monsanbia 09.05.2012 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 No wlasnie wczesniej mialam pod domem Real, i byly te same maki, teraz mam blizej do Auchan, wiec sila rzeczy jestem skazana na Gdanskie MlynyNo i nie moge nigdzie znalezc lamanego zyta, a chce upiec na sobote chleb z lamanym zytem wlasnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 09.05.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Elena, znow wrocilas! I jak w lecznicy? Poradzili sobie z dzikusami? Ktos wam zdjecie pod tym autem zrobil ? Ależ ja nigdzie nie wyjeżdżałam Jedną dzikuskę po konsultacji z wetem zdecydowaliśmy się uśpić Drugą muszę złowić i zawieźć pilnie na sterylkę bo już brzuch po ziemi ciąga... A to nie będzie łatwe.. A najmłodszy - ten od akcji pod lecznicą - 21-go maja umówiony jest na usunięcie klejnotów rodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.05.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 ta moja to jest ta http://pszczolkowegotowanie.blox.pl/2012/03/O-mace-slow-kilka.html Ja z nia pieke na razie kazdy chleb, no i dokarmiam nia zakwas, a jak trzeba uzyc nierazowej, to mam te http://www.21food.com/products/rye-flour-,-wheat-four-462211.html i ta jest wlasnie za ok 2pln Ja miałam na myśli te z pierwszego linka, tej drugiej nie widziałam, ale skoro jest w Auchan, to pewnie w moim też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.05.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Monia ja jeszcze nie upiekłam - dopiero wróciłam do domu i na noc nastawie zaczyn a jutro będę piekła.... ale ten Twój chleb to pychota:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Było dużo o jedzeniu - źle. Nie było nic o jedzeniu - też niedobrze. Znowu jest o jedzeniu - jeszcze gorzej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Było dużo o jedzeniu - źle. Nie było nic o jedzeniu - też niedobrze. Znowu jest o jedzeniu - jeszcze gorzej! Temu to nie wiem czym dogodzic Pasku, a gdzie Ty sie tyle wloczysz. Zyje moj zakwasik chociaz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 09.05.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Temu to nie wiem czym dogodzic Pasku, a gdzie Ty sie tyle wloczysz. Zyje moj zakwasik chociaz jeszcze? w kinie byłam i na babskim dniu;) zakwas żyje - wczoraj dokarmiony a od dziś rana czeka w lodówce na pieczenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.05.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Boże... jakie pyszne tematy ... wymiękam. Czyżbym byłą zmuszona wyciągnąć moja maszynę do chleba .... na razie pocieszam się faktem, ze nie potrafię znaleźć mąki na zakwas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2012 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 nie potrafię znaleźć mąki na zakwas . no jak? W kazdym supermarkecie jest Pasiu, w kinie i na babskim dniu - sssssuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.05.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Taak... tylko trza ten supermarket mieć niedaleko . Mam 30 km do najbliższego a jak już w nim jestem to ... zapominam o niej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2012 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Taak... tylko trza ten supermarket mieć niedaleko . Mam 30 km do najbliższego a jak już w nim jestem to ... zapominam o niej . Nie wykrecaj sie Pamietaj zeby kupic ze 4 jesli juz pojedziesz te 30km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 11.05.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 No baaaardzo ładnie u Ciebie Drzwi, korytarz fantastyczne . Mam pytanko, przepraszam jeśli było ale że ja takie zaległości miałam to zdjęcia przeleciałam tylko . Co to za super donice w korytarzu i gdzie kupione ? Gratuluje przeprowadzki i pięknego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.05.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 Monia pieklam ten http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/08/najatwiejszy-chleb-zytni.html pysznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 14.05.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Widzę, że nawyk pieczenia chleba zaczyna sie rozprzestrzniać. Od pół roku już chleba ie kupiłam - ale przyznam, ze ja idę łatwiejszą drogą i piekę chleb na mąkach z lidla+ własne dodatki. Jak dla mnie wychodzi to szybciej a chlebek pyszniutki. Pochwalę się zdjątkiem - jest to jeden z pierwszych chlebów. Teraz wychodzą troszkę inne bo robię je w keksówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.05.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Tylko że taki chleb smakuje trochę inaczej niż taki na zakwasie... No i nie wiesz, co jest w tych mieszankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.05.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 mazo, jak Twoj zakwas? ka_em bo ja sie nastawilam na pieczenie chlebow bez drozdzy, spodobalo mi sie a najwazniejsze ze wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 14.05.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ojej... no chyba sama zaraz upiekę, jak tylko umyję obślinioną klawiaturę Witam się znowu, rzadko pisuję ale czytam sobie często najsmakowitszy wątek na forum. Monsanbia, a ile czasu zajmuje Ci upieczenie takiego chlebka? Muszę zobaczyć, czy dam radę w czasie drzemki młodzieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.05.2012 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 bami, taki na zakwasie trzeba nastawic. Najprostszy jaki robilam nastawilam sobie wieczorem (pol minuty mieszania lyzka), po calej nocy zamieszalam, przelozylam do keksowek, wyrosl w ciagu pol godziny i upieklam. Czynnosci przy nim lacznie (mieszanie, przekladanie) moze 3 Robilam tez na urodziny Lili w sobote no knead bread z tego przepisu http://www.kwestiasmaku.com/domowa_piekarnia/chleb_bez_wyrabiania_z_chrupiaca_skorka/przepis.html wszystkim bardzo smakowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.05.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Mój zakwas chyba dobry, włożyłam go na razie do lodówki, teraz muszę przygotować się do pieczenia, chyba zacznę od taterowca, nie mam co prawda mąki chlebowej, ale chyba nic się nie stanie, jak użyję zwykłej, piszą, że on się zawsze udaje, a ta chlebowa to tu tylko dodatek. Zaczęłam się zastanawiać nad moim zakwasem, robiłam go według przepisu z Moich Wypieków, u Liski jest on bardziej skomplikowany - jakieś odlewanie części, za trudne dla mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 14.05.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Pozazdroscilam i ci i tez sobie kupilam w tikeju garnek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.