monsanbia 10.06.2012 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Basiu, bezprzylgowe to znaczy ze rant (bok?) jest gladki, nie ma tego uskoku (przylgi) Z drzwi jestem bardzo zadowolona. Sa takie jak chcialam. Panowie mnie na nie namawiali i jestem zadowolona ze wzielam wlasnie je i nie pokusilam sie na niewiele tansze odpowiedniki. Serwis tez super. W sypialni mamy supraporte ktora odkleila sie i wygiela (w domu bylo wtedy za zimno i wilgotno) przyjechali nastepnego dnia i poprawili. Kilka skrzydel mialo nad zamkiem kilku milimetrowe kreski (pekniecia) lakieru, ktore teraz widuje u ludzi w drzwiach. Nie podobalo mi sie to. Przyjechali, zabrali skrzydla i to zrobili. Juz pomijajac sama ekipe ktora zabrala ze soba wszystkie folie, kartony i odkurzyla mi caly dom A jesli chodzi o otwieranie do wewnatrz to jest to opcja ktora mozna oczywiscie domowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.06.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Monia - Ty nie masz u siebie żadnych zlicowanych na zewnątrz, a otwieranych do wewnątrz? My mieliśmy brać kilka sztuk takich, ale zniechęciły mnie szpary o których wspomniał jeden ze sprzedawców (ale tylko jeden!) i potwierdzenie anuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.06.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Monia - Ty nie masz u siebie żadnych zlicowanych na zewnątrz, a otwieranych do wewnątrz? My mieliśmy brać kilka sztuk takich, ale zniechęciły mnie szpary o których wspomniał jeden ze sprzedawców (ale tylko jeden!) i potwierdzenie anuli Mam wszystkie licowane na zewnatrz i otwierane normalnie. Nie chcialam otwieranych do wewnatrz bo mi to nie pasowalo przy ukladzie i meblowaniu pokoi, drzwi sie nie otwieraja na osciez, obijalyby sie o cos, tak jak mam jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 10.06.2012 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 O, bardzo się cieszę, że trafiłam na drzwi Monsanbia, jaką masz wysokość? Czy działają bez zarzutu? Też mam zaplanowane otwierane na zewnątrz, 6 sztuk wzdłuż korytarza na piętrze... marzą mi się choć trochę wyższe niż standardowe. Widziałam ostatnio takie, włoskie, wysokie na 2,40, ale cena była powalająca. Dobrze, że tym razem o drzwiach, przynajmniej nie mam ślinotoku wszystkie te smakowitości odkładam "na nową kuchnię" i więcej wolnego czasu. Doradzicie mi dziewczyny (i chłopaku) w sprawie osprzętu kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.06.2012 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Bami, ja mam standardowa wysokosc. Oczywiscie mozna zamowic wyzsze, ale pewnie z niemala doplata. W sypialni mam drzwi z supraporta http://img141.imageshack.us/img141/2948/img2690eb.jpg Taka opcja dla podwyzszenia drzwi tez jest fajna i mozliwe ze dzis bym takie zrobila wszystkie. Jesli chodzi o dzialanie, to ... no drzwi jak drzwi, spelniaja swoja funkcje. Same sie nie otwieraja Jesli o osprzet chodzi, mam rozne, Miele (zmywarka), Liebherr (sbs) i smeg (reszta). Na razie wszystkie dzialaja bez zarzutu Gdybym miala wybierac ponownie na pewno jeszcze raz wybralabym lodowke i zmywarke (to na bank). Mysle ze sprzety takie jak piekarnik, plyta gazowa (w moim przypadku) kazda firma ma dobre, lepsze i gorsze. Chociaz piekarnik Smega jest super. Ma wiele funkcji ktore mi sie przydaja, pieke teraz kilka razy w tygodniu (chleby, miesa, ciasta) i jest po prostu OK. Ale co w piekarniku moze nie byc OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 10.06.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 No właśnie ja napaliłam się na pięciopalnikową płytę gazową Smega na czarnym szkle... Czy także masz na szkle? Czy jest łatwa w utrzymaniu w czystości? Z sbs-em waham się właśnie między Liebherr (najfajniejsza ta 120 cm), ale Efilo trochę ostudziła moje zapędy - ma problemy z kostkarką. A tego bym nie przeżyła - planuję mieć stały dostęp do kruszonego lodu i świeżej mięty z zielnika do mojito "Ale co w piekarniku moze nie byc OK?" Tylko brak pyrolizy jak sądzę... teraz nie mam i okropnie mnie to wkurza. Poza tym pomiędzy szybami jest odstęp, do którego kiedyś wlała mi się przy myciu woda - zacieki mam do dzisiaj, by to wyczyścić, musiałabym rozłożyć na czynniki pierwsze drzwiczki, a wg mnie bez serwisu się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 10.06.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Jesli chodzi o dzialanie, to ... no drzwi jak drzwi, spelniaja swoja funkcje. Same sie nie otwieraja To już coś, jak się jeszcze cicho i bezproblemowo zamykają, satysfakcjonują mnie w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 10.06.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ale co w piekarniku moze nie byc OK? No niestety może, moja Amica nadaje sie tylko do reklamacji i nie dośc że wypadaja boczne szyny to jeszcze niestety przypala od góry, więc Amici nie polecam, chciaż moja płyta indukcyjna Amici jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.06.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 No niestety może, moja Amica nadaje sie tylko do reklamacji i nie dośc że wypadaja boczne szyny to jeszcze niestety przypala od góry, więc Amici nie polecam, chciaż moja płyta indukcyjna Amici jest super No tak, to fakt, widzialam sama i rozmawialysmy o tym. Mimo wszystko wydaje mi sie, ze inwestujac w piekarnik z wyzszej polki (nie mowie najwyzszej) danej firmy, oczywiscie jakiejs budzacej zaufanie nie powinnismy sie zawiesc Bami, jakie problemy z kostkarka??? :wtf: Zrobilo mi sie cieplo, bo sama jej pisalam kiedy pokonywalam gory zeby zdobyc swoja, ze jest wycofana z powodu wady kostkarki ktora objawia sie li tylko w krajach tropikalnych! Ide do Efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 11.06.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Bami, ja mam standardowa wysokosc. Oczywiscie mozna zamowic wyzsze, ale pewnie z niemala doplata. W sypialni mam drzwi z supraporta http://img141.imageshack.us/img141/2948/img2690eb.jpg A co to za kolorek? Ten prawie czarny? Help jak sie zabrać za chleb? Wyhodowalam zakwas, wsadzilam do lodówki, a tu czytam ze przed pieczeniem ze dwa dni wcześniej wyjąć ile sie go do chleba dodaje? Teraz doczytalam ze zwykła razowa zytnia sie do chleba nie nadaje, jakie się nadają Edytowane 11 Czerwca 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.06.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Czemu się nie nadaje? ja robiłam tatterowiec z taką właśnie mąką plus pełnoziarnista pszenna z Lubelli i wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.06.2012 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A co to za kolorek? Ten prawie czarny? CZARNY Wyjac z lodowki do konkretnego chleba e-molku. Ale w ogole zauwazylam ze kazdy kolejny chleb wychodzil po wzieciu zakwasu z lodowki gorszy niz poprzedni. Taki dobrze ocieplony, dokarmiony i uzyty na drugi dzien, za dwa dni zakwas jest najlepszy. Chleb wychodzi bardzo elastyczny, sprezysty, super Jaki chleb chcesz zrobic? Tatterowiec? Jesli tak to tam sa wszystkie skladniki szczegolowo podane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 11.06.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 No tak, to fakt, widzialam sama i rozmawialysmy o tym. Bami, jakie problemy z kostkarka??? :wtf: Zrobilo mi sie cieplo, bo sama jej pisalam kiedy pokonywalam gory zeby zdobyc swoja, ze jest wycofana z powodu wady kostkarki ktora objawia sie li tylko w krajach tropikalnych! Ide do Efilo To może pomogę: vide post 6445 , ale no stress, przecież u Ciebie jest ok. A btw skąd Ty wygrzebałaś tę info o kostkarce w krajach tropikalnych? No i jakbyś mogła zaspokoić moją ciekawość co do płyty Smega, przecież NA PEWNO masz gazową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.06.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Monia - Ty nie masz u siebie żadnych zlicowanych na zewnątrz, a otwieranych do wewnątrz? My mieliśmy brać kilka sztuk takich, ale zniechęciły mnie szpary o których wspomniał jeden ze sprzedawców (ale tylko jeden!) i potwierdzenie anuli Ja na razie zamawiam tylko na parter: - jedne zlicowane na zewnątrz i tak też otwierane, - jedne zlicowane na zewnątrz, ale otwierane do wewnątrz. Sprawdziłam Twoją firmę Monia - Euro Door - drzwi rewelacja!! Naprawdę super! Takie drzwi (komplet bez klamki) na naszą wysokość (2,45m) to koszt 4000 zł brutto / szt (4 zawiasy). Ale jednak zdecydujemy się na firmę, gdzie kupowała Anula. Tam mamy drzwi za prawie 3000 zł / szt (3 zawiasy). Minus jeden - nie widziałam tych drzwi na żywo... Mam nadzieję, że nie będę żałować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.06.2012 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 To może pomogę: vide post 6445 , ale no stress, przecież u Ciebie jest ok. A btw skąd Ty wygrzebałaś tę info o kostkarce w krajach tropikalnych? No i jakbyś mogła zaspokoić moją ciekawość co do płyty Smega, przecież NA PEWNO masz gazową Ajjj, zapomnialam o plycie napisac. Pardon Mam gazowa, ale nie na szkle. Obawialam sie wlasnie trudnosci w utrzymaniu jej w czystosci. Chlapanie, pryskanie tluszczem, to na szkle bardzo widac, tak mi sie wydaje. Ja mam ten model http://www.morele.net/smeg-pgf95-4-430194/#nclid=673b1ce822cf54c2e2031e21da0d1443 A co do lodowki, takie informacje uzyskalismy od glownego dystrubutora Liebherr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 12.06.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 (edytowane) CZARNY Ale z mieszalnika, firma? Ja z fluggera matem maluje jedną scianę i tak Paskudnie mazy, pasy przecieki wychodzą ze niepojęte. To moze być taka zwykła mąka zytnia razowa jak do zakwasu? "ten z ziarnami" to tatterowiec? Chyba nie Edytowane 12 Czerwca 2012 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.06.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ale z mieszalnika, firma? Ja z fluggera matem maluje jedną scianę i tak Paskudnie mazy, pasy przecieki wychodzą ze niepojęte. To moze być taka zwykła mąka zytnia razowa jak do zakwasu? "ten z ziarnami" to tatterowiec? Chyba nie Z mieszalnika, RALSTON, polmat. Swietny! Mam te farbe w gabinecie i w sypialni, jest polmatowa, ale wyglada jak matowa, taka satynowa. Moglabym miec ja w calym domu. Ten z ziarnami to przepis mojej znajomej i tam sa 3 szklanki mieszanej maki - zytnia razowa, pszenna, zytnia zwykla. Na pewno mozna robic rozne kombinacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.06.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ten chleb wygląda fajnie: http://mojewypieki.blox.pl/2012/06/Chleb-z-prazonymi-platkami-owsianymi-na-zakwasie.html#ListaKomentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 12.06.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 ten pieklam i jest pycha http://mojewypieki.blox.pl/2008/10/Chleb-z-San-Francisco-na-zakwasie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.06.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Zdecydowałam się na ten:http://mojewypieki.blox.pl/2009/08/6040-Nilsa.htmlale chyba mi nie wyjdzie, wydawało mi się, że już wyrósł (chociaż przepis kazał jeszcze wyrastać) i w piekarniku opadł. A mówi się, że do pieczenia chleba trzeba mieć cierpliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.