monsanbia 15.02.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A ja się zastanawiałam, gdzieś Ty się zaszyła No piękne Ci wyszły Jaki przepis w końcu przetestowałaś? Zrobiłam z przepisu http://everycakeyoubake.blogspot.com/2009/02/faworki.html Wałkowałam tak cieniuteńko, że wyszedł lekki jak piórko i taki cieniutki (K jest w szoku) Nie spodziewałam się, że z 400gr mąki wyjdzie ponad 100szt!!! A tak w ogóle to gratulacje, dzielna z Ciebie dziewczyna Podziwiam, że Ci się chce. Okazuje się, że to fajna sprawa. Fajniesza od oponek bo ciasto się*do rąk nie klei i potem radełkiem fajnie się*je wycina. Poddałam się*jednak przy biciu, i po 3 minutach walenia oddałam wałek K Te nie mają tłuszczu w ogóle, są suche jak pieprz i miękkie zarazem (mimo że kruche) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.02.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ech, jak ja Wam zazdroszczę jutrzejszego obżarstwa pączkowego... Jakbyś napisał "faworkowego", to byś następnym razem przy okazji serowej dostał faworkowy gift Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.02.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 A tak to co - niby nie dostanę? Phi. Akurat zamiennik dla faworków bym tutaj znalazł, ale z pączkami nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 15.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Monia przyszłam prosić o spis Twoich przepisów kulinarnych.... - powiedz, że masz je gdzieś w 1 wątku? oldzia, monsanbia nie była łaskawa odnieść się do tej prośby, więc zgłaszam się w charakterze posiadaczki iluś tam przepisów tej wyśmienitej kucharki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.02.2012 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 oldzia, monsanbia nie była łaskawa odnieść się do tej prośby, osz Tyyy Wiem że jest parę dziewczyn które zrobiły spis większości przepisów (adk, aneta_s), trzeba u nich poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.02.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 ale z pączkami nie ma szans Phi, nie to nie (ja akurat pączki mam w szeregu daleeeko daleko ... zdecydowanie bardziej lubię gniazdka tudzież churros, faworki chyba też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Monia, ale dałaś z tymi faworami:o A wiesz , Anna- Maria jak piekła jakieś ciasteczka bodajże, to koleżankom z forum wysyłała pocztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.02.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Monia - ale co mi po tym że za 2.5 tygodnia zjem Twoje faworki? Ja mam ochotę TERAZ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.02.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja mam ochotę TERAZ! No TERAZ to ja Tobie mogę jedynie mój drogi ... więcej zdjęć wysłać MarJel nie wiem, mnie nie wysłała ... ale bułeczki makowe (które zresztą robię) to co innego Te moje faworki to jak za mocno chwycisz to strzelają i całego nie uniesiesz (nie wiem, może za bardzo je jednak rozwałkowywałam) Następnym razem jak mi wyjdą grube to Ci wyślę (just joking) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 monia, robilam dzis racuszki jablkowe i dodalam tak ja ty, olej do ciasta ale nie chcialy sie nie przypalac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.02.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 monia, robilam dzis racuszki jablkowe i dodalam tak ja ty, olej do ciasta ale nie chcialy sie nie przypalac a patełnie z IKEA kupiłaś?! (ja dosłownie przedwczoraj robiłam pancakesy, na suchej patelni oczywiście. Wyszły idealne. Muszę*kupić nową, bo tę strasznie zrysowałam ostatnio szczypcami ale już i tak prawie 2 lata miała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Te moje faworki to jak za mocno chwycisz to strzelają i całego nie uniesiesz (nie wiem, może za bardzo je jednak rozwałkowywałam) Bez szczegółów dobra:P Już i tak nam ślina cieknie:p, takie kruchutkie strzelające najlepsze som! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.02.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Bez szczegółów dobra:P Już i tak nam ślina cieknie:p, takie kruchutkie strzelające najlepsze som! Dobra, dawaj adres, co mi tam (najwyżej dostaniesz okruchy ) ... nie będziesz się przecież prosić Tylko jak ja na pocztę pojadę? Auto w warsztacie i jeszcze zasypani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.02.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Monia - no wiesz?!Innym proponujesz wysyłkę, a mi każesz czekać 2.5 tygodnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Te moje faworki to jak za mocno chwycisz to strzelają i całego nie uniesiesz (nie wiem, może za bardzo je jednak rozwałkowywałam) takie sa najlepsze, ale moje jak robie, nie są tak spieczone, to kwestia gustu, ale cienkie maja być, jak najcieńsze. Ślinka mi tez cieknie, bo my wczoraj z mężem na Walentynki jedliśmy i dzisiaj juz nam nie zostało. Monia powiedz ile spirytusu dajesz na ile mąki? Smacznego życzę ALicja I jeszcze jedno do pancakes dodajesz oliwy? ja do naleśników tak, ale do pancakes nie, smaruje papierem lekko oliwą patelnie. Edytowane 15 Lutego 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 te z ikei mam ale rzadko jej uzywam, mam inna ulubiona mimo wszystko wyszly pyszne, dzis zamiast pokrojonych kawalkow jablek starlam je na jarzynowce i razem z sokiem dodalam do ciasta - ot tak na wyprobowanie czy beda inaczej smakowac - byly pyszne , sok spowodowal, ze cale ciasto jablkami przeszlo, i dodalam tez troche cynamonu dla ekspertmentu. w domku jeszcze pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Dobra, dawaj adres, co mi tam (najwyżej dostaniesz okruchy ) ... nie będziesz się przecież prosić Tylko jak ja na pocztę pojadę? Auto w warsztacie i jeszcze zasypani Ano właśnie:roll: No nic, w tym roku najem się oczami , a w przyszłym się dogadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 15.02.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 te z ikei mam ale rzadko jej uzywam, mam inna ulubiona mimo wszystko wyszly pyszne, dzis zamiast pokrojonych kawalkow jablek starlam je na jarzynowce i razem z sokiem dodalam do ciasta - ot tak na wyprobowanie czy beda inaczej smakowac - byly pyszne , sok spowodowal, ze cale ciasto jablkami przeszlo, i dodalam tez troche cynamonu dla ekspertmentu. w domku jeszcze pachnie Czy na te placuszki dokładny przepis gdzieś był? Narobiłaś mi smaka, a roboty mniej niz z chrustem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.02.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 monia, robilam dzis racuszki jablkowe i dodalam tak ja ty, olej do ciasta ale nie chcialy sie nie przypalac Ni ewiem czy nie pieczesz na za duzym ogniu, czy na za goracej plycie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.02.2012 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 takie sa najlepsze, ale moje jak robie, nie są tak spieczone Ala, ale one są słomkowe, jaśniutkie, to zdjęcie (iPhonem) tak je przerysowało. Jest kilka szt rumianych, ale te też są jasno złote Spirytusu 2 łyżki na 400gr (tak było w przepisie z którego robiłam) Do pancakes dodaję roztopione masło klarowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.