Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Tak, fajna sprawa. Ciekawa jestem jaka jest cena takiego forniru na całą ścianę razem z fornirowanymi drzwiami. Chciałabym coś*takiego w sypialni, ale niestety ściana z drzwiami (do łazienki i do garderoby) jest ta sama co ściana za zagłówkiem i tu nie bardzo mi taka fornirowana pasuje.

Jak będziesz zamawiać to zwracaj uwagę, by usłojenie przechodziło równomiernie z drzwi na ścianę, bo jeśli jest zaburzone to już nie wygląda to tak fajnie. Na tym zdjęciu nie ma ideału

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

w każdym razie tak wyglądają takie drzwi... nasze obydwie pary będą surowe tzn. bez okleiny przygotowane do tapetowania bo na ścianie będzie tapeta a że będą na jednej ścianie to będzie widac tylko klamki

A, taki pomysł też super :yes:

No i co, która firma na Bartyckiej to robi? Z tego co kojarzę, ta przy barku przy wjeździe. Jaka jest cena? Tam trzeba wstawiać jakąś kasetę, tak?

czy miałyście problem jaką długość wanny kupić?;) może to dziwne, ale rcze nie wiem... kupuję oberona V&B i naprawde mam dylemat... 160x65 czy 170x70... 160 do siedzenia ok, do leżenia za krótka.. 170 do siedzenia jakby trochę za długa, do leżenia ok, ale żebym się nie utopiła, bo czasem lubie przysnąć w wannie;) leżałam na sucho w obydwu i nie wiem sama...może lepiej dłuższa i węższa... mąż ma 190 cm ja 170 cm więc może 170 wanne, chociaż mężowi obojętne, on bedzie miał swoją kabinę, a ja mam dylemat...;(

czy miałyście problem jaką długość wanny kupić?;) może to dziwne, ale rcze nie wiem... kupuję oberona V&B i naprawde mam dylemat... 160x65 czy 170x70... 160 do siedzenia ok, do leżenia za krótka.. 170 do siedzenia jakby trochę za długa, do leżenia ok, ale żebym się nie utopiła, bo czasem lubie przysnąć w wannie;) leżałam na sucho w obydwu i nie wiem sama...może lepiej dłuższa i węższa... mąż ma 190 cm ja 170 cm więc może 170 wanne, chociaż mężowi obojętne, on bedzie miał swoją kabinę, a ja mam dylemat...;(

Ja chciałam wannę jak największą. Niestety durny układ łazienki (niemałej, bo 9m2) na to mi nie pozwala. Będzie 180x90, ale jeszcze muszę przemyśleć czy będzie miejsce mięszy wanną a bidetem (na przejście)

Rena, na pewno nie kupuj wanny, która ma 65 cm szerokości, bo będzie za wąska i w ogóle nie będziesz mogła w niej ani usiąść, a tym bardziej się położyć. Minimum szerokości dla wanny to 70 cm, a najlepiej 75-80.

Jeśli chodzi o długość, to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy jak się kąpiesz, to siedzisz w wannie, czy też lubisz sobie w niej poleżeć. Jeśli lubisz poleżeć, to weź dłuższą, bo w takiej zawsze będziesz sobie mogła usiąść.

Ja chciałam wannę jak największą. Niestety durny układ łazienki (niemałej, bo 9m2) na to mi nie pozwala. Będzie 180x90, ale jeszcze muszę przemyśleć czy będzie miejsce mięszy wanną a bidetem (na przejście)

ja do naszej łazienki też kupiłam 180x90, bo my obydwoje z mężem lubimy sobie poleżeć i się wygrzać. Dla moich dziewczynek kupiłam wannę 160x75

masz na myśli, czy wejdą dwie sztuki? :)

No pięknie to ujęłaś, może być też 1+1 :cool:

Anula, my też wanny używamy od wielkiego dzwonu. Teraz to w zasadzie tylko małą w niej kąpiemy. Ale robimy. Nowy dom - nowe możliwości ... nowa ... ochota? :cool:

Salik głodny chyba jesteś, co? :p

Co do Ciebie zajrzę, monsabia, to zazwyczaj się uśmieję :) Fanie, tak wesoło! Ostanio pękałam przy temacie o pakowaniu zmywarek i pralek (choć nie wiem, czy to było u Ciebie, ale pamiętam, że zgadzałam się z Tobą w każdym słowie :lol2:) A teraz ta wanna :)

Aż skoczę zobaczyć, jaki rozmiar jest mojej.

Myślę, że ostatecznie, przy braku możliwości położenia się obok małżonka, skorzysta się z opcji "na" małżonka ;)

Pozdrawiam!

a, wprowadziłam w błąd... 160 jest na 75 a nie na 65...ale moze wezmę węższa a większą czyli 170 x 70 .. cholera nie chce mi sie znów robić przymiarek do tych wanien .. za każdym razem na pytanie czy mogę wejść do wanny na ekspozycji .. było tak, proszę wejśc, ale proszę zdjąć buty... na co ja z oburzeniem ... oczywiście, przecież ja w domu też w butach się nie kąpię;)))

Co do Ciebie zajrzę, monsabia, to zazwyczaj się uśmieję :) Fanie, tak wesoło! Ostanio pękałam przy temacie o pakowaniu zmywarek i pralek (choć nie wiem, czy to było u Ciebie, ale pamiętam, że zgadzałam się z Tobą w każdym słowie :lol2:) A teraz ta wanna :)

Aż skoczę zobaczyć, jaki rozmiar jest mojej.

Myślę, że ostatecznie, przy braku możliwości położenia się obok małżonka, skorzysta się z opcji "na" małżonka ;)

Pozdrawiam!

Nelli, no u mnie te nieszczęsne pralki suszarki i zmywarki :popcorn:

A kosmate myśli przy wannach ... tak to jest jak człowiekowi już mózg fisiuje z nadmiaru wyborów ;)

Trzeba się odprężyć, a wiadomo co najlepiej napięcia znosi :cool:

Salik tylko wpadł, powiedział swoje i poleciał. Faceci są jacyś tacy niekonsekwentni :p Naobiecują i szukaj wiatru w polu

rena, chyba lepiej wanna szersza niż węższa a dłuższa. Ja właśnie dlatego zrezygnowałam z wanny v&b. W Riho jest większy wybór rozmiarów (mogę sobie wziąć 170x90 i 190x80), dla mnie 80 to dostateczne minimum