Tatarak 05.08.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 bardzo mi się podoba ta żywica. jak znam życie, to swojego na nią nie namówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Słuchajcie - a czy tę żywicę można dawać w kotłowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Słuchajcie - a czy tę żywicę można dawać w kotłowni? Można, ja dałam Tatarak, mój mąż też*średnio był zadowolony z pomysłu. Po spotkaniu z wykonawcą był już przekonany że będzie OK. Dziś mówi, że nie wyobraża sobie niczego innego i że płytki w garażu to pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 No to jakby Balbina jechała na jakąś wizję lokalną, to może i ja bym się zabrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 No to jakby Balbina jechała na jakąś wizję lokalną, to może i ja bym się zabrał Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.08.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Garaż fantastyczny... aż zaczynam żałować, że nie mam garażu Co do ceny za malowanie to chyba nie jest jakoś specjalnie wysoka, ja jeszcze nie przerabiałam, ale obiły mi się o uszy 12-13 zł/m2, więc jakbyć uwrała 2 zł to byłoby ok:) A co do tynków barwionych i malowanych to nie wiem czy ostateczny efekt czymś się różni. Dla mnie było jasne, że biorę barwiony w masie zamiast robić podwójną robotę- tynkowanie i malowanie. W caparolu grunt pod tynk też jest barwiony, więc w razie małych odprysków czy uszkodzeń nie ma problemu. Przy dużym uszkodzeniu to nawet uzupełnienie białym i pomalowanie na nowo chyba nic nie da, bo będzie widać różnicę w odcieniach farby pomalowanej wcześniej i później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzięki Monia. Garaż - masz na myśli całość czy tylko wylewkę? Mnie też*się podoba, jestem zadowolona. Co do elewacji - nie będę się wygłupiać i raczej też wezmę barwiony w masie. Muszę tylko wymyślić jak ten dom pomalować, żebym znów za chwilę*nie żałowała i nie truła mężowi że mogłam inaczej I teraz, czy mam brać webera, bo ekipa ma na niego certyfikaty, czy coś innego i kazać ekipie robić? Wyjątkowo nie mam serca do tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ja bym się nie pchał z wykonawcą w system, w którym nie pracują.Po co Twoja budowa ma być szkółką dla wykonawcy?Rozumiem że masz już ekipą wybraną i zaklepany termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ja bym się nie pchał z wykonawcą w system, w którym nie pracują. Po co Twoja budowa ma być szkółką dla wykonawcy? Rozumiem że masz już ekipą wybraną i zaklepany termin? No właśnie, ale co lepsze - ekipa z weberem robiąca webera czy ekipa z weberem robiąca np caparola? Chcę mieć*i dobrze zrobione i w dobrym materiale, a tu mówią że WEBER taki sobie Ekipa, jeśli zaakceptuję wycenę ma wejść 10 września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A innej ekipy nie masz w zanadrzu?I czy ta obecna w ogóle nie robiła w Caparolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A innej ekipy nie masz w zanadrzu? I czy ta obecna w ogóle nie robiła w Caparolu? Nie mam, Ci z polecenia mają zajęte terminy, a obcych z oferii się obawiam Nie wiem czy robili, będę dopytywać (jak mówiłam - nie mam do tego serca) Mówił, że mają autoryzację WEBERA Tikkurilli i Knaufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 05.08.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Eee, ludzie bez przesady z tymi certyfikatami.... przecież czy to weber czy caparol tak samo się te tynki nakłada i pacą macha czy jak robicie prawko na uno to już do żadnego innego auta nie wsiadacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.08.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Elena - moim zdaniem analogia z prawem jazdy dokładnie pokazuje o co chodzi.Każdy może mieć prawo jazdy, ale nie znaczy że będzie od razu dobrze jeździł każdym typem samochodu.Do tego potrzeba praktyki i czasu.Tak samo jak niby murowanie murów jest takie samo, ale okazuje się że nie do końca bo różne materiały są różne. Każdy producent tynku ma swój system - tynk, grunt, kleje itp.Nie wszystko musi się robić tak samo w każdym systemie...Może ja jestem dziwny, ale jak się wydaje dziesiątki tysięcy złotych na elewację, to wolałbym jednak żeby robił to ktoś kto ma z danym systemem doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ale ja z tego systemu robię sam tynk Chyba czeka mnie wycieczka do tego załóżmy Caparola (mam kilkaset metrów od nowego domu i mijam codziennie) Też wydawało mi się kiedyś, że tynk i tynk to jedno i to samo, ale jak naszych tynkarzy przerósł wewnętrzny Kreisel cem-wap (nie robili, bo ludzie z wiadomych przyczyn tynków Kreisel nie wybierają), to już mi się lampka świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.08.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Monsanbia, posadzka wyszła rewelacyjnie. Znowu zaczęła chodzić mi po głowie. Może i do pralni ją wrzucić? Najchętniej to i łazienki bym w tym zrobiłam. Jeśli one mają 2-3mm, to trzeba dać więcej wylewki, bo mam zostawione ok. 1cm na podłogę. Czy możesz podesłać namiar do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 05.08.2011 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Hej!Byłam dzisiaj w jednym Caparolu - Jerozolimskie (koszmar dojazd!). Ale tu mi było po drodze, żeby się wywiadzieć (a z innymi negocjuję cenę - na razie mam 30% rabatu na tynki i 48% na klej).Trafiłam na obsługującego, widać że przeszkolonego, ale jeszcze nie zawsze wiedzącego gdzie dzwoni - tzn. jak nie miał np. do czynienia z tynkiem na jednowarstwowego Ytonga;-) to nic nie był stanie powiedzieć co i jak.Ale ma podpytać szefa i do poniedziałku dać znać.O to samo poprosiłam faceta z hurtowni, z którym negocjuję ceny.Więc Mosambia, na poniedziałek powinny być dla Ciebie informacje i propozycje z dwóch punktów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.08.2011 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Balbina Nie spodziewałam się, że dla nich będzie to problemem. DZIĘKI! A Ty po spotkaniu na coś*się*zdecydowałaś? Spirea, wysyłam Ci priv, wszystkiego się u nich dowiesz W pralni, łazience robić możesz gładką, lustrzaną, w macie, półmacie (ta w lakierze wygląda jak lacobel) w kolorach RAL. Tak jak napisałam u Anuli - te nasze garażowe to inna technika. W tej wylewce jest jakby zatopiony taki wielobarwny piasek (kolor do wyboru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 06.08.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 monsanbia, super wyszła żywica a garaż imponujący;)... mam tylko pytanko czy ta żywica w garażu jest antypoślizgowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 06.08.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Hej! Byłam dzisiaj w jednym Caparolu - Jerozolimskie (koszmar dojazd!). Ale tu mi było po drodze, żeby się wywiadzieć (a z innymi negocjuję cenę - na razie mam 30% rabatu na tynki i 48% na klej). Trafiłam na obsługującego, widać że przeszkolonego, ale jeszcze nie zawsze wiedzącego gdzie dzwoni - tzn. jak nie miał np. do czynienia z tynkiem na jednowarstwowego Ytonga;-) to nic nie był stanie powiedzieć co i jak. Ale ma podpytać szefa i do poniedziałku dać znać. O to samo poprosiłam faceta z hurtowni, z którym negocjuję ceny. Więc Mosambia, na poniedziałek powinny być dla Ciebie informacje i propozycje z dwóch punktów:) A doszły do Ciebie moje PW? Ten na Jerozolimskich miał najwyższe ceny z tych, które nam proponowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 06.08.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ale ja z tego systemu robię sam tynk Chyba czeka mnie wycieczka do tego załóżmy Caparola (mam kilkaset metrów od nowego domu i mijam codziennie) Podobno w tym Caparolu są tylko biura i nie prowadzą sprzedaży, ale może informacji Ci udzielą. Jeśli dobrze kojarzę punkt. Ostatnio często też tamtędy pomykam jak jadę do siebie. Muszę wypatrzeć Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts