monsanbia 19.04.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) No tak, taki lajf Załatwiłam 15m3 piasku 470pln, 3,8 tony tynku ożarów kl1 -1790pln z transportem. Ekipa chce 16pln/m2 wylewek z plastyfikatorem i czymś jeszcze (nie pamiętam) Uwielbiam targować się z Panami miło brzmiącymi w telefonie Potem taki jak się dowiaduje od męża, że odbierać towar na budowie będzie ekipa pyta: "a żona???" Ostatnio tak było, 8 rano, facet od Wavina dzwoni, i słyszę M jak mówi: - co żona, co żona! ŚPI! Właśnie dzwonił mąż. Hydraulik powiedział że pod żadnym pozorem mamy nikomu nie mówić że dobrze kładzie styropian pod wylewki Przy klepaniu ceny zapowiedzieliśmy mu, że klepiemy, ale razem z ułożeniem styropianu (2x5cm) i folii. Powiedział że pierwszy i ostatni raz w życiu No cóż, powtórzę jak zaczęłam - taki lajf Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.04.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 A jaki ten piach zamówiłaś, bo do wylewek, to najlepiej wiślany.My jak robiliśmy w zeszłym roku wylewki, to akurat Wisła była zalana i nigdzie go nie można było dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.04.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 monsanbia, ja też będę niedługopotrzebować duuużo ziemi do wyrównania i podniesienia terenu, jak coś znajdę to się podzielę, w końcu jesteśmy sąsaidkami (prawie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.04.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Lidziu, taki też zamówiłam (taki mi zamówić kazano - wiślany sortowany) Anula, to fajnie. Tylko uważaj na jedną rzecz. Nasze okolice są*ilaste, glina wszędzie. Zapewne nie widziałaś w zeszłym roku co się działo w Piasecznie, Lesznowoli (chodzi mi o tę powódź). Prawie wzięliśmy od jednego faceta kilka wywrotek ziemi, dobrze że był wtedy w Wawie mój tata i otworzył nam oczy. Gdybyśmy wzięli tę ziemię do siebie, pewnie byśmy ją teraz wywozili (zupełnie nieprzepuszczalna iłówka) tak jak ten facet chciał się jej pozbyć. Jeszcze proponował że dorzuci połowę na transport, bo on nie ma z tym co robića, a i tak się musi pozbyć( to niby miał być humus spod fundamentów). Potem spotkaliśmy gościa który coś nam robił koparką i wspomniał żeby pod żadnym pozorem nie brać ziemi z tych okolic. Miej to na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.04.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Przynoszę sobie tu od Elenki, coby nie zabyć, na jutro, wykonać: "Kontakt: p. Antoni Jawor tel 781 936 602 (siatkę jakąś pod tynk na sufit daje) Jan Majewski, też wielokrotnie na tym forum polecany, ale jak już wspominałam idealnie u nas nie wyszło - tel. 606 977 872" Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 19.04.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Na podniesienie terenu, jeśli macie glinę, to najlepszy będzie piasek taki jaki dawaliście do fundamentów z pospółką, bo dobrze wiąże wodę. Nie jest niestety tani. Ja w zeszłym roku zapłaciłam MAJĄTEK za taki piach, a weszło mi go na działkę 1100 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.04.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Monsanbia, i jak tam, udało się skontaktować z tynkarzami? Lidszu, ja za Twoją namową kilka razy robilam podchody w sprawie pospółki na budowie Mostu Północnego i niestety nic z tego nie wyszło bo próby podjechania ciężarówką o ładowności 30 ton nawet bez piachu kończyły się fiaskiem, a co dopiero z takim obciążeniem... W końcu znaleźliśmy skład z ziemią na Białołęce z przyzwoitymi cenami, ale coś pan nawala, bo dziś dzwonił do męża, że chyba przed świętami to on już nie zdąży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.04.2011 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Monsanbia, i jak tam, udało się skontaktować z tynkarzami? Yhy (właśnie miałam pisać), termin w sierpniu :bash: Chyba muszę się przewietrzyć ... dziecko przy okazji ... A co u nas .. Wyszperałam w necie jakąś fajną Panią architekt, wymieniłyśmy ok 10 maili, zaprojektuje mi moją "dziurę" nad salonem. Sama nie miałam na to pomysłu (a muszę w nią wkomponować ekran projekcyjny elektryczny i rzutnik) Jakby ktoś chciał mogę polecić świetne ekrany projekcyjne, oparte na mechaniźmie Somfy. Sama nie wierzę że znalazłam coś tak fajnego (specjalnie do zabudowy gk). Jeszcze tylko mąż musi zaakceptować parametry techniczne ekranu, a ja cenę tych parametrów. No i pan od wizualizacji elewacji też klepnięty. Szarpnę się na niego. Niech teściowa nie myśli że pozwolę jej na rozpowszechnianie informacji o naszym dworkowym stylu Delikatnie się zdziwi, jak zobaczy co z jej dworku wyszło, tak mniemam, i mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.04.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja jestem zainteresowany ekranem do projektora - właśnie miałem szukać czegoś do zabudowy podsufitowej (i jeszcze muszę rozgryźć temat chowanego projektora pod sufitem - tzn. na jakimś siłowniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 monsanbia, z moją działką nie jest tak źle - wszędzie zalewało, a u nas nie. Kilka ulic dalej mają już problem. U mnie jest piach, a glina niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.04.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 monsanbia, z moją działką nie jest tak źle - wszędzie zalewało, a u nas nie. Kilka ulic dalej mają już problem. U mnie jest piach, a glina niżej. Anula, to nie w tym problem. Problem pojawia się jak dla podniesienia terenu przywieziesz sobie taką nieprzepuszczalną ziemię (nie mówię tu o ziemi ogrodowej, nośnej pod trawę, ale o tej pod wyrównanie terenu) a nabrać można się łatwo. Trzeba brać ziemię na pewno nie z naszych okolic. Tak jak napisała Lidzia, taki piach będzie najlepszy. Będziemy organizować za jakiś czas, może na spółkę Salik, te ekrany to Kauber, tu masz specyfikację techniczną http://dsssystems.pl/zdjecianaaukcje/ekranyKauber/inCeiling_DataSheet_pl.pdf Jeśli chodzi o rzutnik, my go umiescimy na półce która powstanie po zrobieniu podwieszonego gk Ale ta sama firma produkuje też takie windy dla rzutników, popatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.04.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 monsanbia, pokaż jakieś zdjęcia z montażu tego odpływu w garażu pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.04.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 monsanbia, pokaż jakieś zdjęcia z montażu tego odpływu w garażu pls Jak mąż zrobi to pokażę. Napiszę mu sms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 22.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Wesołych Świąthttp://img708.imageshack.us/img708/5487/kurczakwielkanocny.jpgżyczy Mysza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.04.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 22.04.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 WESOŁYCH ŚWIĄT !!!! http://ozdoby.net.pl/wp-content/uploads/2010/08/ozdoby-wielkanocne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.04.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Dzięki dziewczyny To miłe że o mnie pomyślałyście. W końcu znamy się tak krótko ... A co u nas Wczoraj rozwijaliśmy z mężem fiolię pod wylewki. Zeszło nam do ... 5 rano. Dzisiejszy dzień to koszmar. Oczy na zapałkach, brak sił (Elena, zaledwie 3 dni temu czytałam jak pisałaś o tym i zupełnie nie wyobrażałam sobie jakie to męczące) Dziś panowie o 6 zaczęli kłaść nasze wylewki i właśnie zbierają się*do domu To był ciężki dzień Ale owocny. Jesteśmy o kolejny etap do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.04.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://img607.imageshack.us/img607/491/jajo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.04.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 http://www.swiateczne-tapety.pl/wielkanoc/wielkanocne-tapety-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 http://i52.tinypic.com/155kitc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts