Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja mam chyba jakis bezfirmowy :) Ja planuje na weekend pieczenie bo wtedy bede miala czas :)

 

Dzis zarobilam zaczyn i probuje nastepny przepis :) http://pracowniawypiekow.blogspot.com/2008/04/mj-ulubiony-chleb.html

 

oto chlebek z garnka

http://i704.photobucket.com/albums/ww42/markotomurator/DSC_2566.jpg

Edytowane przez markoto
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

sposób 1 - smażone normalnie w garnku, dodatki: cukier, cukier waniliowy czasem pod koniec dziele na 2 czesci do jednej dodaje 1 lub 2 sliwki suszone na 1 kg. sliwek swiezych, drugi bez sliwek suszonych, czas smazenia 2-3 dni - powidla tak smazone bardziej lubi moj maz, sa rzadsze, mniej "palone" bardziej swieżo-sliwkowe

 

sposób 2 - smazone w prodiżu - te ja uwielbiam, sa gesciejsze, krotszy czas smażenia, dobre do wypiekow: rogalikow, ciastek francuskich, ciast kruchych itp. , zdecydowanie inny smak, efekt przypalanki (nie mylic ze spaleniem :D ), dodatki te same, cukier, cukier waniliowy bez sliwki suszonej - tak robila moja babcia, mama i tak mnie nauczyly.

 

ps. zaczyna sie sezon na rabarbar, polecam kruche ciasto z rabarbarem, tudziez świezy dzemik rabarbarowy zrobic :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

no wlasnie sie zbieram do ucieranego z rabarbarem :)

 

A dzemik robilam kilka tygodni temu z czerwonych pomaranczy sycylijckich, pyszny, kwaskowy (dodalam cytryny), nie gorzki (mimo mnostwa skorek), Mniam

 

A powidla lubie ciemne i zdecydowanie bardziej geste niz rzadkie :yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czyli smażenie w prodiżu + sliwka suszona dla smaku

 

ja rabarbru nie ucieram tylko kroje w kosteczke, zasypuje cukrem, kropie cytrynka i na 2 godziny do lodówki a potem na ciasto, mhmhmhm pychota

rabarbarkowa

 

edit. zle przeczytalam chodzilo o ciasto ucierane :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ala, ja na poczet sniadania :)

 

Ja mam taki problem, ze jak zjem cos słodkiego to nastepne bym chciała, nie umiem zjeść kawałka czekolady od razu bym zjadla tabliczkę, wiec wole nie probować. Tak samo jest z ciastami mielismy impreze upieklam swoje dwa ulubione ciasta z rabarbarem i babkę makowa, obiecalam sobie, ze ich nie tknę, ale oczywiście to bylo po za mna uczknęłam jednego później drugiego no i trudno bylo mi sie opanowac , zeby nie brac nastepnych kawałków. Ja tylko słodkie jadłam nic innego i efekt 1 kg więcej. U mnie waga jest bezlitosna jak tylko pozwole sobie na cos slodkiego to od razu tyję :( A później trzeba na diete i tak w kółko, mam coś z przemiana materii, tylko co?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...