TAR 16.05.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 to ja nie posypuje maka, ani nie smaze na oleju, tylko na grilowej patelni, i obsypuje jeszcze tymiankiem i kupuje dzwonka a nie filety bo taniej i wiadomo gdzie osci a w filetahc mozna sie przypadkowo natknac i moze tu jest roznica w smaku, my dzwonkow nie lubimy (niewygodne w smazeniu i jedzeniu) a filety kupuje czesc srodkowa , osci jak sa to duze , ktore wyciagam przed smazeniem, ryby robimy i z grila, i z ziolami ale zadna nie jest tak pyszna jak ta z patelni bez zadnych dodatkow poza sola i pieprzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dziewczyny, samej mi sie smiac chce z tego mojego watku. No nie da sie inaczej no Tar, robie w zasadzie tak samo Lubie tez czasem utrzec do takiego lososia sos holenderski Albo przygotowac duszone pory z pomidorkami i na takiej pierzynce polozyc, no albo na szpinaku ze smietanka .... helouuu, jestem na diecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 musze zrobic buchty, ostatni raz jadlam lata swietlne temu, w przedszkolu, podawane z kwasna smietana z cukrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dziewczyny, samej mi sie smiac chce z tego mojego watku. No nie da sie inaczej no Tar, robie w zasadzie tak samo Lubie tez czasem utrzec do takiego lososia sos holenderski Albo przygotowac duszone pory z pomidorkami i na takiej pierzynce polozyc, no albo na szpinaku ze smietanka .... helouuu, jestem na diecie! zrob dzis lososia z surowkami bez innych dodatkow, zdrowe i az takie kaloryczne nie bedzie, diecie nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 wrzuc no fotke garnka, ja mam tez zeliwny , normalnie sie wrzuca wyrosniety chleb, ale to ciasto bylo za rzadkie na formowanie bochenka eeeej, nie bylo zeliwnych w moim tikeju! Ja kupilam taki gliniany z porcelanowa powloka (nie mam jak foty zrobic, tzn mam, za jakies 4 godz) A mikrowela tylko dlatego uzywam bo to mleko wczesniej do zaczynu i ciasta grzeje (sam zaczyn tez wstawiam do mikro). W piekarniku tez mi sie zdarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 i moze tu jest roznica w smaku, my dzwonkow nie lubimy (niewygodne w smazeniu i jedzeniu) a filety kupuje czesc srodkowa , osci jak sa to duze , ktore wyciagam przed smazeniem, ryby robimy i z grila, i z ziolami ale zadna nie jest tak pyszna jak ta z patelni bez zadnych dodatkow poza sola i pieprzem no hello ale co jest niewygodnego w smazeniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 musze zrobic buchty, ostatni raz jadlam lata swietlne temu, w przedszkolu, podawane z kwasna smietana z cukrem Al Ty nie mowisz o bulkach drozdzowych na parze z cala sliwka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ja akurat czesto robie tak lososia, bo to szybki i smaczny obiad, nie trzeba dlugo stac przy garach jak sie z pracy umeczonym wraca. wtedy rybke doprawiam rano przed wyjsciem minuta osiem i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 eeeej, nie bylo zeliwnych w moim tikeju! Ja kupilam taki gliniany z porcelanowa powloka (nie mam jak foty zrobic, tzn mam, za jakies 4 godz) A mikrowela tylko dlatego uzywam bo to mleko wczesniej do zaczynu i ciasta grzeje (sam zaczyn tez wstawiam do mikro). W piekarniku tez mi sie zdarza w moim byly 3 rozne- jeden ten co kupilam za cale 70zl i jeszcze byly inny drozszy i owalny w takiej kolorystyce http://tablica.pl/oferta/garnek-zeliwny-tzw-gesiarka-IDgIqX.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 no hello ale co jest niewygodnego w smazeniu ?? bo smazysz tylko jasne czesci ryby a skorki nie, my lubimy z kazdej strony na chrupko temu filet jest wygodniejszy i nie widac podczas jedzenia "szkieletu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Al Ty nie mowisz o bulkach drozdzowych na parze z cala sliwka? a to nie to samo? u nas na te biale bulki na parze mowili buchty. ale bez sliwek, ze sliwkami tylko knedle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 w moim byly 3 rozne- jeden ten co kupilam za cale 70zl i jeszcze byly inny drozszy i owalny w takiej kolorystyce http://tablica.pl/oferta/garnek-zeliwny-tzw-gesiarka-IDgIqX.html nosz, to ja lazilam w te i z powrotem, meza maczylam, pytalam czy brac po tysiackroc, sprawdzalam w necie czy gliniany byc moze i przeklinalam tikeja ze nie ma zeliwnych Moj wyglada, wazy i dzwieczy jak le creuset tylko jest firmy swiss pro i kosztowal cale 49,90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Monia a ty oprocz zaciecia kuchennego zamierzasz w tym sezonie cos ogrodowo podzialac? czy odpuszczasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 a to nie to samo? u nas na te biale bulki na parze mowili buchty. ale bez sliwek, ze sliwkami tylko knedle Te na parze to panpuchy/pampuchy, a buchty (tez czeskie zreszta) to sa takie ukladane jedna kolo drugiej w tortownicy i pieczone. W czasie pieczenia sie sklejaja i potem je tak fajnie odrywasz Jak wpiszesz w google grafika "buchty" to Ci wyskoczy mnostwo zdjec Ja swoje dalam ze dwie strony wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Monia a ty oprocz zaciecia kuchennego zamierzasz w tym sezonie cos ogrodowo podzialac? czy odpuszczasz? Gdyby nie zaleznosc chciec/moc ... to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 niemoc to pewnie po trochu: kasa, czas, zdrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 nosz, to ja lazilam w te i z powrotem, meza maczylam, pytalam czy brac po tysiackroc, sprawdzalam w necie czy gliniany byc moze i przeklinalam tikeja ze nie ma zeliwnych Moj wyglada, wazy i dzwieczy jak le creuset tylko jest firmy swiss pro i kosztowal cale 49,90 widzialam tez gliniany ale mi w uszach dzwieczalo ze ma byc zeliwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 16.05.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 bo smazysz tylko jasne czesci ryby a skorki nie, my lubimy z kazdej strony na chrupko temu filet jest wygodniejszy i nie widac podczas jedzenia "szkieletu" ale my skorki nie jemy a tak miesko jest chrupiace z obu stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.05.2012 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 widzialam tez gliniany ale mi w uszach dzwieczalo ze ma byc zeliwny a ja widzialam jedynie gliniany W uszach mi nie musialo dzwieczec, bo wiedzialam ze MABYC zeliwny Ale potem wyczytalam ze ma to byc po prostu garnek ktory mozna grzac z pokrywka i ktory sie moze do 250st nagrzac. Na kwestiismaku dziewczyna piecze w szklanym naczyniu zaroodpornym TAR, to pierwsze oczywiscie. Do czasu wyklarowania sie obecnej sytuacji nie moge (nie chce) ruszac srodkow przeznaczonych na ten cel Juz wiem dlaczego watek jest monotematyczny (omijam temat szerokim lukiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 ale my skorki nie jemy a tak miesko jest chrupiace z obu stron no przeciez nie mowie, ze robisz zle tylko ze my wolimy inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.