anula05 04.08.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Mnie mówili, że 1,5 to minimum, a jeszcze lepiej 2 mm, bo jak się znudzi kolor to można przemalować i nie zniknie zupełnie struktura, przy 1,5 po pomalowaniu struktura tynku zupełnie znika. nic nie znika, ja mam silikon 1,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.08.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 anula ale już go nie malowałaś? Chodzi o to jakby został ponownie pomalowany (bo np. kolor się znudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.08.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 nie malowalam, wybralam kolor z palety i nie sądzę, żeby kiedykolwiek się znudził to drogi tynk, myślisz, że kiedyś przyjdzie Ci go malować? czym? farbą silikonową? to trochę bez sensu chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Balbina - my jesteśmy świeżo po spotkaniu ze sprzedawcą Caparola.I tłumaczył nam dzisiaj że gładki tynk to najgorsze co może być - łatwiej się brudzi niż baranek, szybciej pęka i słabo odbija promienie słoneczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.08.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja chciałam gładki, stanęło na baranku 1,5 i jest tak drobniutki, ze go słabo widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.08.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 ja też mam tynk silikonowy struktura baranek 1,5 ale żeby zniknął przy malowaniu to wcześniej trzeba byłoby gładź położyć na pewno odradzam strukturę wszelkich korników, bo wygląda jak brudne zacieki z deszczu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.08.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 na pewno odradzam strukturę wszelkich korników, bo wygląda jak brudne zacieki z deszczu.. Nasz wykonawca mówił że już ich się raczej nie robi ... nikt nie chce bo właśnie, poza aspektami wizualnymi i mody dużo bardziej się brudzą niż baranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Spróbuj podpytać się tego użytkownika fighter1983 co do elewacji. Ma spore doświadczenie, zajmuje się sprzedażą materiałów do elewacji, ma też dużo namiarów na ekipy. Na pewno coś doradzi. Ja skorzystałam z jego rad.Natomiast materiały kupowałam w firmie KENPOL, bo tam dostaliśmy dobre ceny. U nas stanęło na tynku Caparola białym barwionym w masie, baranek 1,5 mm, tynk silikatowy (u nas wełna na ociepleniu).I wątek do przejrzenia:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-%29-zdj%C4%99cia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 04.08.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) No i czy Forum nie jest super!!??Pojawia się temat i ile cennych informacji od razu!Anula, a jaki masz tynk (rodzaj, firma, kolor)?Salik, ja jutro jestem umówiona z Caparolem:-)Beta Greta! Dzięki! Niezła lektura na noc;-) Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez Balbina200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.08.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 nie malowalam, wybralam kolor z palety i nie sądzę, żeby kiedykolwiek się znudził to drogi tynk, myślisz, że kiedyś przyjdzie Ci go malować? czym? farbą silikonową? to trochę bez sensu chyba No nie mam w planach go malować, ale kto wie czy za x lat nie wpadnie mi do głowy jakiś głupi pomysł.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.08.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Mnie mówili, że 1,5 to minimum, a jeszcze lepiej 2 mm, bo jak się znudzi kolor to można przemalować i nie zniknie zupełnie struktura, przy 1,5 po pomalowaniu struktura tynku zupełnie znika. nie znika nawet po pomalowaniu. Ja już miałam przemalowywaną elewację (a jeszcze nie zdążyłam zamieszkać ) i baranek nadal jest. Pan od elewacji mówił, że można malować nawet do 4 razy, bo potem rzeczywiście tynk może stać się gładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.08.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ja też mam Caparola 1,5 barranek;) tylko silikatowy do odrębnego malowania. Dzięki temu mogłam się pobawić z kolorem już po otynkowaniu. W niektórych miejscach dwa i trzy razy malowany i baranek się trzyma twardo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.08.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Uffffff, cały dzień na budowie. Jestem padnięta!!! Z dzieckiem jest to podwójna przeprawa Żywica skończona, chłopaki są świetni. Kolejna ekipa (a dużo ich nie ma na mojej białej liście) naprawdę godna polecenia. Co prawda kruszywo prezentowało się najładniej przed zalakierowaniem (było piękne, matowe, jak marmolit i miało śliczny kolor), ale bez lakieru się nie da Tak czy inaczej robota zrobiona profesjonalnie. Mieliśmy bardzo wysoki i ciężki do zrobienia cokół, widziałam że faktycznie było z nim pod górkę, troszkę ponarzekali, ale nawet nie przyszło im do głowy podnieść stargowanej ceny. Aż miło Był u nas pan Łukasz od Lidki. Może dogadamy się w sprawie elewacji (chociaż dalej nie wiemy co i jak), od niego też mamy glazurnika i ruszyliśmy temat malowania domu. Wychodzi u nas ok 900m2 powierzchni pod malowanie. Cena 15pln za m2!!! (4 wartswy - grunt, podkład i 2xfarba) Wydaje mi się że to straaaasznie drogo Jak jest u was Jeszcze w sprawie tynków. (Beta, dzięki, na pewno skorzystam) Ktoś mi wyjaśni jaka jest przewaga tynku barwionego w masie a takiego pod malowanie (bądź odwrotnie - malowania nad barwionym) Bo jednak my będziemy musieli robić tynk cem-wap (on baranka chyba nie ma) potem jakąś wyprawkę. I teraz barwioną w masie czy jeszcze robić 3-cią warstwę - malowanie. To zapewne najdroższa wersja, ale może najlepsza? Pan Łukasz robi na WEBERZE Dziś szef ekipy od wylewek żywicznych powiedział, że ma mega zniżki na tynki STO. Kwiat lotosu z dożywotnią gwarancją. Mam tylko dać znać i może mi załatwić. Co robić, co robić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.08.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Anula, a masz może zapisany numer tynku? byłabym bardzo wdzięczna Monsambia, porównaj ceny. Bo Sto to jednak najwyższa półka, a weber podobno taki se. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ile to 'mega zniżki' na Sto?Bo ten jest bardzo drogi, więc nawet ze sporymi zniżkami... jest ciągle drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.08.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ile to 'mega zniżki' na Sto? Bo ten jest bardzo drogi, więc nawet ze sporymi zniżkami... jest ciągle drogi. Jeszcze nie wiem, ale podobno jakoś baaaaaardzo atrakcyjnie Niech mi ktoś napisze o tych barwionych w masie i malowanych, dlacze te a nie te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.08.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 To zapytaj ile ma tej zniżki na Sto, bo sam jestem ciekaw Ja bym wziął barwione w masie, ale to ja (na szczęście u nas z tym nie ma dylematu, bo bierzemy naturalny - biały, kolor tynku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.08.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Kilka zdjęć z żywic Robione mokrej, więc efekt końcowy trochę będzie inny. Zjaśnieje i po umyciu ma lekko zmatowieć (chyba że natłuścimy) ale ja chcę żeby delikatnie zmatowiała http://images43.fotosik.pl/1017/9aa03ac54d5d9280med.jpg http://images49.fotosik.pl/1007/1a48fcb45fcb4905med.jpg http://images40.fotosik.pl/1008/dd3ed07827479361med.jpg http://images50.fotosik.pl/1027/361ae36a1b8272a4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.08.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 świetnie wygląda ta posadzka w ogóle to spory masz ten garaż, idealne miejsce na parapetówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.08.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Monika, lepszy barwiony w masie, tak mi się wydaje. Wszystko zależy jaki chcesz mieć kolor. Bo za dodatkowe pomalowanie elewacji ekipa na pewno weźmie dodatkowe pieniądze. U mnie tak było, kiedy okazało się, że zamówiłam zły kolor tynku i musiałam go przemalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts