Elena76 20.07.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 TO już się pogubiłam, masz czy nie masz???? I jeżeli masz (!!!!) to dlaczego ich nie widziałyśmy/ (!!!) Oj chyba nie masz ... Toficzku, a Ty myślisz, że ja bym konfitury fotografowała z każdej strony gdybym miała dźwi?! Przecież nawet zawiasy bym Wam zaprezentowała i wnętrzności zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 20.07.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Toficzku, a Ty myślisz, że ja bym konfitury fotografowała z każdej strony gdybym miała dźwi?! Przecież nawet zawiasy bym Wam zaprezentowała i wnętrzności zamka :lol::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.07.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Elena Ty kokietko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 20.07.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Sharlotko u mnie od rozpoczęcia budowy do przeprowadzki mineło 6 lat i niestety "euforia zakupowa" mnie nie opuszczała aż do przeprowadzki:P;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.07.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 A jaki chleb dzis u ciebie na tapecie?? ja tatterowca z ziarnami postawilam ale nie wiem czy mi ruszy bo zakwas po jednym dokarminiu byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.07.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 A jaki chleb dzis u ciebie na tapecie?? ja tatterowca z ziarnami postawilam ale nie wiem czy mi ruszy bo zakwas po jednym dokarminiu byl A taki "na oko", rozne maki, podprazone ziarna slonecznika i dyni Wstaw do rozgrzanego do 50st piekarnika (wylaczonego) Musi ruszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.07.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Juz dawno wstawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.07.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 a ja kruche z malinami dziś mam w piekarniku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.07.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Brzmi pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.07.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 i jest pyszne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.07.2012 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Kto mi pozyczy drylownice!!! ? Kupilam 6kg wisni i mam sie bujac z widelcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.07.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 w biedronce jest za 16,99..nawet kolory do wyboru;) http://img42.imageshack.us/img42/9868/dryl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.07.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 ivy, dzieki!!! Ze tez wczesniej sie o tym nie dowiedzialam. Do Biedronki daleko a bylam kilka dni temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.07.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Moj chlebek tez wyszedl pycha, juz polowy nie ma zjedzony z wedzona ryba i ogorkami malosolnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.07.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 A ja w wczoraj taką drylownicę w promocji za 14 zeta zanabyłam w carrefour ale ona oszukiwuje czasami i mimo dziury na wylot pesteczka zostaje w środku. Musiałam kontrolę przeprowadzić jak odkryłam ten przekręt, bo w nocy drylowałam wiśnie na nalewczkę, a wyczytałam, że za dużo pestek w nalewce nie może być bo alkohol wyciąga z pestek cyjanowodór nie wiem, ile w tym prawdy, ale pesteczki skrupulatnie wydłubałam. A propos ciasta, to ja dwa razy w tygodniu robię maślankowe ciasto wg Twojego przepisu, tylko przez ostatnie kilka tygodni już nie z rabarbarem a właśnie z wiśniami - nawet jak jesteśmy tylko we dwoje, to blacha ciasta znika w ciągu 24 godzin, a czasem to i nawet szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.07.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 hmmmm a gdzie znajdę przepis na to ciacho maślankowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.07.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Ułatwię Ci trochę, bo wiem, że przebijanie się przez wątki w poszukiwaniu konkretnego posta to często jak szukanie igły w stogu siana przepis Moni na maślankowe ciasto: 1 szklanka maślanki 3 jajka 1 szklanka cukru (ja daję 2/3 szklanki bo 1 szklanka to dla mnie za dużo) 2 szklanki mąki (daję 2,5 szklanki) 1/2 szklanki oliwy 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Najpierw całe jaja utrzeć z cukrem, potem dodajemy składniki płynne (olej, maślanka), a na koniec mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Masę wyłożyć do blachy (ja nie smaruję tłuszczem tylko wykładam papierem do pieczenia), na wierzch owoce (jak kwaśne to posypać cukrem) - obecnie hit sezonu wydrylowane wiśnie A na to wszystko kruszonka - też trochę inaczej robię, bo jak robiłam wg oryginalnego przepisu, to mi się skorupa na wierzchu robiła a nie kruszonka Nagrzać piekarnik do 170 stopni i piec przez 45- 50 minut. kRUSZONKA z przepisu Moni 100g masła, 150 g mąki, 1,2 szklanki cukru Ja daję szklankę mąki, maks 2 łyżki cukru i jakieś 50g masła. Oprócz tego, że pychota, to bardzo szybko się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.07.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 dziękuję bardzo!!! już skopiowałam do siebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.07.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Kurczę, dzięki Moni to ja ciągle jem tuńczyka z makaronem, tartę ze szpinakiem i ciasto maślankowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.07.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 ja też mam kilka niezawodnych przepisów ala Monia...mój ulubiony to tuńczyk z suszonymi pomidoramikiedyś jeszcze zakwas muszę dorwać to i chlebek będę piec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.