Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej


Recommended Posts

to ja nie posypuje maka, ani nie smaze na oleju, tylko na grilowej patelni, i obsypuje jeszcze tymiankiem :) i kupuje dzwonka a nie filety bo taniej i wiadomo gdzie osci a w filetahc mozna sie przypadkowo natknac :)

 

i moze tu jest roznica w smaku, my dzwonkow nie lubimy (niewygodne w smazeniu i jedzeniu) a filety kupuje czesc srodkowa , osci jak sa to duze , ktore wyciagam przed smazeniem, ryby robimy i z grila, i z ziolami ale zadna nie jest tak pyszna jak ta z patelni bez zadnych dodatkow poza sola i pieprzem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, samej mi sie smiac chce z tego mojego watku. No nie da sie inaczej no :D

 

Tar, robie w zasadzie tak samo :yes: Lubie tez czasem utrzec do takiego lososia sos holenderski :yes: Albo przygotowac duszone pory z pomidorkami i na takiej pierzynce polozyc, no albo na szpinaku ze smietanka .... helouuu, jestem na diecie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny, samej mi sie smiac chce z tego mojego watku. No nie da sie inaczej no :D

 

Tar, robie w zasadzie tak samo :yes: Lubie tez czasem utrzec do takiego lososia sos holenderski :yes: Albo przygotowac duszone pory z pomidorkami i na takiej pierzynce polozyc, no albo na szpinaku ze smietanka .... helouuu, jestem na diecie!

 

 

zrob dzis lososia z surowkami bez innych dodatkow, zdrowe i az takie kaloryczne nie bedzie, diecie nie zaszkodzi :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

wrzuc no fotke garnka, ja mam tez zeliwny , normalnie sie wrzuca wyrosniety chleb, ale to ciasto bylo za rzadkie na formowanie bochenka

 

eeeej, nie bylo zeliwnych w moim tikeju! Ja kupilam taki gliniany z porcelanowa powloka

(nie mam jak foty zrobic, tzn mam, za jakies 4 godz)

 

A mikrowela tylko dlatego uzywam bo to mleko wczesniej do zaczynu i ciasta grzeje (sam zaczyn tez wstawiam do mikro). W piekarniku tez mi sie zdarza :yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

i moze tu jest roznica w smaku, my dzwonkow nie lubimy (niewygodne w smazeniu i jedzeniu) a filety kupuje czesc srodkowa , osci jak sa to duze , ktore wyciagam przed smazeniem, ryby robimy i z grila, i z ziolami ale zadna nie jest tak pyszna jak ta z patelni bez zadnych dodatkow poza sola i pieprzem :D

 

no hello ale co jest niewygodnego w smazeniu ?? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

eeeej, nie bylo zeliwnych w moim tikeju! Ja kupilam taki gliniany z porcelanowa powloka

(nie mam jak foty zrobic, tzn mam, za jakies 4 godz)

 

A mikrowela tylko dlatego uzywam bo to mleko wczesniej do zaczynu i ciasta grzeje (sam zaczyn tez wstawiam do mikro). W piekarniku tez mi sie zdarza :yes:

 

w moim byly 3 rozne- jeden ten co kupilam za cale 70zl i jeszcze byly inny drozszy i owalny :)

w takiej kolorystyce http://tablica.pl/oferta/garnek-zeliwny-tzw-gesiarka-IDgIqX.html

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

w moim byly 3 rozne- jeden ten co kupilam za cale 70zl i jeszcze byly inny drozszy i owalny :)

w takiej kolorystyce http://tablica.pl/oferta/garnek-zeliwny-tzw-gesiarka-IDgIqX.html

 

nosz, to ja lazilam w te i z powrotem, meza maczylam, pytalam czy brac po tysiackroc, sprawdzalam w necie czy gliniany byc moze i przeklinalam tikeja ze nie ma zeliwnych

 

Moj wyglada, wazy i dzwieczy jak le creuset tylko jest firmy swiss pro i kosztowal cale 49,90 :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a to nie to samo? u nas na te biale bulki na parze mowili buchty. ale bez sliwek, ze sliwkami tylko knedle :D

 

Te na parze to panpuchy/pampuchy, a buchty (tez czeskie zreszta) to sa takie ukladane jedna kolo drugiej w tortownicy i pieczone. W czasie pieczenia sie sklejaja i potem je tak fajnie odrywasz :)

Jak wpiszesz w google grafika "buchty" to Ci wyskoczy mnostwo zdjec :yes: Ja swoje dalam ze dwie strony wczesniej

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

nosz, to ja lazilam w te i z powrotem, meza maczylam, pytalam czy brac po tysiackroc, sprawdzalam w necie czy gliniany byc moze i przeklinalam tikeja ze nie ma zeliwnych

 

Moj wyglada, wazy i dzwieczy jak le creuset tylko jest firmy swiss pro i kosztowal cale 49,90 :lol:

 

widzialam tez gliniany ale mi w uszach dzwieczalo ze ma byc zeliwny :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

widzialam tez gliniany ale mi w uszach dzwieczalo ze ma byc zeliwny :D

 

a ja widzialam jedynie gliniany :lol:

W uszach mi nie musialo dzwieczec, bo wiedzialam ze MABYC zeliwny ;) Ale potem wyczytalam ze ma to byc po prostu garnek ktory mozna grzac z pokrywka i ktory sie moze do 250st nagrzac. Na kwestiismaku dziewczyna piecze w szklanym naczyniu zaroodpornym

 

TAR, to pierwsze oczywiscie. Do czasu wyklarowania sie obecnej sytuacji nie moge (nie chce) ruszac srodkow przeznaczonych na ten cel :(

Juz wiem dlaczego watek jest monotematyczny (omijam temat szerokim lukiem)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...