Basia_KRK 19.07.2012 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Monia, czy szukając i przeglądając strony z tapetami, nie trafiłaś gdzieś na tapetę w klimacie "wina - winnicy" ? Szukam czegoś takiego: http://img811.imageshack.us/img811/6539/12sw219pattern12sw219wa.jpg http://img20.imageshack.us/img20/1599/boxpanel2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.07.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Monia to tak jest , dopóki człowiek się nie wprowadzi to goni z robotą a potem...bierze głęboki oddech i ciężko się zmobilizować, żeby wszystko podopinać...u mnie wciaż kilka rzeczy czeka na swój wielki dzień bo albo brak czasu albo brak kasy... Fajnie , że Myslisz żeby swoje wnętrza w jednym miejscu skumulować bo ja tez nie mam siły po całym Twoim watku latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Monia to tak jest , dopóki człowiek się nie wprowadzi to goni z robotą a potem...bierze głęboki oddech i ciężko się zmobilizować, żeby wszystko podopinać...u mnie wciaż kilka rzeczy czeka na swój wielki dzień bo albo brak czasu albo brak kasy... Fajnie , że Myslisz żeby swoje wnętrza w jednym miejscu skumulować bo ja tez nie mam siły po całym Twoim watku latać Mnie się dodatkowo włączył mega wąż w kieszeni, na wszystko szkoda mi kasy a jak pomyślę o niektórych wydatkach już dokonanych to mi ciśnienie rośnie ... gdzie ja miałam mozg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.07.2012 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Mnie się dodatkowo włączył mega wąż w kieszeni, na wszystko szkoda mi kasy a jak pomyślę o niektórych wydatkach już dokonanych to mi ciśnienie rośnie ... gdzie ja miałam mozg matko...jakbym siebie słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.07.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Mam to samo dziewczyny. I caly czas sobie mysle ze gdyby nie kilka wydatkow na wyrost mialabym dzis chociazby rzutnik, kolumny, i inne bzdety na ktore teraz po prostu mnie nie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 19.07.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 czyli to normalka ? Tv nie mamy do dzisiaj a miał być za święta wielkanocne 1,5 roku temu. Lampy ... nowoczesne zwisy bezkloszowe (ale się szybko je myje). Jak pomyślę, ile kasy dałam na podłogę z deski trójwarstwowej (którą i tak wszycy mylą z panelem) to mnie szlag trafia. Miałabym całą sypialnię już urządzoną . TEraz ciągle coś na zewnątrz robimy, a srodek ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Jak pomyślę że wydałam 1,5 tys na dwa kinkieciki w kuchni, których nawet nie zapalam to łapie bezdech . Jedyna różnica w kuchni po zamontowaniu to to że kable nie sterczą ze ściany . O dokładaniu kilku tysi przy każdej "grubszej decyzji" podczas budowania (nie urządzania !) nie wspomnę ... w końcu dla siebie i na lata i bla bla bla ... czy te tańsze rynny na serio nie łapią wody? Albo czy tańsza zaprawa a nie klej nie trzymałaby tak super moich ścian ... można tak mnożyć przykłady ... I niech mi ktoś zdradzi jak to jest, że lekką ręką wydaliśmy ponad 6 tys na balustrady balkonowe, których nie dotknęłam nawet RAZ odkąd mieszkam a tej wew przy schodach nie jestem wstanie zamówić bo szkoda mi kasy nie mogę się zdecydować jaką chcę w sumie na co komu balustrada ... bez też się super wchodzi na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.07.2012 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Monia montujesz coś w oknach? Potrzebuję porady u siebie bo zaraz wrócą upały i znowu będę miała piekło w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 19.07.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) ja to się staram odpędzać mysli typu "no i po co głupia ci to było..." bo juz kilka bezsennych nocy przez to miałam... Wiecie bo to tak jest , że człowiek chce mieć to o czym marzy...ja nigdy nie miałam domu, zawsze mieszkałam w mieszkaniu więc właśnie robiłam sobie w głowie niezły misz - masz pt. to mój wymarzony dom i wszystko musi byc cacy...lekką ręką wydałam dużo za dużo, oczywiście nadal to wszystko mi sie podoba ale dziś już bym tak nie wariowała:lol2: no na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jak budowałam i urządzałam to swietnie zarabiałam , teraz nie pracuję i zdrowy rozsądek mi wrócił, jak to mówia lepiej pózno niz wcale:rotfl::rotfl: Edytowane 19 Lipca 2012 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 19.07.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Dziewczyny dobrze, że piszecie o kosztach bo ja jeszcze jestem w trakcie wydawania kasy . Spojrzę tutaj i przejdzie mi ochota na śliczną płytkę podłogową i wezmę to błeeee . Choć ja jestem strasznym dusigroszem i jak mam kupić coś drogiego to kilka razy podchodzę do tematu i w końcu nie kupuję. Dlatego teraz mam straszny zgryz z czymś na podłogę. Ale muszę powiedzieć, że na etapie projektu miałam różne takie swoje wymarzone np. drewno na elewacji, okna od ziemi do sufitu, taras z sypialni, itp. A architekt tylko pytał: A po co Ci to? Ja: No, żeby ładnie było, bo o tym marzyłam, itd.... a on A ma być ładnie i drogo czy ładnie i funkcjonalnie . Uratował trochę budżet. Jak sobie teraz tak gadamy czasami to on to nazywa edukacją architektoniczną, uważa że klienta trzeba sprowadzać na ziemię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 20.07.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Ale muszę powiedzieć, że na etapie projektu miałam różne takie swoje wymarzone np. drewno na elewacji, okna od ziemi do sufitu, taras z sypialni, itp. A architekt tylko pytał: A po co Ci to? Ja: No, żeby ładnie było, bo o tym marzyłam, itd.... a on A ma być ładnie i drogo czy ładnie i funkcjonalnie . Uratował trochę budżet. Jak sobie teraz tak gadamy czasami to on to nazywa edukacją architektoniczną, uważa że klienta trzeba sprowadzać na ziemię . I trzymaj się go kobieto bo taki głos zdrowego rozsądku to SKARB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.07.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Dziewczyny, płacz nad rozlanym mlekiem nic nie da, więc nie ma co żałować, tylko cieszyć się pięknymi detalami, które udało się zrealizować, a zdobytą "mądrość życiową" wykorzystacie przy kolejnej budowie . Sama pewnie gdybym słomę dała na dach to mialabym 'dźwi' już dawno (Monia pozdro ) , a rezygnacja z innych fanaberii pozwoliła sfinansować ogrodzenie, itd. Ale ja strasznie nie lubię kompromisów, a lubię ładne rzeczy, tylko budżet niestety mało elastyczny, więc wolę mieć mniej a to co mi się podoba niż wszystko i byle jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.07.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 to mialabym 'dźwi' Jak to!!! :o:o To Ty nie masz dzwiof!!!! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.07.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Jak to!!! :o:o To Ty nie masz dzwiof!!!! ;) No dobra, mam, tylko tak kokietuję że niby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.07.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Moni, no to czekamy na Twoje zebrane fotki!! A propos wydatków, przesadnych zbędnych i typu: Matko Boska, czy ja naprawdę wyłączyłam mózg przy płaceniu???? - myślę, że KAŻDY ma taki zakup w swojej kolekcji:) Ważne, żeby uczyć się i nie popełniać więcej błędów, zwłaszcza mocno finansowych - ja buduję się parę lat i to dobra szkoła, bo nie mam już, jak w momencie wbicia łopaty, takiej euforii, że wszystko ma być naj, nieważne, za jaką cenę. Dom ma być: bezpieczny, wygodny, praktyczny, ładny; ma być spełnieniem marzeń, ale nie za wszelką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.07.2012 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 No dobra, mam, tylko tak kokietuję że niby nie No to koniec zabawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.07.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Moni, no to czekamy na Twoje zebrane fotki!! ekhm, ale jestes cierpliwa? ide do mojego chleba, bo w domu pachnie coraz bardziej, a ja ustawilam chyba za dlugi czas pieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.07.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 No to koniec zabawy ... Mam tyle braków, że zabawę możemy kontyuować do końca świata i jeden dzień dłużej Przypomniałaś mi, że ja musżę w końcu nastawić swój chleb, bo już od tygodnia jadę bez pieczywa:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 20.07.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 No dobra, mam, tylko tak kokietuję że niby nie TO już się pogubiłam, masz czy nie masz???? I jeżeli masz (!!!!) to dlaczego ich nie widziałyśmy/ (!!!) Oj chyba nie masz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.07.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 TO już się pogubiłam, masz czy nie masz???? I jeżeli masz (!!!!) to dlaczego ich nie widziałyśmy/ (!!!) Oj chyba nie masz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts