Basia_KRK 24.04.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Monia, dzięki za info o farbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 24.04.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 wezowy, krokodylowy...nieeeeeeeee ale zawsze link dodatkowy do przeszperania jest ;P Monia, znasz kogoś tutaj na forum, kto położył na dość duzej powierzchni białą żywicę polerowaną - szukam oceny prosto z autopsji bo niedługo chyba się podejmę pracy dyplomowej na ten temat - produkt uważam MOCNO przereklamowany! hej moja znajoma ma w całym salonie, wiatrołapie, kuchni białą żywicę. Z tego co mi wiadomo to codziennie jeździ na mopie. Żywica rysuje się to fakt ale na białych powierzchniach tych rys aż tak bardzo nie widać (ona ma chyba wersję matową) ale inna jej znajoma zrobiła również żywicę tylko ze szarą bo chyba chciała uniknąc tego ciagłego sprzatania i na tym rysy widać masakrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.04.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Hej muszę się wypowiedzieć na tema żywicy, bo też się nad tym zastanawiałam. Ta bardzo rysująca się żywica to żywica epoksydowa (tańsza). Mniej się rysuje (niewidoczne prawie) żywica poliuretanowa (o wiele droższa). Mówimy oczywiście o gładkiej powierzchni a nie z posypką.Żywica w połysku daje taki efekt, że widać każdy pyłek.Poliuretanową posadzkę można "naprawić", w podobny sposób jak podłogę z mozaiki drewnianej - ściera się wierzchnią warstwę i pokrywa lakierem/czym tam jak to było za pierwszym razem.Jest jeszcze podobno sposób wykonania taki, że wylewa się żywicę epoksydową i pokrywa ją cieniutką warstwą żywicy twardszej poliuretanowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.04.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Monia a ty na zjazd do Emirandy się wybierasz????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.05.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Hej Monia Zawieźliśmy w końcu część inwentarza do Twojego znajomego w Laskach Ostatnio wyciągaliśmy z mężem pod lecznicą kociaka przez 40 min zaszytego gdzies w podwoziu bo nie zamknęłam kotenera i czmychnął zanim wsiadłam A gdzie Ty się podziewasz? Opalasz się czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.05.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 A co to za 'znajomy w Laskach' jeśli mogę zapytać? (zakładam że jakiś wet Monia o nas w ogóle zapomniała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.05.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Si na 3-go Maja jest lecznica weterynaryjna (jadąc od Ciebie po prawej stronie) Monia, może chociaz jakiś jeden dzień w tygodniu jako dyżur na fm ustalisz i będziesz zaglądać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.05.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 A już wiem, ta nowa vis-a-vis przystanku Monia pewnie zajęta majówką, K, Lil, wypiekaniem chlebów i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.05.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 No właśnie niestety vis-a-vis przystanku czekający na autobus ludzie mieli niezły ubaw patrząc jak każde z nas leży z innej strony samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.05.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 No właśnie niestety vis-a-vis przystanku czekający na autobus ludzie mieli niezły ubaw patrząc jak każde z nas leży z innej strony samochodu a to czemu???? Monia może być poniedziałek na dyżury na fm??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 04.05.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Monia, z okazji imienin składam Ci naaaaaaaaaaaaajlepsze życzenia, wszystkiego dobrego http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRA7u6hyoSOag4B2YCvllc855Q8h5CADNtl4nie7u0ZXdk23hirxg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 04.05.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 r Wszystkiego Najlepszego Moniko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margula 06.05.2012 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 NAJLEPSZE ŻYCZENIA MONIA!! co do żywicy...to generalnie wszystkie mozliwe "wywiady" chyba przeprowadzilam...i generalnie jak dla mnie to ponioslam klęskę ;( od początku miałam w zamiarze całą część otwartą potraktować żywicą - białą, błyszczącą ( porażka ze względów porządkowych....ale efekt wizualny byl na 1-wszym miejscu)... Postarałam sie mega rozkminić temat...nawet kilka firm zrobiło dla mnie próbki do przetestowania..ADK - zgadzam się z Tobą co do twardości i jakości - jest tak jak piszesz...jednak mimo to RYSY i tak się pojawiają. Ostatecznie pomimo własnej klęski-tj rezygnacji z wymarzonej żywicznej posadzki...zaczynam pomału przyzwyczajać sie do zakupu gresu polerowanego ( a jak - połysk musi być) w wymiarach 120 x 60. Żywica jest piękna ale zaraz po położeniu i po zrobieniu zdjęcia - tak to sobie tłumaczę Dziękuję za tak duże zainteresowanie i taką szybka reakcję na mój wlot z żywicą ...na forum Moni Chciałabym załozyć swój dziennik ale...mam malutko czasu,żeby tu często wpadać...chyba jak juz będą efekty wnętrzarskie, to porobię kilka fotek i wrzucę na gotowo (u siebie oczywiście ;D ) Pozdrawiam Was wszystkich cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Monia a ty na zjazd do Emirandy się wybierasz????? ano! A już wiem, ta nowa vis-a-vis przystanku nowa stara, to nowy budynek lecznicy z Izabelina (ktora dziala jakos od 98-99r) Monia pewnie zajęta majówką, K, Lil, wypiekaniem chlebów i takie tam ano! chleby mnie pochlonely bez reszty. K sie smieje ze robie teraz fakultet ze sztuki wypiekarstwa Zakwas stal sie czlonkiem rodziny (co mi przypomina, ze juz dawno powinnam dac mu papu ) Elena, znow wrocilas! I jak w lecznicy? Poradzili sobie z dzikusami? Ktos wam zdjecie pod tym autem zrobil ? Margula, nie przejmuj sie, ja sie z zywicy szybko wyleczylam i nie bylo nawet zaloby. Za duzo minusow. Na pocieszenie zrobilam sobie chropowata w garazu i pralnio-kotlowni i bardzo jestem z niej zadowolona Dzieki dziewczyny za zyczenia!!! PS. Lili jest w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.05.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Moniu - może podrzucisz jakiś najprostszy przepis na razowiec na zakwasie, skoro pieczenie chlebów stało się Twoją pasją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.05.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Monia przestałam gotować , jak cię na fm zabrakło:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 09.05.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 PS. Lili jest w przedszkolu Mamy kolejnego pseckolaka Poszła na pełny etat? czy kilka godzin? Stęskniłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2012 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Mazo, dzis w nocy robilam slynny TATTEROWIEC. Wyszedl super i jest prosciutki. Robilam jeszcze pszenno-razowy z siemieniem lnianym (duuuuzo siemienia) http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2011/02/pszenno-zytni-chleb-z-siemieniem.html , razowy zytni http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2011/02/pszenno-zytni-chleb-z-siemieniem.html ten byl pyszny! i jako pierwszy zrobilam taki prosciutki - szkl zakwasu, szklanka maki zytniej, 2 szkl maki pszennej, szklanka mieszanych ziaren (slonecznik, siemie), otrab i platkow, 1,5-2szkl wody. Wymieszac tylko, odstawic na 12 godz w misce, potem przelozyc do keksowki, do wyrastania. Piec w rozgrzanym do 230 st piekarniku 20min i w dopiekac w 190st ok 40min Uwielbiam takie chleby, K jest zachwycony, co chwile je kromke, Lili wcina. Mama zadowolona Na zachete: (polecam wszystkim, mimo ze zawsze podobne kupowalam, to i tak inna jakosc zycia) http://img401.imageshack.us/img401/3582/zdjciedc.jpg http://img17.imageshack.us/img17/4425/zdjcie4h.jpg http://img688.imageshack.us/img688/8469/zdjcienn.jpg MarJel, poszla od razu (chodzi od poniedzialku) na caly dzien. Wczoraj byla od 8 do 18! i nie chciala wyjsc Tez sie stesknilam (ale ciezko wrocic na forum budowlane kiedy do pokazania ma sie ... chleby ) Moni jak to przestalas gotowac. Kopniak w d ode mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 09.05.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Monia996 weź się zmobilizuj, co ?Czekoladowa tarta z chilli (będzie na weekend)http://vesenkiszalenstwakuchenne.blogspot.com/ Kiedyś nabyłam maszynkę do pieczenia chleba. Kilka upiekłam ale nie na zakwasie tylko na drożdzach. Przejadłam się nimi, nie były zresztą zbyt smaczne. A Ty skąd masz zakwas (tzn. mąkę na zakwas ?). Może taki chlebek by mi bardziej smakował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2012 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 mirela, ja nie lubie chlebow na drozdzach i w ogole taka maszyna wg mnie robi fajne ale pieczywo typu tostowego, drozdzowe placki. Ja po prostu lubie takie ciemne, razowe, ziarniste, ciezkie chleby. Takie tez zawsze kupowalam (i mialam dostep do naprawde dobrych) Ale te wychodza idealnie. Niewiele wysilku a jaka satysfakcja Zakwas dostalam od znajomego. Tyle czasu nosilam sie z zamiarem go zrobienia, az w koncu trafilam na gotowy zakwas u kolegi Natomiast dzis bym juz go sama zrobila. Proscizna - maka i woda, mieszanie kilka dni i mozna piec chlebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts