Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

świetnie wygląda ta posadzka :cool: w ogóle to spory masz ten garaż, idealne miejsce na parapetówkę :lol:

no kilka smartów wejdzie, jak u Ciebie :p

a parapetówka może być i w garażu, w sumie zrobiło się tam naprawdę przyjemnie :yes:

szkoda że nie zrobiłam zdjęcia z etapu przed lakierowaniem. Ten gdzie widać pana Przemka (super chłopak! uśmiech nie schodzi mu z twarzy) to któreś tam żywicowanie. Potem zasypali to ostateczną warstwą kruszywa. To wyglądało bombowo!

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia a ile trwała cała operacja podłogi w garażu?

Gdyby nie odpadający cokół (był po prostu za wysoki i tam mieliśmy strasznie nierówności, piasek się nie trzymał) to dwa dni. Pierwszy dzień - gruntowanie betonu, drugiego dnia - lanie, sypanie, zmiatanie, lanie, sypanie, zmiatanie, lakierowanie

PS, Widzę że Ty u mnie, a ja u Ciebie ;)

Garaż - bomba!!! :lol: Serio, serio:yes:... zachwyca!

Ja zadzwoniłam do doradcy technicznego z laboratorium caparola i stwierdził, że mineralny, czyli silikatowy i malowany osobno, bo: gdyby cokolwiek się stało, ktoś uderzy, odpryśnie, zadrapie to łatwiej uzupełnić białym i zamalować, bo w barwionym w masie będzie widoczna różnica w kolorze, czy cóś tak... ale może lepiej zadzwoń sama...:rolleyes: Oprócz tego ja mam dwa kolory i łatwiej pomalować równo niż połączyć różnokolorowe masy.:) No i mam wełne, więc musiałam mieć mineralny.:)

Podłoga chyba u Ciebie piękniejsza niż u mnie:) Jutro strzelę fotki. Mam też białą żywicę, ale na razie pomieszczenie zamknięte na 4 spusty co by się komary nie poprzyklejały:)))

Kochana nie wiesz co tracisz;), najdroższy bursztyn świata- właśnie z prehistorycznym komarem w środku.:D

Moniu, posadzka w grażu wyszła oszałamiająco:yes: A powiedz mi, czy pod żywicę i to całe przygotowanie pod nią to trzeba mieć zrobioną wylewkę, czy to na chudziaka przychodzi? I jeszcze mniej więcej jaki to koszt? Płaci się za metry czy jak? Za wszelkie uwagi będę mega wdzięczna :)

Podłoga chyba u Ciebie piękniejsza niż u mnie:) Jutro strzelę fotki. Mam też białą żywicę, ale na razie pomieszczenie zamknięte na 4 spusty co by się komary nie poprzyklejały:)))

Ania, ale w ogóle bomba, co nie? ja jestem zadowolona. Z ceny najbardziej :lol2:

A o komarach dziś nam opowiadali. Do naszej też się*kilka przykleiło, ale nie problem wyjąć delikwenta. To schnie w 2 godziny przecież, odpuść te spusty i rób foty!

Ja żałuję że nie wzięłam jaśniejszej, ta przed lakierem była śliczniutka

Rasia, dzięki! Chociaż jedna rzecz która naprawdę mi na całej linii podoba :yes:

A z tynkami mnie dziś mówili, że łatwiej łączyć dwa kolory w masie niż*malować z odcięciem (że farba na nierównościach się nie odcina i może wpływać pod taśmę)

Coś czuję że STO nie dla nas. A jeszcze chcemy tę*podbitkę przerabiać. To pochłonie sporo środków

Powiedzcie czy cena 15pln/m2 za malowanie (grunt, podkład i dwie warstwy) z agregatu to dużo? Bo wychodzi mi jakieś 14tys za cały dom. Chyba strasznie dużo? :(

Posadzki absolutnie odlotowe !!!

Jaki to kolor? Wygląda świetnie! Chyba wezmę taki sam:-)

A wyższych tych cokołów nie robią? Tak zamiast kafelków:cool:

W sprawie tynków - jutro idę na spotkanie do Caparola, to się wszystkiego wywiem:)

Dzięki Balbi, powiedziałam chłopakom że muszą dopieścić bo Ty-kolejna klientka przyjeżdża na inspkcję ;) (także śmiało)

Te cokoły, to jest ten żwirek wymieszany z żywicą, bardzo ciężko to przyczepić do pionowej ściany. Podobno nasz cokół był najwyższy spośród wszystkich do tej pory

A zapytasz Caparola o to co proponują na Ytong bezpośrednio?

Moniu, posadzka w grażu wyszła oszałamiająco:yes: A powiedz mi, czy pod żywicę i to całe przygotowanie pod nią to trzeba mieć zrobioną wylewkę, czy to na chudziaka przychodzi? I jeszcze mniej więcej jaki to koszt? Płaci się za metry czy jak? Za wszelkie uwagi będę mega wdzięczna :)

Dzięki Nelli!

Raczej trzeba wylewkę. Musi być równiutko, bo ta warstwa to tylko ok 2-3mm i na nierównościach by nie dało rady

Płaci się za metry kw posadzki i metr bieżący cokołu. Średnio jest to cena ok 65pln/m2 i 20/mb Ja miałam trochę taniej (jako pionierka tematu na fm :D )

Jakaś mądra Pani się im pochwaliła, że inni robią to samo za 180 plus materiał 80-90 :o Anula, to chyba nie Ty (raczej by powiedzieli)

Dzięki wielkie!

Ja mam do zrobienia garaż, ale najpierw potrzebna wylewka, bo tam tylko chudziaka mam na razie. Bardzo by mi się podobało takie rozwiązanie :) Zresztą, nawet w domu by mi sie podobało :) Powierzchni nie mam aż tyle do zrobienia w tym garażu, bo około 30m.

Trzeba wziąc to pod uwagę za rok :)

Edytowane przez Nelli Sza

W kwestii malowania - wydaje mi się, że po pierwsze dużo - pod koniec zeszłego roku robiłam rozeznanie, bo do biura potrzebowałam malarzy - szukałam z Forum - ceny były 10-12 zł za metr z gruntowaniem.

Po drugie z agregatu trzeba podobno super umieć robić, bo można łatwo spaprać sprawę - jak się da w jednym miejscu mniej, a w innym więcej to podobno widać. Pytałam, bo mamy z 1300 metrów do malowania (sik!) i sama się zastanawiałam czy nie pożyczyć agregatu i nie machąć domu (bo wałkiem sporo już malowałam), ale wszyscy mi odradzali... Ale pewnie oni jak robią to są obcykani i dobrze im wychodzi:)

Spytam jutro o Twoje tynki!

A wizytacja wylewek to gdzie się odbywa?

W kwestii malowania - wydaje mi się, że po pierwsze dużo - pod koniec zeszłego roku robiłam rozeznanie, bo do biura potrzebowałam malarzy - szukałam z Forum - ceny były 10-12 zł za metr z gruntowaniem.

Po drugie z agregatu trzeba podobno super umieć robić, bo można łatwo spaprać sprawę - jak się da w jednym miejscu mniej, a w innym więcej to podobno widać. Pytałam, bo mamy z 1300 metrów do malowania (sik!) i sama się zastanawiałam czy nie pożyczyć agregatu i nie machąć domu (bo wałkiem sporo już malowałam), ale wszyscy mi odradzali... Ale pewnie oni jak robią to są obcykani i dobrze im wychodzi:)

Spytam jutro o Twoje tynki!

A wizytacja wylewek to gdzie się odbywa?

Niby ta cena 15/m2 jest ceną wyjściową. Ale czuję że za wiele urwać się nie da, może 2zł?

Na malowanie agregatem mają jakieś certyfikaty. Pan Łukasz powiedział, że jak chcę sobie pomalować sama poddasze, to mnie przeszkolą, ubiorą w kitelek i pożyczą agregat. Znamy się*dopiero 2x po 2 godziny :lol2: Może to sposób na łapanie klienta (takie spoufalanie się)

Wizytacja na południu w-wy