Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z takimi ktore mieszcza sie do transportera (takiego kociego), bodajze do 10kg

Duze w luku bagazowym w specjalnej klatce :(

Takze d...

 

Gdzie lecicie?

 

do Szczecina:D

 

ale oni zapewniają te klatki.... bo to w sumie godzina lotu plus to co wcześniej...może jak dam jej coś na uspokojenie to przeżyje ten lot... kurde sama nie wiem...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To tylko ja nie rozumiem... ale ja mam problemy nawet z instrukcjami dziecięcych planszówek :)

 

:lol2:

No po prostu trzeba dac wiecej zakwasu ;)

Jak do np 500g zakwasu dodasz 500g maki chlebowej, to tu maka z zakwasu (czyli zakwaszona), stanowi tylko 30%(250g) (czyli nieduzo)

Musisz dodac do 500g maki 1000g (500g maki+500g wody) zakwasu, zeby maka zakwaszona stanowila 50% (500g), czyli na mocno kwasny chleb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A czy Ciebie to tez tak irytuje w przepisach jak mnie?

Zawsze sie wsciekam jak czytam - ciasto ma byc luzne, klejace. Robie i nie wiem czy to ta luznosc i kleistosc ktora autor mial na mysli :lol:

Moje jest troche luzniejsze niz to z filmu, chyba bardziej niz poprzednie

 

No jest to zawsze wielka niewiadoma. Pamietam jak emigranta pieklam i i uciekl mi przez dziurki w durszlaku, w ktorym wyrastalam go i jak sie poparzylo na efekt koncowy pieczenia to byl bardzo ciekawy i plaski i wulkany :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

do Szczecina:D

 

ale oni zapewniają te klatki.... bo to w sumie godzina lotu plus to co wcześniej...może jak dam jej coś na uspokojenie to przeżyje ten lot... kurde sama nie wiem...

 

Pasku, prawdopodobnie nie :(

Zadaj im pytanie na FB, oni tam maja preznie dzialajacy profil i mocno sie udzielaja, odpowiadaja na pytania

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jak bedziesz juz kroic to pstryknij fortke :)

 

Jak w ogole cos mi z niego wyjdzie ;)

 

Przetrzymalam go na wyrastaniu chyba do 15-16godz, bo najpierw pomylilam sie ze ma wyrastac do 12 zamiast do 10, potem wpadla Anula i o nim zapomnialam :lol:

Jak odkrylam folie i sie zaciagnelam to chyba z godzine pozbywalam sie z pluc acetonu :lol2:

Mialam drozdze z przydatnoscia do dzis i nie wiem czy nie byly jednak za stare ;)

No ale piecze sie, raz kozie smierc

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Marta, relacja dla Ciebie!

Chleb wyszedl .... ochhhh, genialny!

Ten kto wymyslil ten chleb powinien dostac Nobla. Woda, maka, drozdze, bez polepszaczy, minuta roboty i taki efekt. Nic prostszego

 

 

http://img23.imageshack.us/img23/2882/img2745ce.jpg

 

http://img151.imageshack.us/img151/7384/img2749j.jpg

 

http://img850.imageshack.us/img850/7012/img2750n.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

http://img405.imageshack.us/img405/1699/img2788tw.jpg

 

http://img819.imageshack.us/img819/6210/img2789ap.jpg

 

http://img15.imageshack.us/img15/561/img2808ye.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

http://img23.imageshack.us/img23/2882/img2745ce.jpg

 

pogubiłam sie w przepisach- jaki to chlebek ? ..pysznie wygląda :-) dzisiaj na kolacje miałam mega pyszne i proste jedzonko -Twoją kukurydze która jest pyszności /frytki i kielbaskę chilli z grilla...super ;-) ale ten chlebek chyba tez by super pasował :yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj ivy. Fajnie ze kukurydza Ci smakuje, ja ja uwielbiam :)

 

A chleb no knead, bez zagniatania. W necie mnostwo przepisow, wszystkie tak samo proste. Ja posilkowalam sie tym: http://www.kwestiasmaku.com/domowa_piekarnia/chleb_bez_wyrabiania_z_chrupiaca_skorka/przepis.html

 

Polecam, latwizna a jest pyszny!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Monia ale robilas po staremu tzn skladalas chleb i na sciere??? Wyszedl cudnie :)

 

Tak :yes:

Wyjelam z miski na omaczony blat, zlozylam, przelozylam na scierke (zlozeniem do dolu) i wlozylam to do miski, zawinelam konce scierki i wlozylam do mikrofali, potem zsunelam ze scierki do garnka. Pieklam w 240st

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...