finish wykończeniówki;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ok . wszystko wiem.

własnie m ma mi przywieżć patelnię do nalesników, bo właśnie zakupił:rolleyes: zobaczymy co mi kupił, bo z nim różnie bywa!!!!

stara przy przeprowadzce wyrzucona , czyli 9 miesięcy temu!!!!!:confused: tyle nie smażyłam nalęsników + 1 miesiąc jak był finish wykończeniówki;)

monika 996 podziwiam, że tyle czasu wytrzymałaś bez naleśników;), no ale jak się ma męską większość w domu to pewnie i tak ciężko" naleśnikowy obiad" przeforsować :)

U mnie trzy dziewczyny plus ja "największa miłośniczka naleśnikowo - racuchowa" mamy w domu porażającą większość :wiggle:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sayed, a patelnia to akurat istotna sprawa

Kupiłam kiedyś dla picu patelnię IKEA. Tę lepszą. Jest świetna do naleśników czy właśnie placuszków. Jestem tak z niej zadowolona że namówiłam na nią już kilka osób i wszyscy zadowoleni nie mniej. Niby zwykła patelnia, jak wszystkie teflonowe, ale jakoś wydaje się lepsza (lepsza od tefal!), ma wytrzymałą powłokę. Używam już grubo ponad rok i nic się nie ściera, a właśnie bez tłuszczu smaży się świetnie

Ja nawet piersi kurze sobie na niej na gotowo bez oleju smażę. Takie w paseczki do chińszczyzny, do sosów śmietanowych też (nie puszczają wtedy "wody")

Monsanbia a pamiętasz jaki model jest tej patelni?

Bo mam już dosyć "swoich prób i błędów" zakupowych, mam już kilka takich patelni w szufladzie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...