malkul 08.06.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) oo monia dziękuję pięknie lecę zatem na zakupy, bo rozumiem , że zadowolona z nich jestes? ty masz tą wysoką na 55 cm? Edytowane 8 Czerwca 2012 przez malkul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.06.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Monia, dziewczyny help... mam jakiś koszmar w łazience z montażem ręcznikowca. Jak to u Was jest zrobione? Chodzi mi o połączenie rurek ze środkowym zaworem? http://img708.imageshack.us/img708/3122/dsc06346i.jpg http://img232.imageshack.us/img232/753/dsc06345y.jpg http://img696.imageshack.us/img696/8687/dsc06348d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.06.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Masz źle wyprowadzone rurki ze ściany.W ścianie powinnaś mieć zawory otynkowane, a nie wystające rurki.Po drugie - sprawdź czy masz dobrze wpiętą grzałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.06.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Salik, dzięki Na Ciebie w takich sprawach technicznych zawsze można liczyć Masz jakieś zdjęcie jak te rurki powinny wyglądać? Tak mi się wydaje, że powinny być zatynkowane... Dlaczego myślisz, że mam źle wpiętą grzałkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.06.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Mam gdzieś zdjęcie, ale nie mogę teraz znaleźć. Powinnaś mieć taki zawór idący pod kątem 90 stopni z rurki w ścianie - rurka idzie pionowa, zawór wychodzi prostopadle. To potem podpinasz do zaworu w grzejniku. Nie mówię że masz źle grzałkę, tylko żebyś się upewniła czy masz dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.06.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Oki, myślałam, że coś widać na zdjęciu Szukałam dziś w Castoramie takich zaworów 90st. i nawet pracownik nie umiał niczego dla mnie znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.06.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 To Ci powinien zamontować hydraulik który Ci robił instalacje w domu...To jest złączka którą się nakłada na pexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.06.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 To Ci powinien zamontować hydraulik który Ci robił instalacje w domu... Temu panu już dziękujemy... już wystarczająco dużo sp...ył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Monia juz drugi raz zrobilam no knea tego razowego z 1.5 porcji i tak jak ty czyli wyrastanie nie na blacie ale w misce w mikrofali i wychodzi rewelacja A ktore bedziesz robic na zakwasie ? Mnie korci ten tatterowiec A znalazlas moze przepis na razowy gdzie tej razowej jest wiecej niz 1:3 ? Edytowane 9 Czerwca 2012 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.06.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Temu panu już dziękujemy... już wystarczająco dużo sp...ył Basia u mnie niestety wyglada to podobnie a do tego przylacze zamontowal jeszcze okropniejsze, mimo ze mieszkamy juz 3 lata nie mamy tego obrobionego bo nie mamy pomyslu co z tym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Monia juz drugi raz zrobilam no knea tego razowego z 1.5 porcji i tak jak ty czyli wyrastanie nie na blacie ale w misce w mikrofali i wychodzi rewelacja A ktore bedziesz robic na zakwasie ? Mnie korci ten tatterowiec A znalazlas moze przepis na razowy gdzie tej razowej jest wiecej niz 1:3 ? zrobilam wczoraj ten http://dancia.bloog.pl/id,4434844,title,Zytni-chleb-super-szybki,index.html Tylko z ziarnami (ze slonecznikiem), bo ja jednak musze miec w zakwasowcach ziarna Wyszedl super, tylko odswiezylam sobie do niego zakwas. Wyjelam i dokarmialam 3 dni codziennie, bo byl juz jakis taki klapniety. Taki 100% razowy kiedys robilam. Musze odnalezc przepis Basiu u mnie ten grzejnik jeszcze nie zawisl, ale przyjrze sie teraz o co chodzi, bo obawiam sie ze moze byc podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.06.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 patrzę na to przyłącze do grzejnika i mi łapy opadają przecież to jest proste jak budowa cepa zrobić to porządnie:mad: ja mam zwykłą drabinkę z przyłączem na końcach a nie na środku ale zasada podłączenia podobna Moniu wrzucę fotki jak to jest u mnie podłączone i potem to usunę http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/wykonczenie/DSC_0613.jpg http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/wykonczenie/DSC_0615.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.06.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 wu - dziękuję za zdjęcia. U Ciebie jest tak ładnie bo masz na miedzianych rurkach, a u mnie są plastikowe, jak od ogrzewania podłogowego, a ich nie da się w ścianie wygiąć pod kątem 90 stopni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.06.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Monia, nie przebrnę przez Twój wątek, bo ostatnio on bardziej kulinarny jest niż budowlany. Jakie Ty masz drzwi wewnętrzne? Jakiej firmy? z chowanymi zawiasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Basia, ja tez mam tak zrobione jak wusia i na rurkach pex/alu/pex a nie na miedzi. u ciebie jeszcze dodatkowo izolacja wystaje. nie obraz sie ale hydraulik z lekka popeline zrobil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 09.06.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Basiu no wygiąć nie ale mógł hydraulik podpiąć tego pexa w ścianie do kolanka 90 stopni i kolankiem wyjść ze ściany nie ma siły żeby się nie dało no i ja nie mam miedzi tylko takimi plastikowymi rurkami do zgrzewania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.06.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Monia, nie przebrnę przez Twój wątek, bo ostatnio on bardziej kulinarny jest niż budowlany. Jakie Ty masz drzwi wewnętrzne? Jakiej firmy? z chowanymi zawiasami? eurodoor, biale, gladkie, wypelnienie drewno, chowane zawiasy, bezprzylgowe, z zamkiem magnetycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.06.2012 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 eurodoor, biale, gladkie, wypelnienie drewno, chowane zawiasy, bezprzylgowe, z zamkiem magnetycznym No proszę! To firma z Krakowa chyba? No i jak, jesteś zadowolona z jakości? serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.06.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Monia, czy to, że są bezprzylgowe oznacza, że się otwierają tak jak te ze zdjęć? Mogłabyś zrobić zdjęcie swoich? Tak to przykładowo wygląda od zewnątrz A tak od wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.06.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nie.Bezprzylgowe oznacza że skrzydło jest zlicowane z ościeżnicą i ma ukryte zawiasy.To co pokazałaś to drzwi zlicowane na zewnątrz, otwierane do środka (chcieliśmy takie kupować do nas, ale chyba ostatecznie zrezygnujemy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts