emiranda 20.05.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Monia za przepisy bardzo dziekuje i powiem tak, że ja tak jak Wiola nie cierpie grzebac rekoma w m ące i jajkach, ale cóz sie nie robi dla męża z pewnoscia to zrobię, bo jeszcze gotow do Ciebie pojechac na te tartę cholerka po co ja mu powiedzialam gdzie mieszkasz ) A ciasto drożdżowe najlepiej wyrabia sie w maszynie do chleba, nie ma lepszego sposobu uwierz mi i najlepiej to ciasto zrobić dzien wcześniej i wsadzic do lodowki, ja mam nawet specjalna miskę. Na drugi dzień wyjmujesz z lodowki ono tam tez troche wyrosnie) w rekach zagniatasz i stawiasz do wyrośniecia. Ciasto później jest takie mokre kruche super nie wiem czy kiedys tak probowalaś ? Ja to przez przypadek odkryłam, kiedy dzien przed Wigilia nie udalo mi sie upiec makowca. Ciasto zrobiłam, mak tez i coś tam się zdarzyło że musialam wyjśc z domu ja nocnym markiem nie jestem więc zrobiłam jw i makowiec wyszedł niebiański Chociaż ten mak bez opium jest do niczego i juz nigdy takie makowce nie będą jak przed laty Dlatego tez moi faceci preferuja ostatnio babke makową naprawde polecam jest na samych białkach a żółtka idealne sa do ciasta drożdżowego. A do szpinaku nie dodajesz czosnku, rozumiem, że solisz, a pieprzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.05.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 zaraz umrę... nie wytrzymam o ranyy!!!! motocyklistka!!! A to wszystko dzieki naszym kochanym A i P. Dzieki nim spedzilam wiele niezapomnianych chwil - jazda na rumaku, mrrrauuu! P Oczywiscie nie byloby tak cudownie gdyby nie bylo okraszone doborowym towarzystwem Lidzi i Wynajetego do samego konca oraz Malgosi i Balbiny (nie do konca ) Dziewczyny to wy jesteście nie dozdarcia!!! super zdjęcie waryjatek!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.05.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Skopiowalam przepis. Ale poczekam do jakiejs imprezki, bo to za dobre jest zeby tak samej sie tuczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ala, ja nie mam maszyny do chleba i chyba jej raczej nie kupie dla samego wyrabiania ciasta. Gdybym juz miala, na pewno bym skorzystala z takiego pomyslu. Natomiast ja to ciasto naprawde zamieszalam kilka razy lyzka, potem zostawilam na wyrosniecie a potem poprzekladalam troche z reki do reki I ja tez jak wy nie cierpie grzebac sie w ciescie. Jeszcze kruche jak Cie moge, ale w takim mokrym gdzie rece sa cale w gestej mazi - bleeee. I wiedza o tym wszyscy, maz najbardziej bo klne jak szewc wtedy Dlatego tez chleby robie foremkowe, ciasto mieszam lyzka, a do kruchego musze sie pozytywnie nastawic Normalnie bym takie kruche zrobila w malakserze, ale nie mam W tym tygodniu zrobilam 3 rozne tarty, jak walkowalam ciasto w piatek mialam wrazenie ze robie to codziennie Czosnek oczywiscie doprawiam duuuuza iloscia czosnku, ale to wtedy kiedy robie swoj slynny sos czosnkowy do makaronu, czosnek saute, czy czosnek ze smietanka jako dodatek do ryby, drobiu. Tutaj idzie taki po prostu "surowy" i nabiera smaku z sosu I nie sole go, tylko sos. Ta tarta i tak byla za slona, bo zapomnialam ze posolilam szalotke przy duszeniu. A ja sole bardzo malo i niestety czulam to i bylam zla (ale nic nie mowilam ) Moni fajna zabawa, co? Malgos Mozesz sobie zrobic male tarteletki z tego przepisu i wyjmowac po jednej na obiad, albo zrobic normalna, zostawic sobie porcji na 2 dni (smakuje swietnie odgrzewana), a reszte poporcjowana zamrozic. Sposob na obiad bez pomyslu i lepszy niz "Pomysl na ..." Ostatnio robilam tez tarte z duszonymi porami i z serkiem kozim (moze byc feta itp), na zimno byla jeszcze lepsza niz na cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.05.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Zgin przepadnij silo nieczysta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Zgin przepadnij silo nieczysta! czlowiek chce doradzic, pomoc ... echhh, niewdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.05.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Emi... to ja wolałabym kierować do Warszawy, niż w mące się babrać.... ooo nieee.... I mojemu dobrości takowych nie zrobię.. nie ma mowy.. już im i tak pizze domową robię i szlag mnie trafia, że to robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.05.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Zgin przepadnij silo nieczysta! No wiesz co Małgoś, wrednota jestes i już Monia dzieli sie swoja wiedzą aTy co, nie musisz korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.05.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 O maaaaatko, przeciez Monia wie, ze wszystko docenionym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 20.05.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 zabawa?????impreza dwudniowa , z tarzaniem sie po lesie, spiewami, tancami, cateringiem i przejażdzką motorem......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.05.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Monia wiesz jak ja się tym Twoim chlebem teściom podlizałam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.05.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Chleb rewelacja, no ale Monia tak juz ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Monia wiesz jak ja się tym Twoim chlebem teściom podlizałam:D i o to chodzi!!! niewiele roboty a jaki efekt (do tego zdrowe i pewne) Moni, tarzanie sie po lesie? Co Ty wiesz czego nie wiem ja!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.05.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 aaaaa ja tylko żałuję Monia, że Twojej tarty nie spróbowałam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.05.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Przyszlam za tarta chetnie skorzystam Kruche sie swietnie w KA wyrabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.05.2012 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Kruche sie swietnie w KA wyrabia Nawet bym nie pomyslala ze moze byc inaczej Tylko kto mi go kupi? Ostatnio ogladalam najlepsza wersje w sklepie uesa, trzysta dolars!, a u nas ... szkoda gadac Pasiku bardzo nieladnie, ale mozesz sie zreflektowac w czwartek i zjesc podwojna porcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.05.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Wlasnie sobie zrobilam crumble z resztek rabarbatu i truskawek ale pierzynka jest z maki razowej, migdalow i platkow owsianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.05.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 a ja wykanczam wczorajszy placek z rabarbarem dobry wyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.05.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 a ja buchty (robilam podwojnie przy okazji imprezki u Ali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.