Venus_m 19.05.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 prawdziwe z was waryjaty jakby to Hazelka określiła dzięki za spotkanie, buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.05.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Monia, dałaś takiego szoku, że chyba z wrażenia Cie nie poznałam, bardzo dziękuję, że mnie odwiedziłaś i opowiedziałś o swich zainteresowaniach (wiadomo jakich). Miło mi Cie było poznac osobiscie Monia, chleb wyśmienity, rewelacyjny i te buchty i ta tarta, masz dziewczyno talent Edytowane 19 Maja 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.05.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) Ale Wam zazdroszczę, ja tez chcę sie bez dzieci od dzieci wyrwać!!!! I to jakie towarzystwo wyborowe! bawcie za te wszystkie co nie mogą i dawajcie foty, mogą być nawet te od kolan w dół, to chyba negatyw amerykańskiego kadru?? Edytowane 19 Maja 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.05.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 40 godzina na nogach. Zmęczenie daje się we znaki, ale my mu się nie dajemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 19.05.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 zaraz umrę... nie wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.05.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 ale z Was numery:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.05.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 19.05.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 o tej imprezie bedzie sie miesiącami na forum mówiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.05.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Wkleiłam u siebie "białe plamy";) poimprezowe:D Monia... wiesz, że Cię kocham... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.05.2012 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) I wrocilam ... "Impreza u emirandy" to najdluzsza impreza mojego zycia Zaczelam w piatek o 17, skonczylam w niedziele o 0:36 "lol2: Ile atrakcji mnie spotkalo ... ciezko ujac w slowa (po nieprzespanych 2-och dniach ) Podziekowania zostawie na jutro, kiedy moj umysl zaliczy w ten weekend pierwszy sen! Monia... wiesz, że Cię kocham... :hug::hug: Ty, boski Ksieciunio, Wasze przekochane dzieci (i psy) to od wczoraj moj model idealnej rodziny! Calusy!!!! Edytowane 19 Maja 2012 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.05.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Monia, moja jedyna towarzyszko niedoli chyba jednak nie tak trudno imprezować ponad 40 godzin wiesz, że cię kocham musimy jak najszybciej powtórzyć taką imprezkę (może bez niektórych jej fragmentów ), bo jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się imprezować tak długo i w tam doborowym towarzystwie całuski dla ciebie, K i Lil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.05.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Hejka Kucharko najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Hejka Kucharko najlepsza. Gosiu, super ze sie poznalysmy! Motywujesz mnie do dalszej walki z tluszczykiem, efekt powalajacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.05.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Gosiu, super ze sie poznalysmy! Motywujesz mnie do dalszej walki z tluszczykiem, efekt powalajacy Z jakim kurde tluszczykiem? No chyba nie Twoim? :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Z jakim kurde tluszczykiem? No chyba nie Twoim? :rotfl: a bo brakuje mi wisienki na torcie a tort bez wisienki, to .... tort bez wisienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.05.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Monia, usciski przekazałam mężowi, po czym mój mąz stwierdził, że jeszcz nigdy nie jadł tak dobrej tarty jak Twoja, zasatnawia się jak Ty ten szpinak doprawiłaś, że szpinak mial smak szpinaku i był taki wyrazisty (on wielkim smakoszem jest, potrafi wyczuć przyprawy dodane do potraw cha cha, ale tym razem nie wie co tam było?). Chleb sobie wyrywamy, co ja go schowam to P go znajdzie, ale jeszcze trochę jest. No i te buchty z powidłami, takie mam nadzieję będe umiala upiec Więc poprosze przepisy na te w/w potrawy, ojojoj, będe się musiała wziąc za gotowanie, żeby męża nie stracić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.05.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ja też na tartowy przepis czekam... bo śniła mi się dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ala, a to dobre! Szpinak rozmrozilam (ten w lisciach, hortexu, moj ulubiony zreszta), dobrze odcisnelam z wody i powciskalam razem z pomidorkami w mase Oto cala tajemnica A jesli o przepis chodzi to robimy ciasto kruche: 250g maki, 150g zimnego masla, 1 jajko, lyzeczka soli, lyzka wody/mleka. Do przesianej maki dodajemy posiekane maslo i jajo, rozcieramy w palcach, dodajemy wode i formujemy kule. Wszystko szybko, im szybciej wyrobimy ciasto tym bardziej bedzie kruche, czyli lepsze. Do lodowki na 30-45 min, potem rozwalkowac, wylozyc forme (kwadratowa, okragla, dowolne), przykryc papierem/folia i do piekarnika na 15 minut na 190st, po 15 minutach odkrywamy i pieczemy na lekko zloto jeszcze 15 minut. Jesli ciasto wstaje to wbic 2-3 razy widelec (ja nie obciazam niczym, z lenistwa ) Masa do tarty to: zeszklona szalotka/cebulka (1 nieduza), 250g mascarpone, 150g smietany gestej 18%, 2 jaja, pieprz, sol, to wszystko mieszamy Mase wlewamy na ostudzony (ciasto nie nasiaknie, nie rozmieknie sie) spod, ukladamy pomidorki koktajlowe do gory przekrojeniem i kupki szpinaku Pieczemy ok 35-40 minut az masa sie zetnie, (nie powinna sie przypiec). Kroimy po 15 minutach A buchty robie juz z 3-go przepisu i porownuje kazdy kolejny. Wpisz sobie Alu w wyszukiwarke "buchty z powidlami" Najlepiej pracowalo mi sie z ciastem z mojewypieki.pl. Bylo swietne, tylko wymieszalam lyzka, po wyrosnieciu pieknie elastyczne, zadego klejenia, odchodzilo od rak bez maki/oleju, ladnie roslo. Tyle ze tam jest jedno jajo, a jakos do bucht pasuje mi wiecej (sa przepisy z 4-ma zoltkami). To ktore przywiozlam mialo jajo i 2 zoltka, ale juz ciasto bylo bardziej absorbujace (przez co sie sporo do Ciebie spoznilam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.05.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Bożesz.... Mooonia... I ja mam się baprać w mące...?????Niiiiie robić nie będę.... Aż mnie ciarki przeszły... nie lubię nic robić, aby ręce w mace zanurzyć...Zjeść bym zjadła.... Ale dałaś po garach i nieźle wyglądałaś na Księciowym rumaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ale dałaś po garach i nieźle wyglądałaś na Księciowym rumaku... A to wszystko dzieki naszym kochanym A i P. Dzieki nim spedzilam wiele niezapomnianych chwil - jazda na rumaku, mrrrauuu! P Oczywiscie nie byloby tak cudownie gdyby nie bylo okraszone doborowym towarzystwem Lidzi i Wynajetego do samego konca oraz Malgosi i Balbiny (nie do konca ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts