Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Ktoś pytał wcześniej o przewożenie psa samolotem.

Wiele zależy od linii, trasy, a także od typu samolotu.

W małych samolotach np. zabierane na pokład jest tylko jedno małe zwierzę (kot/mały pies), z dwoma bywają już bardzo duże problemy.

Dlatego zawsze trzeba zrobić rezerwację dla kota/psa.

Dodatkowo przewóz zwierząt na pokładzie jest płatny jak za nadbagaż - czyli za kilogram zwierzęcia.

Najlepiej zadzwonić do linii z którą lecimy i zapytać o dokładne procedury/możliwości dla konkretnego lotu.

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ktoś pytał wcześniej o przewożenie psa samolotem.

Wiele zależy od linii, trasy, a także od typu samolotu.

W małych samolotach np. zabierane na pokład jest tylko jedno małe zwierzę (kot/mały pies), z dwoma bywają już bardzo duże problemy.

Dlatego zawsze trzeba zrobić rezerwację dla kota/psa.

Dodatkowo przewóz zwierząt na pokładzie jest płatny jak za nadbagaż - czyli za kilogram zwierzęcia.

Najlepiej zadzwonić do linii z którą lecimy i zapytać o dokładne procedury/możliwości dla konkretnego lotu.

Dlatego kazalam Pasi zapytac u zrodla

Wiem tylko jak jest z psami do 10kg

Monia - to nie jest takie proste.

Tam gdzie my lataliśmy z kotami przewozili tylko małe pieski - które wejdą do 'miękkiego kontenera' (który notabene jest wymogiem IATA jeśli chodzi o przewożenie zwierząt na pokładzie).

10kg psa do takiego kontenera nijak nie wsadzisz raczej, więc trzeba uważać.

Wiecie, mój P się wczoraj z nas śmiał - z Moni, ze wstawia na forum nawet zdjęcia chleba:D i ze mnie, że się tym jaram:D

niewdzieczny!!! :p
a moj M dał zielone światło na wypiek!!!! i piekę dziś ten no knead, bo na zakwasie to wyższa szkoła:rolleyes: chyba nie dla mnie.

tym bardziej ,że Monia zakwasu nie użyczy, bo daleko:)

monika966 polecam ci chlebek http://mojewypieki.blox.pl/2008/01/Chleb-wieloziarnisty.html tylko ja go pieke na zwyklej mace chlebowej, najprostszy chleb na swiecie, zawsze wychodzi i jest przepyszny ja daje o polowe mniej cukru i soli - to przepis na 2 duze keksowki