Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooo, u Moni zawsze coś ciekawego też mi potrzebna nowa patelnia na indukcję ale nie typowo naleśnikowa, raczej kotletowa, jak ktoś coś poleca i przetestował osobiście to bardzo proszę o info

 

Ja na niej kotlety, warzywa i wszelkie inne rzeczy też smażę :yes:

Cebulę duszę ...

To nie jest patelnia naleśnikowa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a co Ty Monia o tych monete słyszałaś?

 

To co o wszystkich ceramicznych się mówi.

Że łatwe w utrzymaniu czystości, że zdrowsze (przecież teflon się ściera i go powoli zjadamy), że wytrzymałe, odporne na wysokie temperatury, że śliska nie wymagająca wiele tłuszczu powłoka.

Taki prawie teflon bez teflonu

 

edit:

 

linia na indukcje

http://www.kuchlandia.pl/Smazenie/Patelnie-z-powloka/Patelnia-Moneta-Magnetica-Ceramica-indukcja.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

No właśnie.

Nie ma to jak moja I ;) Jeszcze mi się nic nie przypaliło. To może po co kombinować.

A używam naprawdę małych ilości tłuszczu. Co przy przywierającej patelni może się kompletnie nie sprawdzić

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Monia - jak gotujesz na gazie to ceramiczne są baaardzo ok. Odkad nabyłam ceramiczne nie używam innych. Nie ma szans przypalić - za to łatwiej oparzyć się o brzeg, bardzo szybko się nagrzewają.

(ja z tych co mają swoje lata i nie wierzą że można gotować nie na ogniu, i żeby mieć gaz w nowym domu to będą go mieć z butli i projektuję specjalną szafkę na butlę).

Ja mam patelnie Bialetti - bardzo regularnie bywają na iboodzie za małe pieniądze. Kilkanaście osób kupiło z mojego polecenia - wszystkie zachwycone.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Monia - jak ktoś gotuje całe życie na gazie to nie ma takich argumentów, które by go przekonały do czegoś innego.

Gotowanie jak każda sztuka wymaga ćwiczenia - w pewnym momencie jest się za starym, zeby zaczynać od nowa i mieć choć minimalne szanse na dojście to tego samego poziomu wirtuozerii ;P (i tak to tłumaczyłam u siebie w trakcie podejmowania decyzji o gazie) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...