monika996 14.02.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 http://allegro.pl/listing.php/search?string=tupperware+cud&category=123&sg=1KUPUJĘ a instrukcja obsługi powinna tam być? już wiem , że można barszczyk , kaszę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.02.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 KUPUJĘ a instrukcja obsługi powinna tam być? już wiem , że można barszczyk , kaszę......non własnie ksiązeczkę kupuje się osobno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.02.2012 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.02.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 osobnojuż zamówiłas????książeczkę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 14.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Tylko pamiętaj że ten ryż w garnku do pierzyny! Rozumiem ze akcent był polozony na "garnku" Monia ja ryż i kaszę tylko sypkie, dochodzą elegancko na płycie ale pewnie na gazie by się przypalily, o to chodzi? Tez mi nie pasuje gotowanie i jedzenie plastiku, moja teściowa nawet tak patrzy na torebeczki od herbat ekspresowych, ze się pije truciznę, niestety wiele ciekawszych modeli zarówno jeśli chodzi o herbaty i kaszę ryż jest dostępnych tylko w formie porcjowanej, większy zysk producentów, a ze stara sknera jestem to mnie to drażni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 14.02.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Moni a możesz kupic i mnie książeczkę do cudu i kluseczki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.02.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Rozumiem ze akcent był polozony na "garnku" Monia ja ryż i kaszę tylko sypkie, dochodzą elegancko na płycie ale pewnie na gazie by się przypalily, o to chodzi? Tez mi nie pasuje gotowanie i jedzenie plastiku, moja teściowa nawet tak patrzy na torebeczki od herbat ekspresowych, ze się pije truciznę, niestety wiele ciekawszych modeli zarówno jeśli chodzi o herbaty i kaszę ryż jest dostępnych tylko w formie porcjowanej, większy zysk producentów, a ze stara sknera jestem to mnie to drażni.ok od dziś nie jemplastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.02.2012 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Moni a możesz kupic i mnie książeczkę do cudu i kluseczki ??a mnie linka do ksiązeczki:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.02.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 A ja z rozczuleniem wspominam stary garnek z podwójnym ściankami i wodą w środku... O TAKIM NIE SŁYSZAŁAM:yes: Zaczęłam szukać i... znalazłam garnek mojego dzieciństwa w nowej odsłonie! Co prawda jest to garnek do mleka, ale ja zawsze gotowałam w nim kaszę właśnie;) http://www.futrofm.pl/images/midi/kopia-garnek-do-mleka-1_61.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.02.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Zaczęłam szukać i... znalazłam garnek mojego dzieciństwa w nowej odsłonie! Co prawda jest to garnek do mleka, ale ja zawsze gotowałam w nim kaszę właśnie;) http://www.futrofm.pl/images/midi/kopia-garnek-do-mleka-1_61.jpgczyli Rasiu kupujesz twoj garnek z dzieciństwa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.02.2012 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Rozumiem ze akcent był polozony na "garnku" Monia ja ryż i kaszę tylko sypkie, dochodzą elegancko na płycie ale pewnie na gazie by się przypalily, o to chodzi? Tez mi nie pasuje gotowanie i jedzenie plastiku, moja teściowa nawet tak patrzy na torebeczki od herbat ekspresowych, ze się pije truciznę, niestety wiele ciekawszych modeli zarówno jeśli chodzi o herbaty i kaszę ryż jest dostępnych tylko w formie porcjowanej, większy zysk producentów, a ze stara sknera jestem to mnie to drażni. To chyba nie o gaz chodzi (gaz mam przecież*2 miesiące) Mieszkałam tyle lat z płytą, próbowałam robić kasze/ryże i albo się*przypalały właśnie, albo przegotowywały, albo były wodniste Ale herbat w torebkach raczej nie kupuję, to fakt. I nie chodzi tu o torebki, a to co do nich sypią. W woreczku z kaszą przynajmniej widzę kaszę Zresztą ja lubię herbaty z dodatkami, takie z herbat świata Zuzu, ok, jak będę kupować cud i kluseczki to biorę razy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.02.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Wiecie co, tak czytam o tych super miskach i nie bardzo rozumiem o co kaman. Twierdzę, że zachwyt nimi to tylko efekt bardzo dobrego marketingu. Ja nie gotuję ani ryżu ani kaszy w woreczkach bo... mi nigdy nie wychodzi (nie wiem jak ja to robię). Ryż i kaszę mam zawsze na sypko po prostu zwyczajnie w garnku i nie wymaga to jakiegoś specjalnego wysiłku. Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie ale uważam że kupowanie specjalnych misek do gotowania to wydawanie kasy w błoto. Jak się tak przypatrzeć tym produktom to jak płacenie kupy kasy za garnki Philipaka, kiedy można taniej kupić dajmy na to Berghoffa i gotowanie w nich polega na tym samym. Metody do pierzyny nie stosuję bo nie mam pierzyny, a poza tym podaję od razu jak ugotuję. Moja mama stosowała tą metodę po to, żebym miała ciepły posiłek jak wrócę ze szkoły a bała się mnie dopuścić do gazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.02.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Metody do pierzyny nie stosuję bo nie mam pierzyny, a poza tym podaję od razu jak ugotuję. Moja mama stosowała tą metodę po to, żebym miała ciepły posiłek jak wrócę ze szkoły a bała się mnie dopuścić do gazu Alu, z tą pierzyną to taki żart, dzisiaj ja po prostu na płycie indukcyjnej zostawiam i kasza sama dochodzi (Mozna w kocu pod poduszką, ch, cha ) My tu dzisiaj kasze gotujemy zamiast ciasto na Walentynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.02.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Alicja, bo nie rozumiesz jednej rzeczy. Tam można zrobić wiele potraw serio bez gotowania. Tylko zalewasz wrzątkiem i zostawiasz.Kasze ryże to jedno, ale ten barszczyk np, mięso, warzywa. Na pewno zachowuje to więcej witamin i przede wszystkim oszczędza energię (bo nie gotujesz tych potraw tylko je zostawiasz)Ja zawsze sceptycznie podchodzę do takich wynalazków, na tym spotkaniu też*byłam bardzo czujna i co druga rzecz to był tylko marketing, ale to naczynie jest akurat fajne. No i ta kluseczkomania. Szukam od jakiegoś czasu takiego naczynia do robienia spatzli, bo my bardzo lubimy, i akurat mi pasuje (chociaż*tego ta pani nie zaprezentowała, a jakby tak zrobiła takie kluseczki szpinakowe, na pewno by się*połowa dziewczyn na to rzuciła) No i nie są*to garnki za tysiące zł, tylko pojemnik za 60pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.02.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Szukam od jakiegoś czasu takiego naczynia do robienia spatzli, bo my bardzo lubimy poproszę o przepis, dziękuję wybieram sie, żeby coś do jedenia kupic i nie moge wyjśc z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 14.02.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 halooooooooooooo a ja myślałam że ty kupujesz tylko książkę o kluseczkach a ty kupujesz coś do robienia ?? a jeśli tak to pokazuj co !! bo może i ja chce tylko jeszcze o tym nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.02.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Alicja, bo nie rozumiesz jednej rzeczy. Tam można zrobić wiele potraw serio bez gotowania. Tylko zalewasz wrzątkiem i zostawiasz. Kasze ryże to jedno, ale ten barszczyk np, mięso, warzywa. Na pewno zachowuje to więcej witamin i przede wszystkim oszczędza energię (bo nie gotujesz tych potraw tylko je zostawiasz) No i nie są*to garnki za tysiące zł, tylko pojemnik za 60pln No ja nie rozumiem. Bo masz przecież garnki Berghoffa i one działają na tej samej zasadzie. Ja na przykład przeważnie zalewam wrzątkiem czy ziemniaki czy ryż i jak zabulgocze to zgodnie z instrukcją można garnek wyłączyć trzeba tylko go przykryć. I samo dochodzi. Mięso podobnie - jak odpowiednio garnek się rozgrzeje to potem można wyłączyć i samo dochodzi. Dlatego nie rozumiem zachwytów nad miskami "gotującymi". Ta kluseczkomania łatwa do zastąpienia najzwyklejszym durszlakiem (tak robiła moja babcia), też odporny na gorąco. No ale już się nie wtrancam Może ja zbyt sceptyczna jestem, bo moja Mama często chadza na takie pokazy, kupuje a potem zalega to wszystko w szafkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.02.2012 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 halooooooooooooo a ja myślałam że ty kupujesz tylko książkę o kluseczkach a ty kupujesz coś do robienia ?? a jeśli tak to pokazuj co !! bo może i ja chce tylko jeszcze o tym nie wiem No kupuję ten przyrząd do kluseczkomanii Na bank są taki i innych firm, ale ja kilka razy patrzyłam w sklepach i nie znalazłam (ta taka packa z dziurkami i łopatka do tego) A spatzle to takie austriackie lane kluseczki które podaje się z podsmażonym bekonem Ale można na bazie takich kluseczek robić wiele dań (na słodko, na słono z sosem grzybowym, z pesto, z pomidorowym), a same kluseczki z twarogiem, ze szpinakiem, z ziołami różnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.02.2012 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Alicja. Aż spróbuję z tą kaszą. I jeszcze pytanie, ile czasu ta kasza dochodzi po tylko zagotowaniu wody (skoro ja w gotującej ją robię ok 15min)Gdyby to naczynie kosztowało 200zł, to już bym się pod nosem uśmiechała, ale że to kwestia kilku dych, to już co innego. Poza tym garnek (berghoff, czy jakikolwiek stalowy) jednak to ciepło przepuszcza, a tu masz szczelną pokrywkę, wypuszczasz powietrze, robisz podciśnienie i woda tak łatwo nie stygnie (garnkiem się*oparzysz a miską nie, czyli znaczy że kumuluje ciepło lepiej). Czyli zasada działania jest inna A mój durszlak kluseczkom nie daje rady, dziurki muszą być szerokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.02.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Ja kaszę i ryż też gotuję luzem w garnku i wychodzą sypkie i al dente:) Robię podobnie jak adk, ale nie wyłączam po zagotowaniu tylko ustawiam minimalnie - jakąś 2 na indukcji i tak sobie powolutku dochodzi. Niepodważalna zaleta - przyprawiam sobie wodę na ryż i mam ryż smakowy. A w tym naczyniu to woda ma kontakt z tym ryżem czy on tylko na parze się gotuje a z samą wodą styczności nie ma? Samo naczynie wydaje mi się fajne do np. warzyw na parze. Na pewno szybciej wrzucić, zalać, zamknąć niż się paprać z garnkiem, nakładką do gotowania na parze. I tak jak Monia pisze - parę dych za tę wygodę można dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.