monsanbia 29.05.2012 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Monia, w jakiej temp. tą tartę zapiekać? Mazo imię wybrane? gotowa tarte ok 30-35min w 180st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 30.05.2012 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Pyszna byla, odnośnie gotowania i ogarniania się z bliźniakami to o 23 z piekarnika ją wyjęłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.05.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Pyszna byla, odnośnie gotowania i ogarniania się z bliźniakami to o 23 z piekarnika ją wyjęłam.dziś ją zrobię!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.05.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 A rabarbarowe ? Raz pytałam, ale umknęło . W zamiam podaję przepis na pyszny chłodnik z botwinki R E W E L A C J A !!! (za stroną wielkieżarcie) 1 szklanka aromatycznego rosołu (można użyć bulionu w kostce najlepiej wołowego) 2 pęczki botwinki i 2 duże buraki (lub 5 buraków, gdy nie mamy botwiny) 1 mała cytryna 2 duże pęczki rzodkiewek 2 duże zielone ogórki 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek koperku 2-4 duże jogurty greckie lub inne gęste jogurty naturalne sól pieprz cukier 4 jaja ugotowane na twardo Można dodać jeszcze 1 pęczek pietruszki zielonej lub paprykę czerwoną pokrojoną w drobne kosteczki lub pokrojone pomidory bez skórki, gdy smak standardowego chłodnika nam się znudzi. Buraki i botwinę obrać i opłukać. Buraki utrzeć na duże wiórki. Liście botwiny drobno pokroić. Wszystko zalać bulionem - tak, aby buraki i botwina nie były przykryte wodą, ale się nie przypaliły (buraki i botwina zwiędną i osiądą w trakcie gotowania, a wody nie może być dużo, bo chłodnik będzie rzadki). Bulion nie może być tłusty - chłodnik podajemy na zimno i oka w rosole zamienią się w grudki! Gotować do miękkości. Po ugotowaniu odstawić do ochłodzenia i dodać sok z cytryny - niewiele, gdy jogurty są kwaskowe (można dodać odrobinę skórki). Dodać jogurt, pokrojone rzodkiewki w półksiężyce, ogórki w kostkę, koperek i szczypiorek. Można dodać więcej jogurtu lub kefiru, gdy wolimy rzadszy. Dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, cukrem do smaku. Schłodzić w lodówce. Pokrojone jaja na ćwiartki zalać chłodnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.05.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Mirelapodaje przepis Moni na maślankowe ciasto z pamięci1 szklanka maślanki3 jajka1 szklanka cukru2 szklanki mąki1/2 szklanki oliwy3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia wszystko wymieszać dobrze w misce.wlać do formy, przykryć owocami , ( ja posypuje owoce cukrem), posypać kruszonką. nagrzać piekarnik do 170 stopni.piec na 170 stopni przez 45 minut( z rabarbarem ostatnio piekłam 55 minut) kRUSZONKA 100g masła, 150 g mąki, 1,2 szklanki cukru:p Pycha wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Mirela, juz mnie Monika wyreczyla (dzieki Monia) Mozna do ciasta dodac prawdziwa esencje waniliowa. Czesto w przepisach na takie ucierane ciasto jest cukier waniliowy, ale ja nie lubie, bo na drugi dzien ciasto ma chemiczny zapach A chlodnik u mnie zawsze przegrywa z botwinkowa. Zabieram sie zan i koncze zupka Byl ktos na Lowcy glow w kinie? Mam chyba ochote dzis pojsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 30.05.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ja tylko esencjję waniliową używam. A chłodnik jest idealny ... na gorące dni, w pracy .... monia dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.05.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Monia ten chleb z serem no knea to masz jakas fotke? bo mi to raczej placek wyszedl a nie chleb. W srodku sa dziurki wiec raczej to nie tak ze nie wyroslo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2012 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Monia ten chleb z serem no knea to masz jakas fotke? bo mi to raczej placek wyszedl a nie chleb. W srodku sa dziurki wiec raczej to nie tak ze nie wyroslo Akurat tego nie mam, bo robilam rano w dzien urodzin Lil i nie mialam na nic czasu. Zamierzam go zrobic na dniach to pstrykne Moze Ci ciasto przeroslo w czasie wyrastania? Moj nie wyrosl jakos wyjatkowo bardzo w gore, tak troche. Byl tak mniej wiecej na 4 palce (moje wysoki i mial wielkie dziury jedna na drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 30.05.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Mazo imię wybrane? Tak - Michaś. A wiesz, że blisko było Leosia, którego sugerowałaś? tylko nie pasowało mi do nastolatka i dorosłego faceta, a teraz to już wszyscy przyzwyczaili się do Michasia i klamka zapadła. Chyba pasuje: Zosia, Tosia i Michaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.05.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Akurat tego nie mam, bo robilam rano w dzien urodzin Lil i nie mialam na nic czasu. Zamierzam go zrobic na dniach to pstrykne Moze Ci ciasto przeroslo w czasie wyrastania? Moj nie wyrosl jakos wyjatkowo bardzo w gore, tak troche. Byl tak mniej wiecej na 4 palce (moje wysoki i mial wielkie dziury jedna na drugiej no u mnie na jakies 3 palce wyszlo, kurcze chyba musze podwoic skladniki jesli ma wyjsc sensowny ksztalt Podrzuc jakies inne linki do chlebow ktore uwazasz za super smaczne Edytowane 30 Maja 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2012 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 no u mnie na jakies 3 palce wyszlo, kurcze chyba musze podwoic skladniki jesli ma wyjsc sensowny ksztalt Podrzuc jakies inne linki do chlebow ktore uwazasz za super smaczne A wiesz ze ja ostatnio w kolko robie ten jeden z ziarnami, z maki razowej zytniej i pszennej. Wychodzi najlepszy, jest prosty, pare ruchow lyzka, i nie chce mi sie kombinowac na razie. Musze kupic koszyk do wyrastania i wtedy sprobuje wyrabianych A ten no knead dzis chlopak w ddtvn robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.05.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Monia moj syn był i mówi ,że świetny dziś środa z cinema i też wybieramy sie do kina. Ale moj M chce Dyktatora:p więc łowca głow następnym razem:p Monia ty to masz szczęście do mundurowych- jak niee leżący policjant, to M pilot;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) A wiesz ze ja ostatnio w kolko robie ten jeden z ziarnami, z maki razowej zytniej i pszennej. Wychodzi najlepszy, jest prosty, pare ruchow lyzka, i nie chce mi sie kombinowac na razie. Musze kupic koszyk do wyrastania i wtedy sprobuje wyrabianych A ten no knead dzis chlopak w ddtvn robil czyli ten taki podstawowy przepis od ciebie a nie z linkow?? i pieczesz w keksowce czy w garnku? Edytowane 30 Maja 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2012 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Moni, chyba z multikinem Marta tak, ten przepis ode mnie. Pieke w keksowce, ale ostatnio robie z podwojnej porcji i pieke w brytfance takiej 35x25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.05.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 w brytfance powiadasz u nas jakos slabo idzie pieczywo , ja nie jem, tylko kromeczke po upieczeniu, corka woli chrupkie , syn je tyle co nic a te maki w chlebie to 650 i 720? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2012 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 a te maki w chlebie to 650 i 720? A u nas K tak je. Robi sobie na sniadanie 5 kromek z serem,wedlina, na drugie 5 z maslem orzechowym i dzemem, na kolacje znow 5 ... samym chlebem chlopak zyje Ale czesc tego brytfankowego mroze. Ostatnio 2 dni jedlismy ten odmrozony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 30.05.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ma spust Moj maz to najchetniej by jadl tylko kanapki ale w porze obiadu zapycham go czyms cieplym wiec chleb tylko na sniadanie jest uzyty kiedys jeszcze z rodzicami się dzieliłam ale oni teraz na diecie south beach wiec chleba nie jedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2012 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Ma spust Moj maz to najchetniej by jadl tylko kanapki ale w porze obiadu zapycham go czyms cieplym wiec chleb tylko na sniadanie jest uzyty kiedys jeszcze z rodzicami się dzieliłam ale oni teraz na diecie south beach wiec chleba nie jedzą Spoko spoko, obiady je i to niemale ale zostaje jeszcze sniadanie, drugie, kolacja, podwieczorek Przynajmniej mam spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 30.05.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Monia multikino ma z orange.a w cinema city w srody jest ich promocja 2 bilety w cenie 1:p. trzeba tylko przy kasie powiedzieć ,że chcesz skorzystać z promocji:wiggle: bo jak nie powiesz to sprzedadzą ci bilety w normalnej cenie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.