Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Arnika, Moni, i powiem Wam ze wcale bardzo nie cierpie. Jeszcze zanim urodzilam dziecko zamartwialam sie o to, jak ja bede wstawac i odprowadzac je do przedszkola :lol2: A tu nawet nie jest zle. A moze to SKS (starosc, k... starosc)

Admete, dzieki za komplementy i oczywiscie bardzo mi milo ze tarta przypadla Ci do gustu.

Nie pierwszy raz pisze sie tu o spotkaniach forumowych jako o sposobie na doladowanie akumulatorkow. Cos w tym jest. Zastrzyk energii do dzialania :yes:

sks jaki SkS dziecko:eek:

nie za wczesnie

Foty Moni na FB;)
:yes:

nie nie, z serkiem gorgonzola (ew lazurem), z topionym emmentalerem/maasdamerem i ze smietanka 18%, czosnek, cytryna, pieprz cytrynowy, w to podsmazony chwilke kurczak. Pycha

Tylko koniecznie dobry szpinak. Zawsze to powtarzam bo kiedys kupilam cos obrzydliwego i zamiast slicznego jaskrawo zielonego koloru wyszla mi brunatna zgnila masa. Bleee

nawet dziś serowy robiłam ,ale bez szpinaku, bo moi szpinak średnio lubią!!!!! do tagiatelle i piersi z Indyka!!!!!

E-molka, jak chcesz sie dopisac do tajnej grupy fejsbukowej muratorowej to zapraszam na priv. Oczywiscie musisz sie liczyc z tym, ze forumowicze poznaja Twoje nazwisko (no chyba, ze Cie nie bedzie na liscie nickow, wtedy mozna sie bedzie jedynie domyslac...).

A co do odchudzajacych przepisow to wlasnie zjadlam zupe pomidorowa - odrobina oliwy, 2 kartoniki sosu pomidorowego, duuuuuuzo czosnku, duzo kolendry. Prawie zero kalorii. ;)

monia ja chyba makaron tunczykowy sobie bym zrobila, tunczyk u mnie zawsze jest, reszta tez a po kurczaka musialabym gdzies do miesnego jechac, po godzinie w korku po prostu juz mi sie nie chce po sklepach buszowac.

no sama bym zjadla :yes:

lososia juz koncze, taki byl gruby ze myslalam ze sie nie dosmazy

surowke mam z marchewki i bialej rzepy. jakby ktos nie mial lepszych pomyslow, skladnikow, polecam. Ja ja moge jesc z koryta ;) (marchwew, rzepa, majonez, smietana, jogurt, pieprz, soli troszke

Tar w czym marynujesz piersi indycze????

dzis mialam klasyczny domowy obiad piersi w jaju i na to panierka, a zazwyczaj to nacieram przyprawami a potem polewam olejem (oliwy nie uzywam, bo mi zapach przy smazeniu nie pasuje). przyprawy, ziola mieszam rozne, zalezy co mi akurat podpasi i do jakich dodatkow ma byc.

miesko wolowe ubijamy tluczkiem, nacieramy duza pieprzem i sola, potem lekko obsmazamy na patelni. nastepnie do brytfanki , dodajemy zblanszowana cebulke i dusimy w sosie wlasnym podlewajac woda,mozna tez dodac troche pieczrek w kosteczke, potem dodajemy whisky i dalej dusimy az miesko bedzie kruche. na koniec zabielamy smietana, ja standardowo wkrajam natke do smaku. oczywiscie w trakcie duszenia sprawdzamy smak czy sa dosc slone i pierne.

teraz wyczailam inny sposob na bitki w sosie barbecue z jackiem danielsem, mieso marynujemy w mieszance olej, powidla sliwkowe, jack daniels, odrobina czosnku i reszte robimy jak w przepisie powyzej, sprobuje jak dostane dobra wolowinke :)

miesko wolowe ubijamy tluczkiem, nacieramy duza pieprzem i sola, potem lekko obsmazamy na patelni. nastepnie do brytfanki , dodajemy zblanszowana cebulke i dusimy w sosie wlasnym podlewajac woda,mozna tez dodac troche pieczrek w kosteczke, potem dodajemy whisky i dalej dusimy az miesko bedzie kruche. na koniec zabielamy smietana, ja standardowo wkrajam natke do smaku. oczywiscie w trakcie duszenia sprawdzamy smak czy sa dosc slone i pierne.

teraz wyczailam inny sposob na bitki w sosie barbecue z jackiem danielsem, mieso marynujemy w mieszance olej, powidla sliwkowe, jack daniels, odrobina czosnku i reszte robimy jak w przepisie powyzej, sprobuje jak dostane dobra wolowinke :)

Tar dziś jestem już spiąca. Ale jutro przepiszę przepis , bo brzmi smakowicie . do młodych ziemniaczków - pychota,

dobranoc dziewczyny

Wstałaś już?????

wstalam! i zdazylam juz chlebek upiec i kapustke mloda ugotowac! :o

zaraz jedziemy spotkac sie z kumplem na lotnisku, a potem na 14:30 do kina (srody z Orange - 2 bilety w cenie jednego). Fajnie jak dziecko chodzi do przedszkola :lol:

rabarbar jak najbardziej surowy pociety na kawalki, posypac troche cukrem brazowym i mozna cynamonem, na to piana