Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

No tak, taki lajf ;)

Załatwiłam :wiggle:

15m3 piasku 470pln, 3,8 tony tynku ożarów kl1 -1790pln z transportem. Ekipa chce 16pln/m2 wylewek z plastyfikatorem i czymś jeszcze (nie pamiętam)

Uwielbiam targować się z Panami miło brzmiącymi w telefonie :D

Potem taki jak się dowiaduje od męża, że odbierać towar na budowie będzie ekipa pyta: "a żona???" :D

Ostatnio tak było, 8 rano, facet od Wavina dzwoni, i słyszę M jak mówi:

- co żona, co żona! ŚPI! :D

Właśnie dzwonił mąż. Hydraulik powiedział że pod żadnym pozorem mamy nikomu nie mówić że dobrze kładzie styropian pod wylewki :D

Przy klepaniu ceny zapowiedzieliśmy mu, że klepiemy, ale razem z ułożeniem styropianu (2x5cm) i folii. Powiedział że pierwszy i ostatni raz w życiu :D No cóż, powtórzę jak zaczęłam - taki lajf :)

Edytowane przez monsanbia

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidziu, taki też zamówiłam :yes: (taki mi zamówić kazano - wiślany sortowany)

Anula, to fajnie. Tylko uważaj na jedną rzecz. Nasze okolice są*ilaste, glina wszędzie. Zapewne nie widziałaś w zeszłym roku co się działo w Piasecznie, Lesznowoli (chodzi mi o tę powódź). Prawie wzięliśmy od jednego faceta kilka wywrotek ziemi, dobrze że był wtedy w Wawie mój tata i otworzył nam oczy. Gdybyśmy wzięli tę ziemię do siebie, pewnie byśmy ją teraz wywozili (zupełnie nieprzepuszczalna iłówka) tak jak ten facet chciał się jej pozbyć. Jeszcze proponował że dorzuci połowę na transport, bo on nie ma z tym co robića, a i tak się musi pozbyć( to niby miał być humus spod fundamentów).

Potem spotkaliśmy gościa który coś nam robił koparką i wspomniał żeby pod żadnym pozorem nie brać ziemi z tych okolic.

Miej to na uwadze

Przynoszę sobie tu od Elenki, coby nie zabyć, na jutro, wykonać:

"Kontakt: p. Antoni Jawor tel 781 936 602 (siatkę jakąś pod tynk na sufit daje)

Jan Majewski, też wielokrotnie na tym forum polecany, ale jak już wspominałam idealnie u nas nie wyszło - tel. 606 977 872"

Edytowane przez monsanbia

Monsanbia, i jak tam, udało się skontaktować z tynkarzami? :)

Lidszu, ja za Twoją namową kilka razy robilam podchody w sprawie pospółki na budowie Mostu Północnego i niestety nic z tego nie wyszło bo próby podjechania ciężarówką o ładowności 30 ton nawet bez piachu kończyły się fiaskiem, a co dopiero z takim obciążeniem... W końcu znaleźliśmy skład z ziemią na Białołęce z przyzwoitymi cenami, ale coś pan nawala, bo dziś dzwonił do męża, że chyba przed świętami to on już nie zdąży...

Monsanbia, i jak tam, udało się skontaktować z tynkarzami? :)

Yhy (właśnie miałam pisać), termin w sierpniu :bash::bash::bash:

Chyba muszę się przewietrzyć ... dziecko przy okazji ...

A co u nas ..

Wyszperałam w necie jakąś fajną Panią architekt, wymieniłyśmy ok 10 maili, zaprojektuje mi moją "dziurę" nad salonem. Sama nie miałam na to pomysłu (a muszę w nią wkomponować ekran projekcyjny elektryczny i rzutnik) Jakby ktoś chciał mogę polecić świetne ekrany projekcyjne, oparte na mechaniźmie Somfy. Sama nie wierzę że znalazłam coś tak fajnego (specjalnie do zabudowy gk). Jeszcze tylko mąż musi zaakceptować parametry techniczne ekranu, a ja cenę tych parametrów.

No i pan od wizualizacji elewacji też klepnięty. Szarpnę się na niego. Niech teściowa nie myśli że pozwolę jej na rozpowszechnianie informacji o naszym dworkowym stylu :p Delikatnie się zdziwi, jak zobaczy co z jej dworku wyszło, tak mniemam, i mam nadzieję

monsanbia, z moją działką nie jest tak źle - wszędzie zalewało, a u nas nie. Kilka ulic dalej mają już problem. U mnie jest piach, a glina niżej.

Anula, to nie w tym problem. Problem pojawia się jak dla podniesienia terenu przywieziesz sobie taką nieprzepuszczalną ziemię (nie mówię tu o ziemi ogrodowej, nośnej pod trawę, ale o tej pod wyrównanie terenu) a nabrać można się łatwo. Trzeba brać ziemię na pewno nie z naszych okolic. Tak jak napisała Lidzia, taki piach będzie najlepszy.

Będziemy organizować za jakiś czas, może na spółkę :)

Salik, te ekrany to Kauber, tu masz specyfikację techniczną http://dsssystems.pl/zdjecianaaukcje/ekranyKauber/inCeiling_DataSheet_pl.pdf

Jeśli chodzi o rzutnik, my go umiescimy na półce która powstanie po zrobieniu podwieszonego gk

Ale ta sama firma produkuje też takie windy dla rzutników, popatrz

Dzięki dziewczyny :)

To miłe że o mnie pomyślałyście. W końcu znamy się tak krótko ...

A co u nas

Wczoraj rozwijaliśmy z mężem fiolię pod wylewki. Zeszło nam do ... 5 rano. Dzisiejszy dzień to koszmar. Oczy na zapałkach, brak sił (Elena, zaledwie 3 dni temu czytałam jak pisałaś o tym i zupełnie nie wyobrażałam sobie jakie to męczące)

Dziś panowie o 6 zaczęli kłaść nasze wylewki i właśnie zbierają się*do domu

To był ciężki dzień

Ale owocny. Jesteśmy o kolejny etap do przodu