TAR 16.05.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Emi - ja nie mam tego problemu, zjem jeden i moge sie powstrzymac a i tak tyje, diety i ruch nie pomagaja, moj maz mowi ze to tycie to z głodu Monia - przypomne Ci poznym latem o powidelkach, a teraz zrob rabarbarowe, potem porzeczkowe (uwielbiam z czarnych) potem konfiturki wisniowe i przyjdzie czas na sliwki. u mnie z zeszlego sezonu ostaly sie 2 sloiczki. a w tym roku planuje tez zrobic gruszki w syropie i fasolke szparagowa zaprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Alu, ja od lat jem sniadanie na styl francuski (mimo ze Francja memu sercu wcale nie bliska, bo ja Wlochy, Italiono ...), zawsze kawa plus cos na slodko. Najczesciej jest to kromka z maslem i miodem/dzemem/konfitura, troche rzadziej jakies ciastko jesli akurat mam, od czasu do czasu mieszanka bakalii (morele, figi, zurawiny, orzechy) z jogurtem greckim. Jak mieszkalismy przy bazarku byl to paczek od Cieslikowskiego. Generalnie weglowodany (lepsze lub gorsze, ale rano mi nie szkodza) Potem juz nie jem slodkosci, za wyrobami z czekolady az tak nie przepadam, od wielkiego dzwonu skubne jakas trufelke lub kostke gorzkiej czekolady. Wiem ze musze zjesc kromke drozdzowego, jedna buleczke badz kawalek sernika i koniec. Jest to ok 200-300kcal i tak jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.05.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Emi - ja nie mam tego problemu, zjem jeden i moge sie powstrzymac a i tak tyje, diety i ruch nie pomagaja, moj maz mowi ze to tycie to z głodu A sprawdzałaś tarczycę, Ty jestes mlodziutka, to nie powinno tak sie dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.05.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Monia no i wlasnie tak powinno być, a u mnie się to nie sprawdza 200-300 calorii słodkiego to zupelnie inne calorie niz 200-300 calorii chudego twrożku, ten ostatni moge jeść U mnie w domu rodzinnym był kult jedzenia, zawsze mialam nadwagę i odkąd pamiętam zawsze się odchudzalam, ale to sa pewno nawyki zywieniowe pozostałe z dzieciństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 o TAR, widze ze mamy podobne smaki Ja tez uwielbiam czarne porzeczki i dzem z nich! A niewielu osobom ten smak podchodzi U mojej babci jest wieeeelki sad z krzewami czarnych porzeczek, juz dziki, bo nie maja sily ich zrywac. Tyle co my skorzystamy na nalewki, dzemy i soki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ja z kolei francuska kuchnie uwielbiam, kuchnia z lazurowego wybrzeza bardzo mi przypasila, rano swieze bagietki z maselkiem i konfi, goraca kawa do tego, potem na plazy swieze rozniaste salatki z mini kanapusiami ze swiezymi pastami, wczesny obiad - owoce morza zwykle mule lub krewetki i poznym popoludniem jakies zupy, mieska, ryby. i do wszystkiego lekkie wina i przyznaje ze we Francji przez 2 tygodnie zawsze cos zrzuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 U mnie w domu rodzinnym był kult jedzenia, zawsze mialam nadwagę i odkąd pamiętam zawsze się odchudzalam, ale to sa pewno nawyki zywieniowe pozostałe z dzieciństwa To Cie pociesze ze ze mna byli podobnie, i tez odkad pamietam jestem na diecie. Zawsze z lepszym badz gorszym skutkiem. U mnie niewielkie ilosci jedzenia i nie objadanie sie weglowodanami wieczorem dzialaja cuda. Tyle ze niestety jestem okrutnym lakomczuchem. Lubie robic te wszystkie tarty (swoja droga - ostatnia robilam pyyyyszna z pomidorkami koktajlowymi, szpinakiem, z mascarpone), pasty, zapiekanki ... ehhh, moja zguba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 A sprawdzałaś tarczycę, Ty jestes mlodziutka, to nie powinno tak sie dziać to nie tarczyca ale niestety tez hormony mlodziutka, mlodziutka alez mi nastroj poprawilas kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 o TAR, widze ze mamy podobne smaki Ja tez uwielbiam czarne porzeczki i dzem z nich! A niewielu osobom ten smak podchodzi U mojej babci jest wieeeelki sad z krzewami czarnych porzeczek, juz dziki, bo nie maja sily ich zrywac. Tyle co my skorzystamy na nalewki, dzemy i soki czarna porzeczka jest genialna, do wszystkiego sie nadaje, na chlebek, do nalesnikow, do ciasta, do mies, ja uzywam tez do bigosu, do tego nalewki, syropy, soki - toz to samo zdrowie i do tego pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ja z kolei francuska kuchnie uwielbiam O Francji to ja stricte o kraju pisalam A smaki ktore wymienilas to francuskie sniadanie plus kuchnia tez srodziemnomorska i za to to i ja bym wiele dala. Az mi slinianki zapracowaly Pysznosci, uwielbiam. Zreszta daleko szukac, moja wczorajsza kolacja : http://img137.imageshack.us/img137/3884/zdjciejl.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 w zasadzie tak, kuchnia srodziemnomorska to jest to, uwielbiam mule po prowansalsku, jak tylko mam okazje swieze mule dopasc to 2 kg jest moje, szybko sie robia, a w sloneczne popoludnie na tarasie rewelacyjnie smakuja, do tego goraca bagietka z maselkiem (najlepsze gotowe z biedrony do podpieczenia) u nas ostatnio na tapecie swiezy losos z patelni plus domowa kapustka kiszona z dodatkami: tarta cebulka, jabluszkiem, peczkiem natki, kropelka cytrynki, odrobina oleju, cukru i duza iloscia czarnego pieprzu. i tak szamamy obiadki bez dodatkow chlebowo/frytowychmaz mowi ze lososia smaze najlepiej - on lubi chrupkiego na zewnatrz a tłustego (mokrego) w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.05.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Łosoś najlepszy z rusztu jest palce lizać, ale uciekam stąd, bo tylko ciągle o jedzeniu gadacie slinka mi leci Łososia w piekarniku na grilu robie, pychota własnie jest taki mokry w srodku i chrupki na zewnatrz, spróbujcie Edytowane 16 Maja 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.05.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 czarna porzeczka jest genialna, do wszystkiego sie nadaje, na chlebek, do nalesnikow, do ciasta, do mies, ja uzywam tez do bigosu, do tego nalewki, syropy, soki - toz to samo zdrowie i do tego pyszne do bigosu powidla śliwkowe są super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Tar, ale mi dzialasz dzis ... A ja mam 3 duze filety lososia w zamrazalniku (kupione z miesiac temu w Auchan w promocji) To co robisz z tym lososiem? (nastepnym razem pisz od razu, przeciez wiesz ze i tak pociagne za jezyk ) A mule jak dopadam to najczesciej robie w duszonych porach z winem i smietanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 do bigosu powidla śliwkowe są super tez uzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 piecze mi sie super w garnku ale chyba do tego chleba moj garnek byl za maly bo ciasto wyroslo po pokrywke Ale ciasto wyrastalo mi w misce i papierze do pieczenia, inaczej nie daloby sie go przeniesc, potem na koniec wyciagnelam z formy i dopiekalam na kratce.. Kurcze nie moge czytac jak piszecie o takich smakolykach, juz mi w brzuchu burczy ...ale podrzuc przepis na te buchty jesli wyszly dobre i na dobre ciacho pod rabarbar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 łosos filety, solimy, pieprzymy, kropimy cytryna (odstawiamy na 2 godzinki do lodowki) przed smazeniem obsypujemy tylko maka aby nie przywierala ryba na patelni, i obsmazamy przewracajac tylko raz, ja smaze najpierw od strony "skory" dluzej niz te druga strone ryby, smaze tak aby wyczuc "chrupkosc" skorki, smaze na oleju na zwyklej patelni teflonowej, podczas smazenia od czasu do czasu poruszam patelnia by olej(ciepło) zasklepilo "pory" ryby i caly sos i smak zostal w srodku. potem obracamy i te strone smazymy krocej do zarumienienia sie rybki. podajemy z surowka z kiszonej kapustki z dodatkami, zamiast kapusty moze byc jeszcze marchewka z ananasem lub swiez susrowka wiosenna. oczywiscie w kazdej surowce obledna ilosc natki do smaku smacznego mule robie bez pora za to szkle cebulke na oleju dodaje mule, biale wino, swiezy czarny pieprz , na koniec gesta smietane, redukuje sos by byl gesty i kremowy. na koniec sypie nac pietruszki i czasem do smaku pare grubych wiorek parmezanu. pyszne polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 buchty bardzo dobre wyszly, idealne. I ja nawet ciasta nie wyrabialam. Tylko wymieszalam lyzka az odchodzilo i po wyrastaniu sie nim troche pobawilam (bo takie lekkie i plastyczne bylo) A przepis taki jak ten http://domowe-wypieki.blogspot.com/2011/11/buchty-z-powidami.html Mam swoj patent na wyrastanie i wkladam ciasto w misce do wylaczonej mikrofalowki w ktorej wczesniej podgrzewalam mleko. Tam jest wtedy ok 25st i ciasto wyrasta w 20 minut A to z rabarbarem robie z tego przepisu http://whiteplate.blogspot.com/2012/05/ucierane-ciasto-z-truskawkami.html A ja garnek kupilam do pieczenia tego chleba no-knead. Sprobuje kiedys upiec taki na zakwasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2012 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 to ja nie posypuje maka, ani nie smaze na oleju, tylko na grilowej patelni, i obsypuje jeszcze tymiankiem i kupuje dzwonka a nie filety bo taniej i wiadomo gdzie osci a w filetahc mozna sie przypadkowo natknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 buchty bardzo dobre wyszly, idealne. I ja nawet ciasta nie wyrabialam. Tylko wymieszalam lyzka az odchodzilo i po wyrastaniu sie nim troche pobawilam (bo takie lekkie i plastyczne bylo) A przepis taki jak ten http://domowe-wypieki.blogspot.com/2011/11/buchty-z-powidami.html Mam swoj patent na wyrastanie i wkladam ciasto w misce do wylaczonej mikrofalowki w ktorej wczesniej podgrzewalam mleko. Tam jest wtedy ok 25st i ciasto wyrasta w 20 minut A to z rabarbarem robie z tego przepisu http://whiteplate.blogspot.com/2012/05/ucierane-ciasto-z-truskawkami.html A ja garnek kupilam do pieczenia tego chleba no-knead. Sprobuje kiedys upiec taki na zakwasie dzieki za przepisy mi ciasto wyrasta na ogol w piekarniku nagrzanym na minimum a potem wylaczonym- w mikroweli jeszcze nie probowalam wrzuc no fotke garnka, ja mam tez zeliwny , normalnie sie wrzuca wyrosniety chleb, ale to ciasto bylo za rzadkie na formowanie bochenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.