Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

A ja się zastanawiałam, gdzieś Ty się zaszyła :lol:

No piękne Ci wyszły :yes:

Jaki przepis w końcu przetestowałaś?

Zrobiłam z przepisu http://everycakeyoubake.blogspot.com/2009/02/faworki.html

Wałkowałam tak cieniuteńko, że wyszedł lekki jak piórko i taki cieniutki (K jest w szoku)

Nie spodziewałam się, że z 400gr mąki wyjdzie ponad 100szt!!!

A tak w ogóle to gratulacje, dzielna z Ciebie dziewczyna Podziwiam, że Ci się chce.:)

Okazuje się, że to fajna sprawa. Fajniesza od oponek bo ciasto się*do rąk nie klei i potem radełkiem fajnie się*je wycina.

Poddałam się*jednak przy biciu, i po 3 minutach walenia oddałam wałek K ;)

Te nie mają tłuszczu w ogóle, są suche jak pieprz i miękkie zarazem (mimo że kruche) ;)

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam ochotę TERAZ!

No TERAZ to ja Tobie mogę jedynie mój drogi ... więcej zdjęć wysłać :lol2:

MarJel nie wiem, mnie nie wysłała :p ;)

... ale bułeczki makowe (które zresztą robię) to co innego :p

Te moje faworki to jak za mocno chwycisz to strzelają i całego nie uniesiesz (nie wiem, może za bardzo je jednak rozwałkowywałam)

Następnym razem jak mi wyjdą grube to Ci wyślę :lol2: (just joking)

monia, robilam dzis racuszki jablkowe i dodalam tak ja ty, olej do ciasta ale nie chcialy sie nie przypalac ;)

a patełnie z IKEA kupiłaś?! :lol:

(ja dosłownie przedwczoraj robiłam pancakesy, na suchej patelni oczywiście. Wyszły idealne. Muszę*kupić nową, bo tę strasznie zrysowałam ostatnio szczypcami :( ale już i tak prawie 2 lata miała)

Bez szczegółów dobra:P

Już i tak nam ślina cieknie:p, takie kruchutkie strzelające najlepsze som!

Dobra, dawaj adres, co mi tam (najwyżej dostaniesz okruchy :lol2:) ... nie będziesz się przecież prosić ;)

Tylko jak ja na pocztę pojadę? Auto w warsztacie i jeszcze zasypani :no:

Te moje faworki to jak za mocno chwycisz to strzelają i całego nie uniesiesz (nie wiem, może za bardzo je jednak rozwałkowywałam)

takie sa najlepsze, ale moje jak robie, nie są tak spieczone, to kwestia gustu, ale cienkie maja być, jak najcieńsze. Ślinka mi tez cieknie, bo my wczoraj z mężem na Walentynki jedliśmy i dzisiaj juz nam nie zostało. Monia powiedz ile spirytusu dajesz na ile mąki?

Smacznego życzę ALicja

I jeszcze jedno do pancakes dodajesz oliwy? ja do naleśników tak, ale do pancakes nie, smaruje papierem lekko oliwą patelnie.

Edytowane przez emiranda

te z ikei mam ale rzadko jej uzywam, mam inna ulubiona :p mimo wszystko wyszly pyszne, dzis zamiast pokrojonych kawalkow jablek starlam je na jarzynowce i razem z sokiem dodalam do ciasta - ot tak na wyprobowanie czy beda inaczej smakowac - byly pyszne , sok spowodowal, ze cale ciasto jablkami przeszlo, i dodalam tez troche cynamonu dla ekspertmentu. w domku jeszcze pachnie :)

Dobra, dawaj adres, co mi tam (najwyżej dostaniesz okruchy :lol2:) ... nie będziesz się przecież prosić ;)

Tylko jak ja na pocztę pojadę? Auto w warsztacie i jeszcze zasypani :no:

Ano właśnie:roll:

No nic, w tym roku najem się oczami :D, a w przyszłym się dogadamy :p

te z ikei mam ale rzadko jej uzywam, mam inna ulubiona :p mimo wszystko wyszly pyszne, dzis zamiast pokrojonych kawalkow jablek starlam je na jarzynowce i razem z sokiem dodalam do ciasta - ot tak na wyprobowanie czy beda inaczej smakowac - byly pyszne , sok spowodowal, ze cale ciasto jablkami przeszlo, i dodalam tez troche cynamonu dla ekspertmentu. w domku jeszcze pachnie :)

Czy na te placuszki dokładny przepis gdzieś był? Narobiłaś mi smaka, a roboty mniej niz z chrustem...:D

takie sa najlepsze, ale moje jak robie, nie są tak spieczone

Ala, ale one są słomkowe, jaśniutkie, to zdjęcie (iPhonem) tak je przerysowało. Jest kilka szt rumianych, ale te też są jasno złote

Spirytusu 2 łyżki na 400gr (tak było w przepisie z którego robiłam)

Do pancakes dodaję roztopione masło klarowane