tofee 22.07.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 A ja w wczoraj taką drylownicę w promocji za 14 zeta zanabyłam w carrefour ale ona oszukiwuje czasami i mimo dziury na wylot pesteczka zostaje w środku. Musiałam kontrolę przeprowadzić jak odkryłam ten przekręt, bo w nocy drylowałam wiśnie na nalewczkę, a wyczytałam, że za dużo pestek w nalewce nie może być bo alkohol wyciąga z pestek cyjanowodór nie wiem, ile w tym prawdy, ale pesteczki skrupulatnie wydłubałam. A propos ciasta, to ja dwa razy w tygodniu robię maślankowe ciasto wg Twojego przepisu, tylko przez ostatnie kilka tygodni już nie z rabarbarem a właśnie z wiśniami - nawet jak jesteśmy tylko we dwoje, to blacha ciasta znika w ciągu 24 godzin, a czasem to i nawet szybciej Ta z biedrony też oszukiwuje , nabyłam, przetestowałam i trochę się nadłubałam ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Ta z biedrony też oszukiwuje , nabyłam, przetestowałam i trochę się nadłubałam ręcznie. Juz mi dobrze Dzis ja zepsulam (kupilam tez dzis ) Kilka razy ostrze trafilo w plastik z boku, wygielo sie, drylowalo co 10-ta wisnie. 6 kg wisni drylowalam w polowie agrafka! Juz sie smaza Zrobilam tez wczoraj w nocy 15kg ogorkow kiszonych, bo mnie Aneta nastraszyla Ja podawalam przepis na kruszonke z 1/2 szklanki cukru!??? Jak to mozliwe, przeciez ja nawet ciasto z niecalej szklanki (a nawet z polowy) robie , i generalnie wszystko zawsze o polowe z cukru obcinam. Zrobilam ostatnio ciasteczka owsiane z ziarnami z oryginalna iloscia cukru pudru (100g na 200g masla,200g maki, 100g platkow) i nie jadlam w ogole bo byly slodkie jak ulepek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.07.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 jak tu o jedzeniu to ja dzis sobie po raz kolejny dzien z rzedu zapodalam grzaneczki z gruszka, serkiem plesniowym i pietrucha. mniam pysznosci. Monia jak lubisz to polecam, latwo, szybko i smacznie. tylko na sniadanko kiepsko, bo do tego biale winko sobie zapodaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 nawet jak jesteśmy tylko we dwoje, to blacha ciasta znika w ciągu 24 godzin, a czasem to i nawet szybciej To ja poprosze przepis na tak skuteczne spalanie kalorii. Bo ja nawet jak je robie to zjadam codziennie maly kwalek (rano), K kilka razy, ale ciasto na 3-4 dni mamy Dziewczyny, koniecznie musicie sprobowac jeszcze sosu szpinakowego z piersia kurza. Niby takie nic z nazwy; dzis robilam dla znajomych, entuzjazmu na wiesc i widok podczas przygotowan nie bylo. A potem wylizywano talerze i cmokano, i wzdychano My go uwielbiamy i kazdy kto sprobuje robi namietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2012 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 jak tu o jedzeniu to ja dzis sobie po raz kolejny dzien z rzedu zapodalam grzaneczki z gruszka, serkiem plesniowym i pietrucha. mniam pysznosci. Monia jak lubisz to polecam, latwo, szybko i smacznie. tylko na sniadanko kiepsko, bo do tego biale winko sobie zapodaje Widzialam je gdzies ostatnio ... gdzie ja je widzialam ... z serkiem kozim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.07.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Ja podawalam przepis na kruszonke z 1/2 szklanki cukru!??? Jak to mozliwe, przeciez ja nawet ciasto z niecalej szklanki (a nawet z polowy) robie , i generalnie wszystko zawsze o polowe z cukru obcinam. Zrobilam ostatnio ciasteczka owsiane z ziarnami z oryginalna iloscia cukru pudru (100g na 200g masla,200g maki, 100g platkow) i nie jadlam w ogole bo byly slodkie jak ulepek Monia, to raczej ktoś inny za Tobą podawał ten przepis, ale nie prostowałaś ilości cukru, więc przyjęłam tę ilość za pewnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Monia, to raczej ktoś inny za Tobą podawał ten przepis, ale nie prostowałaś ilości cukru, więc przyjęłam tę ilość za pewnik No to uff My sie tak od slodzenia odzwyczailismy, ze ja te wszystkie drozdzowe buleczki ktore pieke robie prawie wytrawne, desery. Dzis np robilam panna cotte z polowa cukru i byla slodziusienka, rano na sniadanie byly racuchy kefirowe z jablkiem w ogole bez cukru. Zwyczajnie nam jest za slodko jak jest tradycyjnie TAR jednak wujek gugyl jest niezastapiony Tu cos takiego spotkalam i chodzi za mna od kilku dni. I jeszcze ta szyneczka. Mmmmm Lubisz sobie dogodzic http://illucucina.blogspot.com/2011_11_28_archive.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.07.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Juz mi dobrze Dzis ja zepsulam (kupilam tez dzis ) Kilka razy ostrze trafilo w plastik z boku, wygielo sie, drylowalo co 10-ta wisnie. 6 kg wisni drylowalam w polowie agrafka! Juz sie smaza Moje już w słoiczkach i potraktuje to jako ciekawą przygodę ... ale nie wiem czy kiedyś wrócę do tematu. No chyba że mnie efekt powali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.07.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Widzialam je gdzies ostatnio ... gdzie ja je widzialam ... z serkiem kozim no nie wiem, nie wiem ja zawsze jadlam z plesniowym, ostatnio tak mnie na nie naszlo. dzis dla odmiany zamiast maslem posmarowalam serkiem mascarpone (maslo bylo twarde a ja glodna i niecierpliwa ) normalnie odlot, niebo w paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 TAR jednak wujek gugyl jest niezastapiony Tu cos takiego spotkalam i chodzi za mna od kilku dni. I jeszcze ta szyneczka. Mmmmm Lubisz sobie dogodzic Monia, no lubie zwlaszcza jak cos jest proste do zrobienia, moja wersje zrobil nam kiedys kloega Francuz, ktorego odwiedzalismy wakacyjnie. do tego obledne ilosci wina, do dzis to wspominam uczte z owocow morza, grzaneczki gruszkowe i winko, rzecz sie dziala w winnicy na poludniu Francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 No ja tez lubie polaczenie gruszek z serkiem plesniowym. I najczesciej takowe uzywam w salacie na rukoli. Jakos specjalnie sie je robi, czy po prostu grzaneczka i na to skladniki? Z maslem czosnkowym tez by bylo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 22.07.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Już się głodna zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.07.2012 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Już się głodna zrobiłam Tobie wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.07.2012 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Mówiłam głośno NIE, tupałam nogami, aż w końcu sama założyłam nowy folder o słonym tytule: Przepisy Moni....... Tartę uwielbiam, ale znowu zapomniałam przepisu:cry:! Chleb przez Ciebie muszę piec bez przerwy, bo Księciunio już innego nie chce jeść! Tuńczyka na wszelki wypadek nie kupuję, bo nie daj boszee zasmakuje komuś z tagliatelle... popcorn mogą sobie zrobić, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.07.2012 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 No ja tez lubie polaczenie gruszek z serkiem plesniowym. I najczesciej takowe uzywam w salacie na rukoli. Jakos specjalnie sie je robi, czy po prostu grzaneczka i na to skladniki? Z maslem czosnkowym tez by bylo dobre Monia grzaneczke smarujemy maslem zwyklym lub ziolowym lub jak ja mascarpone na to plasterki gruszki, wstawiamy do piekarnika kiedy sie lekko pieczywko zrumieni na sam koniec plasterek lub dwa plesniowego serka ja lubie blekitny lazur lub gorgonzole. no i jeszcze chwilka i gotowe. na to oczywiscie natka, w garsc kieliszek bialego winka i włala szamamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.07.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Mówiłam głośno NIE, tupałam nogami, aż w końcu sama założyłam nowy folder o słonym tytule: Przepisy Moni....... Tartę uwielbiam, ale znowu zapomniałam przepisu:cry:! Chleb przez Ciebie muszę piec bez przerwy, bo Księciunio już innego nie chce jeść! Tuńczyka na wszelki wypadek nie kupuję, bo nie daj boszee zasmakuje komuś z tagliatelle... popcorn mogą sobie zrobić, nie? Naprawde robisz nadal chlebek? Zakwas dokarmiasz i w ogole!? Rozpiera mnie duma I jeszcze Ksieciuniowi smakuje ... ach ... Musze chyba kiedys sie do Was wybrac z garnkowym cieplym z gruba skorka. Pod pretekstem miety np Jak to watek!? I co ja mam teraz o dwa watki dbac!? Tos mi los zgotowala TAR, brzmi naprawde pyszonsko Fajny pomysl na tez przystawke imprezowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.07.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) TAR, brzmi naprawde pyszonsko Fajny pomysl na tez przystawke imprezowa uwierz mi jest pyszne, jak podasz na przystawke imprezowa wszyscy beda Ci jedli z reki Edytowane 23 Lipca 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 23.07.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Mówiłam głośno NIE, tupałam nogami, aż w końcu sama założyłam nowy folder o słonym tytule: Przepisy Moni....... Tartę uwielbiam, ale znowu zapomniałam przepisu:cry:! Chleb przez Ciebie muszę piec bez przerwy, bo Księciunio już innego nie chce jeść! Tuńczyka na wszelki wypadek nie kupuję, bo nie daj boszee zasmakuje komuś z tagliatelle... popcorn mogą sobie zrobić, nie?Monia i ja robię chlebek z grubą skorką i pomidorkami. Teść caly czas się dopomina:) wczoraj mi przepis na ciabaty takie hinduskie przyniosl:jawdrop: i jeszcze twoje ciasto z maslanką uwielbiamy:) a do mnie z chlebkiem może byś zawitala i wekami:lol2: uwierz mi jest pyszne, jak podasz na przystawke imprezowa wszyscy bed Ci jedli reki to już przepis zapisuję i zaskoczę znajomych:) gruszkasurowa, czy z zalewy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.07.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 surowa obrana ze skorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 23.07.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 surowa obrana ze skorkino to mam nowy przepis dzięki dziewczyny, a szczegolnie Tar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.