Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia to tak jest , dopóki człowiek się nie wprowadzi to goni z robotą a potem...bierze głęboki oddech i ciężko się zmobilizować, żeby wszystko podopinać...u mnie wciaż kilka rzeczy czeka na swój wielki dzień bo albo brak czasu albo brak kasy...

Fajnie , że Myslisz żeby swoje wnętrza w jednym miejscu skumulować bo ja tez nie mam siły po całym Twoim watku latać:D

Monia to tak jest , dopóki człowiek się nie wprowadzi to goni z robotą a potem...bierze głęboki oddech i ciężko się zmobilizować, żeby wszystko podopinać...u mnie wciaż kilka rzeczy czeka na swój wielki dzień bo albo brak czasu albo brak kasy...

Fajnie , że Myslisz żeby swoje wnętrza w jednym miejscu skumulować bo ja tez nie mam siły po całym Twoim watku latać:D

Mnie się dodatkowo włączył mega wąż w kieszeni, na wszystko szkoda mi kasy a jak pomyślę o niektórych wydatkach już dokonanych to mi ciśnienie rośnie ... gdzie ja miałam mozg :x

czyli to normalka ?

Tv nie mamy do dzisiaj a miał być za święta wielkanocne 1,5 roku temu.

Lampy ... nowoczesne zwisy bezkloszowe (ale się szybko je myje).

Jak pomyślę, ile kasy dałam na podłogę z deski trójwarstwowej (którą i tak wszycy mylą z panelem) to mnie szlag trafia. Miałabym całą sypialnię już urządzoną :(.

TEraz ciągle coś na zewnątrz robimy, a srodek ???

Jak pomyślę że wydałam 1,5 tys na dwa kinkieciki w kuchni, których nawet nie zapalam to łapie bezdech ;). Jedyna różnica w kuchni po zamontowaniu to to że kable nie sterczą ze ściany :rotfl:.

O dokładaniu kilku tysi przy każdej "grubszej decyzji" podczas budowania (nie urządzania !) nie wspomnę ... w końcu dla siebie i na lata i bla bla bla ... czy te tańsze rynny na serio nie łapią wody? Albo czy tańsza zaprawa a nie klej nie trzymałaby tak super moich ścian ... można tak mnożyć przykłady ...

I niech mi ktoś zdradzi jak to jest, że lekką ręką wydaliśmy ponad 6 tys na balustrady balkonowe, których nie dotknęłam nawet RAZ odkąd mieszkam a tej wew przy schodach nie jestem wstanie zamówić bo

• szkoda mi kasy
  • nie mogę się zdecydować jaką chcę
  • w sumie na co komu balustrada ... bez też się super wchodzi na górę ;)

ja to się staram odpędzać mysli typu "no i po co głupia ci to było..." bo juz kilka bezsennych nocy przez to miałam...

Wiecie bo to tak jest , że człowiek chce mieć to o czym marzy...ja nigdy nie miałam domu, zawsze mieszkałam w mieszkaniu więc właśnie robiłam sobie w głowie niezły misz - masz pt. to mój wymarzony dom i wszystko musi byc cacy...lekką ręką wydałam dużo za dużo, oczywiście nadal to wszystko mi sie podoba ale dziś już bym tak nie wariowała:lol2:

no na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że jak budowałam i urządzałam to swietnie zarabiałam , teraz nie pracuję i zdrowy rozsądek mi wrócił, jak to mówia lepiej pózno niz wcale:rotfl::rotfl::rotfl:

Edytowane przez aneta s

Dziewczyny dobrze, że piszecie o kosztach bo ja jeszcze jestem w trakcie wydawania kasy :-(. Spojrzę tutaj i przejdzie mi ochota na śliczną płytkę podłogową i wezmę to błeeee ;).

Choć ja jestem strasznym dusigroszem i jak mam kupić coś drogiego to kilka razy podchodzę do tematu i w końcu nie kupuję. Dlatego teraz mam straszny zgryz z czymś na podłogę.

Ale muszę powiedzieć, że na etapie projektu miałam różne takie swoje wymarzone np. drewno na elewacji, okna od ziemi do sufitu, taras z sypialni, itp. A architekt tylko pytał: A po co Ci to? Ja: No, żeby ładnie było, bo o tym marzyłam, itd.... a on A ma być ładnie i drogo czy ładnie i funkcjonalnie :D.

Uratował trochę budżet.

Jak sobie teraz tak gadamy czasami to on to nazywa edukacją architektoniczną, uważa że klienta trzeba sprowadzać na ziemię :-).

Ale muszę powiedzieć, że na etapie projektu miałam różne takie swoje wymarzone np. drewno na elewacji, okna od ziemi do sufitu, taras z sypialni, itp. A architekt tylko pytał: A po co Ci to? Ja: No, żeby ładnie było, bo o tym marzyłam, itd.... a on A ma być ładnie i drogo czy ładnie i funkcjonalnie :D.

Uratował trochę budżet.

Jak sobie teraz tak gadamy czasami to on to nazywa edukacją architektoniczną, uważa że klienta trzeba sprowadzać na ziemię :-).

I trzymaj się go kobieto bo taki głos zdrowego rozsądku to SKARB ;)

Dziewczyny, płacz nad rozlanym mlekiem nic nie da, więc nie ma co żałować, tylko cieszyć się pięknymi detalami, które udało się zrealizować, a zdobytą "mądrość życiową" wykorzystacie przy kolejnej budowie ;). Sama pewnie gdybym słomę dała na dach to mialabym 'dźwi' już dawno (Monia pozdro ;) ) , a rezygnacja z innych fanaberii pozwoliła sfinansować ogrodzenie, itd. Ale ja strasznie nie lubię kompromisów, a lubię ładne rzeczy, tylko budżet niestety mało elastyczny, więc wolę mieć mniej a to co mi się podoba niż wszystko i byle jak :rolleyes:

Moni,

no to czekamy na Twoje zebrane fotki!!

A propos wydatków, przesadnych zbędnych i typu: Matko Boska, czy ja naprawdę wyłączyłam mózg przy płaceniu????:rotfl: - myślę, że KAŻDY ma taki zakup w swojej kolekcji:)

Ważne, żeby uczyć się i nie popełniać więcej błędów, zwłaszcza mocno finansowych - ja buduję się parę lat i to dobra szkoła, bo nie mam już, jak w momencie wbicia łopaty, takiej euforii, że wszystko ma być naj, nieważne, za jaką cenę.

Dom ma być: bezpieczny, wygodny, praktyczny, ładny; ma być spełnieniem marzeń, ale nie za wszelką cenę.