anula05 28.07.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zapytaj tego, kto Ci to bedzie montował. Moj Pan wolał sobie sam podkuć, więc nic nie musiałam dla niego robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 28.07.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Wpadłam na chwilkę, poczytałam i przesyłam pozdrowienia... Jutro jade na tygodniowe wakacje więc znowu będzie przerwa. Odnośnie drzwi to ja nie mogę się na nic zdecydować. Żadne mi się jakoś nie podobają a jak już coś fajnego to ceeena robi się konkretna. Przy 14 parach robi się wtedy sporo. POjadę obejrzeć te eurodoor - na stronie wyglądają fajnie. Miłego zajadania lodów - ja moge tylko pomarzyć - moje cukry by tego nie wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.07.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Lidzia, to są jedne z moich ulubionych i jeszcze karmelowe Uwielbiam połączenie tego słonawego smaku z głęboką śmietanką. Odlot Moevenpicka z tej serii nie jadłam, ale za to te w płaskich pudełkach są bleeee (wiem, że to nie to samo) Ale skoro mówicie, że świetne muszę spróbować. Zawsze wolałam wziąć pewne pudełeczko Haagenów. Sheenaz, Nasi glazurnicy zdecydowanie twierdzili że wolą sobie spadki robić sami, dlatego zostawiliśmy miejsce pod odpływem ka_em miłych wakacji. Jeśli chodzi o drzwi, to jest to jedna z tych decyzji, których się bałam i odsuwałam jak najpóźniej Dziś jak wydębiałam rabat, pan zaproponował mi drzwi Lagrus bodajże. Powiedział, że są naprawdę świetnej jakości, mają wypełnienie takie Eurodoor, na każdym skrzydle wychodzą 200-300pln mniej, ale nie jest to taki mercedes jak Eurodoor - dopracowane w każdym szczególe, kanty ostre jak brzytwa, żadnych obłości na rantach. No i dałam się ... omamić? masud - na ten rok po prostu. Nie ma pośpiechu. Po prostu musimy dom otynkować, nie możemy zostawić ytonga na kolejną zimę Był dziś u nas pan Łukasz, który u Lidzi robił malowanie. Rozmawialiśmy o elewacji, utwardzeniu terenu i takich tam zewnętrznych sprawach. I czego się*dowiedziałam, a nie byłam świadoma. Powinno się dom otynkować i zostawić na zimę, żeby pierwsza warstwa przezimowała mrozy. Dopiero po głębokiej wiośnie robi się wyprawkę i malowanie. Nie wiem czy tak chcemy, ale skoro się powinno ... Rozumiem niby idee tego sposobu, ale czy faktycznie to robienie na raty jest aż tak istotne? I temat niwelacji, utwardzenia otoczenia. Też na raty, i to na 3 raty z tego co pamiętam. Żeby każda wartwa wyleżała, osiadła po deszczach i żeby nie było potem gór i dolin na działce. Strasznie to skomplikowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.07.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Taaa, a tynkować się powinno po 3 latach od murowania Może się powinno, ale kto tak robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 teraz pewnie już nikt tak nie robi, ale z czasów dzieciństwa pamiętam, że inaczej wyglądała budowa domu systemem gospodarczym i zanim do tynków doszło, to mury osiadały dobre kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 29.07.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 i jak tam Wasze posadzki żywiczne?? pewnie ok bo ekipa sprawdzona;) Monia robisz bezprzylgowe drzwi czy zwykłe, zawiasy ukryte? ? ile zaśpiewali Ci za eurodoorki? też je chyba wezmę, podobają mi się chociaż 200-300 zł na 1 drzwiach tak jak ka_em ma 14 par to już daje sporą kwotę... ale ciekawe czy to taka sama klasa jak eurodoor, czasem nie warto oszczedzac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 29.07.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 pytanko do użytkowników V&B bo sporo forumowiczów ma: czy ta powłoka ceramicplus warta jest dopłaty? (pewnie w innych firmach eż mają jakieś odpowiedniki tej powłoki) zastanawiam się czy brać zwykłe ceramikę czy z tą opcją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.07.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Rena, odnośnie drzwi. Pan z Agstyle naprawdę te Lagrusy zachwalał. Pokazywał nam wypełnienie - pełne drewno sosnowe jakoś tam specjalnie ubijane (mąż stwierdził że porządne), powiedział że z czystym sumieniem może je polecić jak zamiennik Eurodoorów (z zewnątrz mogą wyglądać jak dowolny model drzwi Eurodoor). Wydaje mi się, że gdyby był to bubel i jeszcze tańszy to nie miałby interesu w polecaniu ich. Ta jak mówisz, różnica tych kilkuset pln na kilkunastu drzwiach buduje niezłą sumę Jeśli chodzi o V&B i powłokę CP. Ja brałam wszystko z nią. Zobaczymy czy to tylko chwyt reklamowy, czy faktycznie będzie ona się tak super sprawdzać. Will see Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 a co ta powłoka robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.07.2011 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) a co ta powłoka robi? http://beautylife.com.pl/sklep/newsdesk_info.php?newsdesk_id=2 http://www.landom.pl/gustavsberg_cont.php?id=1 Edytowane 29 Lipca 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 achaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 29.07.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 generalnie nie wiem czy wierzyc ze kibel sie sam umyje;) zreszta V&B też chyba tego nie twierdzi bo nawet dedykuje środki odpowiednie do ceramiki z powłoką...jeszcze trzeba uważać żeby odpowiedni srodek użyc żeby powłoki nie zedrzeć... pewnie ze 200 zł dopłaty..ja chyba odpuszcze..monsanbia... odkryłam własnie że my kupujemy inne eurodory... ty eurodoor a ja eurodor... oszaleć można;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.07.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 nową cermikę łatwiej utrzymać w czystości niezależnie czy ma specjalne powłoki czy nie ja mam kibelek v&b bez powołoki, a i tak jest efekt jak we wklejonym przez Moni linku, przynajmniej na razie wszystko spływa jak po kaczce natomiast kabiny huppe obie mam z powłokami antiplaque, ktore teoretycznie mają zapobiegać osadzaniu się kamienia, ale kamień nie osadza się tylko dlatego, że po każdym skorzystaniu z prysznica używamy "ściągaczki" gumowej do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.07.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 rena, ja znałam tylko markę eurodoor. Nieźle Elena Czyli wg tego co piszą w katalogu i tego co Ty piszesz, ja będę leżeć i pachnieć ... i mój kibelek też A ja i tak nie używam żadnych proszkowych środków do czyszczenia. Ostatnio przerzuciłam się na Sodasan ekologiczny i to co ten płyn potrafi zrobić z kamieniem mnie zdumiewa (a to tylko skoncetrowany kwas cytrynowy). Czyszczę tym wszystko - kabinę, wannę, kibelek, umywalkę. Używam jeszcze jakiegoś limonkowego Ajaxu w jaskrawym kolorze i tyle mi chemii potrzeba do sprzątania mieszkania Kabinę muszę wycierać ręcznikiem po każdym skorzystaniu bo jest półokrągła. W domu pójdzie w ruch ściągaczka Elena, dlaczego ja w ogóle nie kojarzę Twoich łazienek (sztuk 3, bez drzwi ) w pełnej krasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.07.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 hm, niech pomyślę... chyba dlatego, że jeszcze nie są w pełnej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.07.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 hm, niech pomyślę... chyba dlatego, że jeszcze nie są w pełnej krasie No tak, mogłam się spodziewać takiego wykrętu Nie daj się*prosić, przeżyję brak drzwi Szafka pod umywalkę (jej brak) mnie nie zraża, potrafię sobie wyobrazić Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.07.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ze mną jak z dzieckiem wieczorkiem coś wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 29.07.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 szafka eleny chyba z corianu jest super ja kojarzę tę łązienkę... co do ściągaczki qrcze.. ja też będę miała półokrągła kabinę więc tylko ściera;( a ten sodasan to co to za cudi i gdzie sie kupuje? pewnie taniej niż dopłąta do powłoki;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.07.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Dzięki Rena szafka jest z kerrocku (też kompozyt jak corian). no i szafki mam tylko w jednej łazience, reszta czeka na swoją kolej... u stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 29.07.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) pokaż wszystkie łazienki;) Edytowane 29 Lipca 2011 przez rena rena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts