Gość monika996 26.07.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 dziewczyny tak na prawdeto tylko wy widzicie we własnym domu, czy macie zawiasy , czy ich nie widać. potem i tak nie zwraca się na to uwagi. Drzwi to drzwi i muszą spełniać swoją funkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 zawiasy wewnetrzne nie ograniczaja otwarcia do 90 stopni ale my mówimy o krytych zawiasach przy drzwiach otwieranych do wewnątrz. Spójrz na drugie zdjęcie anuli (jasne drzwi), dokąd otworzysz te drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 dziewczyny tak na prawdeto tylko wy widzicie we własnym domu, czy macie zawiasy , czy ich nie widać. potem i tak nie zwraca się na to uwagi. Drzwi to drzwi i muszą spełniać swoją funkcję Monia, ale ja już któryś raz mówię - nie chodzi mi o zawiasy. Tylko o to, by drzwi były zlicowane ze ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.07.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Aha . no to chyba trzeba by było pomyśleć o tym przed tynkami. tak jak Anula myślała o cokołach z kamienia, które ma mieć zlicowane ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Aha . no to chyba trzeba by było pomyśleć o tym przed tynkami. tak jak Anula myślała o cokołach z kamienia, które ma mieć zlicowane ze ścianą. Nieeee. Tu nic nie trzeba myśleć wcześniej. Ja piszę ze ścianą, ale mam na myśli opaskę. Jakoś się tak przyjęło. o takie mi chodzi, tak mają wyglądać z korytarza Zeby drzwi tak wyglądały z zewnątrz, muszą się otwierać na zewnątrz (zawiasy mogą być ukryte, jak w tym przypadku, lub widoczne, ale drzwi dalej są z opaską zlicowane). Mogą się otwierać do wewnątrz, wtedy są*potrzebne specjalne zawiasy, ale drzwi w pokoju nie otworzą się dalej niż do futryny (czyli niepełne 90st) Tak jak pokazała anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.07.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Nieeee. Tu nic nie trzeba myśleć wcześniej. Ja piszę ze ścianą, ale mam na myśli opaskę. Jakoś się tak przyjęło. o takie mi chodzi, tak mają wyglądać z korytarza [ATTACH=CONFIG]67098[/ATTACH] Zeby drzwi tak wyglądały z zewnątrz, muszą się otwierać na zewnątrz (zawiasy mogą być ukryte, jak w tym przypadku, lub widoczne, ale drzwi dalej są z opaską zlicowane). Mogą się otwierać do wewnątrz, wtedy są*potrzebne specjalne zawiasy, ale drzwi w pokoju nie otworzą się dalej niż do futryny (czyli niepełne 90st) Tak jak pokazała anula ja mam dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 No masz tak jak ja chcę by było widać od strony korytarza. Wtedy od strony pokoju są wklęsłe. A teoretycznie drzwi powinny się otwierać do pokoju, nie na korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 ja mam róznie . te są w sypialni syna -do pokoju. a w salonie mam na salon z łazieneczki i gabineciku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 szukam ekipy od ELEWACJI zewnętrznej. Same tynki, bez docieplenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.07.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Sluchajcie ,a czy opaski wokół otworów drzwiowych to mają jakiś standard wymiarowy? Nam się nagle przy tynkach okazalo, że jedna ściana jest strasznie krzywa i z 7cm, które byly zapasu od drzwi do ściany, zrobiły się 3cm :/ I teraz nei wiem czy w ogóle jest sens takaą opaskę dawać. A w ogoóle to niezwykle ciekawą dyskusje tu prowadzicie, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Nam tłumaczono, że musi być min 6 cm węgarka, ale na zamówienie robisz wszystko (za dopłatą oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.07.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) ale my mówimy o krytych zawiasach przy drzwiach otwieranych do wewnątrz. Spójrz na drugie zdjęcie anuli (jasne drzwi), dokąd otworzysz te drzwi? monsabia zwroc uwage ze te drzwi sa zamontowane po zewnetrznej stronie a otwierane do wewnatrz wiec bez wzgledu na zawiasy ich otwarcie beda ograniczac oscieznice przy normalnym montazu tzn montowane na zewnatrz i otwierane na zewnatrz nie ma ograniczonego otwarcia Edytowane 26 Lipca 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 26.07.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 witaj monsanbia i witam wszystkich... widzę ze na etapie drzwi jesteś... ja właśnie też... nogi schodziłam po bartyckiej i wszelkich drzwiowych sklepach naszej stolycy i dalej wiem że nic nie wiem;) pozwolę sobie do Ciebie zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.07.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Otwierają się tak: Mi t akurat nie przeszkadza, bo zaraz za drzwiami mam zabudowy u dzieci, a w sypialni ścianę. Ale w przypadku drzwi pośrodku pomieszczenia, byłby to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 monsabia zwroc uwage ze te drzwi sa zamontowane po zewnetrznej stronie a otwierane do wewnatrz wiec bez wzgledu na zawiasy ich otwarcie beda ograniczac oscieznice przy normalnym montazu tzn montowane na zewnatrz i otwierane na zewnatrz nie ma ograniczonego otwarcia No właśnie cały sęk w tym, że ja chcę drzwi które od strony reprezentacyjnej (holu) są zamontowane na zewnętrznej stronie. Nie chcę*by były wgłąb. Dlatego muszą się otwierać na zewnątrz (chociaż do pokoju powinny do środka). Mogą się otwierać do środka i być zlicowane z zewnątrz z opaską (przy zastosowaniu tego systemu), ale wtedy właśnie ogranicza je futryna i w środku otworzą się tylko do niepełnego kąta prostego. Dlatego z dwojga złego wybrałam wariant A - zlicowane od holu, otwierane na hol (wbrew zasadom). Czy będzie dobrze, wyjdzie w praniu. rena rena witam Cię serdecznie u mnie i zapraszam częściej Co kilkadziesiąt głów to nie jedna, a każda nowa, to nowe pomysły i możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 26.07.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Otwierają się tak: Mi t akurat nie przeszkadza, bo zaraz za drzwiami mam zabudowy u dzieci, a w sypialni ścianę. Ale w przypadku drzwi pośrodku pomieszczenia, byłby to problem. żebym wcześniej wiedziała, że tak można, to zupełnie inaczej ustaliłabym z fachowcami dylatacje pomiędzy różnymi rodzajami podłogi w drzwiach... całe życie się człowiek uczy i goopi umiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.07.2011 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Ale w przypadku drzwi pośrodku pomieszczenia, byłby to problem. No właśnie o to chodzi. Że u mnie pośrodku No nic, będziemy się uczyć życia z drzwiami do pokoi otwieranymi na zewnątrz. Czego człowiek dla efektu nie zrobi Gdybym miała robić drzwi montowane od środka pokoju (czyli wklęsłe od strony holu) to bym się w ogóle w zawiasy chowane nie bawiła). Moim zdaniem ma to sens wtedy kiedy drzwi od strony holu są na równi ze ścianą (opaską) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 26.07.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 moja głowa jak na razie tylko dymi jestem na etapie wyborów i dylematów.. my bedziemy robili 2 pary drzwi tzw. bez ościeżnicy czyli chowane w ścianie .. ma je kilka firm, ale tylko kilka... wygląda to tak, że ich po prostu nie widac. wystaje tylko klamka, albo mozna kupić taką mała też ukrytą klamkę nieklamkę zaraz poproszę męża niech w koncu nauczy mnie wklejac te obrazki to wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 26.07.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) http://www.mega-meble.pl/upload/Aktualnosci/akt-8.jpg Edytowane 26 Lipca 2011 przez rena rena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 26.07.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 ufff... po 4 edycjach się udało to już wiem o co kaman;)) tylko jaki byczy ten obrazek się wkleił) w każdym razie tak wyglądają takie drzwi... nasze obydwie pary będą surowe tzn. bez okleiny przygotowane do tapetowania bo na ścianie będzie tapeta a że będą na jednej ścianie to będzie widac tylko klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts