monsanbia 07.02.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Monsanbia a pamiętasz jaki model jest tej patelni? Bo mam już dosyć "swoich prób i błędów" zakupowych, mam już kilka takich patelni w szufladzie No to gwarantuję że byś była zadowolona Do tego można ją wrzucić do piekarnika Za tę cenę do samych racuszków/naleśników/pancakesów warto http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10101206/ Dodam że do naleśników ma świetny kształt. Chodzi o to że jest taka kanciata, łatwo łopatką manewrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 07.02.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 No to gwarantuję że byś była zadowolona Do tego można ją wrzucić do piekarnika Za tę cenę do samych racuszków/naleśników/pancakesów warto http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10101206/ Dodam że do naleśników ma świetny kształt. Chodzi o to że jest taka kanciata, łatwo łopatką manewrować Bardzo dziękuję, ale niepozorna w życiu bym na nią nie zwróciła uwagi . Koniecznie muszę się wybrać do Ikei, mam nadzieję , że wyprzedaże się już skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Bardzo dziękuję, ale niepozorna w życiu bym na nią nie zwróciła uwagi . Prawda? I pomyśleć że wzięłam ją jako tę dodatkową, do wrzucenia czasem czegoś do zapieczenia (pamiętam jak ją kupowałam to z myślą o omletach do których mi takiej właśnie brakowało) Przy przeprowadzce pozbyłam się starych patelni i ta jest moją główną Natomiast przymierzam się do zakupu ceramicznej Monety. Może wyprze ona teflonowe używane przeze mnie do tej pory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 07.02.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Prawda? I pomyśleć że wzięłam ją jako tę dodatkową, do wrzucenia czasem czegoś do zapieczenia (pamiętam jak ją kupowałam to z myślą o omletach do których mi takiej właśnie brakowało) Przy przeprowadzce pozbyłam się starych patelni i ta jest moją główną Natomiast przymierzam się do zakupu ceramicznej Monety. Może wyprze ona teflonowe używane przeze mnie do tej pory... Pochwal się jak kupisz i koniecznie wystaw jej recenzje na forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Pochwal się jak kupisz i koniecznie wystaw jej recenzje na forum: Na pewno dam głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 07.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Na pewno dam głos A jaka jest przeważa ceramicznej patelni nad teflonową oprócz tego że się nie da jej zadrapać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Patelnie ceramiczne są zdrowsze, w USA teflonowe się już wycofuje ze sprzedaży. A mnie akurat ta z Ikei nie pasuje, do tej pory miałam teflonowe Tefala i mogłam smażyć bez tłuszczu, a ta po kilku np. naleśnikach zaczyna się palić (nie wiem, może to kwestia indukcji?). Właśnie zastanawiam się, czym ją zastąpić, bo mnie wkurza, kupiłam ceramiczną, ale taką tanią z Rosmanna i jest jeszcze gorsza, może z normalną tzn. dużą ilością oleju jest ok, ale ja najachętniej smażę na minimalnej ilości. Napaliłam się na patelnię ceramiczną Moneta, ale przeczytałam (może nawet w moim muratorowym wątku o patelniach), że wcale nie jest taka świetna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Patelnie ceramiczne są zdrowsze, w USA teflonowe się już wycofuje ze sprzedaży. A mnie akurat ta z Ikei nie pasuje, do tej pory miałam teflonowe Tefala i mogłam smażyć bez tłuszczu, a ta po kilku np. naleśnikach zaczyna się palić (nie wiem, może to kwestia indukcji?). Właśnie zastanawiam się, czym ją zastąpić, bo mnie wkurza, kupiłam ceramiczną, ale taką tanią z Rosmanna i jest jeszcze gorsza, może z normalną tzn. dużą ilością oleju jest ok, ale ja najachętniej smażę na minimalnej ilości. Napaliłam się na patelnię ceramiczną Moneta, ale przeczytałam (może nawet w moim muratorowym wątku o patelniach), że wcale nie jest taka świetna... Ja się znowu narażę Moni (już u mnie trwa zażarta dyskusja kuchenna;))... ale mi też nie pasuje ta ikeowska:no: Na to wychodzi:lol2: - bo jak zobaczyłam zdjecie, to uznałam, ze skądś ją kojarzę... zajrzałam do szafki - a tam na samym dnie ta patelnia... muszę mieć ją od ponad 4 lat i pewnie od tak dawna jej nie używam:rotfl: Musiała mi wybitnie nie podpasować Teraz robi za podstawkę pod inne patelnie - ciężka, wysoka - dobrze trzyma tą całą stertę Ale odkąd mam ceramiczną patelnię (taką śliczną, całą białą od spodu też)...to żadnej innej nie używam:no: Na tej smażę wszystko niemal bez tłuszczu (jedynie do smaku)... nic nie przywiera - rewelacja:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 07.02.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Patelnie ceramiczne są zdrowsze, w USA teflonowe się już wycofuje ze sprzedaży. A mnie akurat ta z Ikei nie pasuje, do tej pory miałam teflonowe Tefala i mogłam smażyć bez tłuszczu, a ta po kilku np. naleśnikach zaczyna się palić (nie wiem, może to kwestia indukcji?). Właśnie zastanawiam się, czym ją zastąpić, bo mnie wkurza, kupiłam ceramiczną, ale taką tanią z Rosmanna i jest jeszcze gorsza, może z normalną tzn. dużą ilością oleju jest ok, ale ja najachętniej smażę na minimalnej ilości. Napaliłam się na patelnię ceramiczną Moneta, ale przeczytałam (może nawet w moim muratorowym wątku o patelniach), że wcale nie jest taka świetna... Wtrącam się przy okazji patelni: tez mam tą patelnię i indukcię i nic mi się nie przypala, a tez smażę naleśniki bez tłuszczu. Więc to nie to:no: Witaj Monia:bye: Bardzo lubię Twój wątek:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ale odkąd mam ceramiczną patelnię (taką śliczną, całą białą od spodu też)...to żadnej innej nie używam:no: Na tej smażę wszystko niemal bez tłuszczu (jedynie do smaku)... nic nie przywiera - rewelacja:rolleyes: Dlatego też się do ceramicznej przymierzam Natomiast jeśli będę musiała przesmarowywać ją tłuszczem do smażenia naleśników, jak to Magda robisz, to na pewno tylko do tego celu kupię następną IKEA, bo akurat naleśniki na żadnej nie wychodziły mi lepsze I sprawdź Magda czy na pewno masz tę. Ciężką. Skoro leży już tyyyle czasu, to prawdopodobnie jest to poprzednia wersja, taka fajansowa, lekka, ta aż tyle lat nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.02.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Magdo - a jakiej firmy masz tę ceramiczną? angy - nie wiem, może to wina zbyt wysokiej temperatury? ale obiektywnie - lepiej smażyło mi się na teflonowej tefala, ale na gazie, na indukcji miałam tylko tę z Ikei i ceramiczną z Rosmanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witaj Monia:bye: Bardzo lubię Twój wątek:lol: Witaj! Zatem zapraszam do czytania i pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sayed 058 07.02.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Decyzja zapadła. Kupuję !Muszę sama się przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 ale obiektywnie - lepiej smażyło mi się na teflonowej tefala, ale na gazie, na indukcji miałam tylko tę z Ikei Czyli nie masz porównania Tefalowej i tej z IKEA na gazie A ja mam, i ewidentnie ta wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angy 07.02.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Czyli nie masz porównania Tefalowej i tej z IKEA na gazie A ja mam, i ewidentnie ta wygrywa I mówisz Monia, że ją można do piekarnika?? No popatrz nie wiedziałam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 a ja miałam ceramiczne garki i patelnie, ale leżą w szufladzie . nie lubię ich.może dlatego,że mi sie w nich wszystko przypala na elektrycznej płycie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 I mówisz Monia, że ją można do piekarnika?? No popatrz nie wiedziałam:rolleyes: Instrukcja obsługi (...) Można uzywać w piekarniku (...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) Dlatego też się do ceramicznej przymierzam Natomiast jeśli będę musiała przesmarowywać ją tłuszczem do smażenia naleśników, jak to Magda robisz, to na pewno tylko do tego celu kupię następną IKEA, bo akurat naleśniki na żadnej nie wychodziły mi lepsze I sprawdź Magda czy na pewno masz tę. Ciężką. Skoro leży już tyyyle czasu, to prawdopodobnie jest to poprzednia wersja, taka fajansowa, lekka, ta aż tyle lat nie ma Monika, nie wiem, może mam poprzednią... ale ciężkajest jak pisałam:yes: Nie chce mi się jej wydobywaćspod sterty patelni;) A do naleśników dodaję ciutkę oliwy nie dlatego, że sie przypalają Po prostu wtedy są takie bardziej... hmmm plastyczne;) Ja robię baaaardzo cieniutkie naleśniki...i jak do pierwszego nie dodam tej kropelki oliwy, to wychodzą jak papier - trochę za sztywne;) łamią się przy zwijaniu... moje naleśniki są prawie przezroczyste:lol2: Takie jadałam w domu, takie lubię Na ceramicznej nic nie przywiera:no:Na pewno nie bedziesz musiała dodawać tłuszczu do smażenia... Ja mam taką: https://www.pomocnicykuchenni.pl/patelnie,patelnia-ceramiczna-sr-28-cm-seria-,35,000204215,2952.html Edytowane 7 Lutego 2012 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 acha, ta moja na indukcję chyba się nienadaje:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A do naleśników dodaję ciutkę oliwy nie dlatego, że sie przypalają Po prostu wtedy są takie bardziej... hmmm plastyczne;) Ja robię baaaardzo cieniutkie naleśniki...i jak do pierwszego nie dodam tej kropelki oliwy, to wychodzą jak papier - trochę za sztywne;) łamią się przy zwijaniu... moje naleśniki są prawie przezroczyste:lol2: Takie jadałam w domu, takie lubię Też robię cienkie jak chusteczka higieniczna, nie łamią się przy zwijaniu i są*jak najbardziej plastyczne (pisałam że oliwy dodaję do ciasta i wtedy już patelnia może być sucha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.