monsanbia 06.08.2011 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Beciu, nic nie doszło Nie mam żadnej PW od Ciebie (przynajmniej ostatnio) No to faktycznie już bliziutko Od Florialla jakieś 200m Zapraszam Zobaczysz moje zażywicowane pomieszczenie gospodarcze (tak panowie zabezpieczyli tylko surowy beton i mnie się*podoba) rena dzięki! tak, to jest taka chropowata struktura (piasek 0,4-0,8 zatopiony w żywicy) Jest jak najbardziej antyoślizgowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.08.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Salik, ale technika tynkowania pozostaje właściwie taka sama, w takiej samej kolejności wykonuje się kolejne etapy. Mnie zależało, żeby wykonawca generalnie miał doświadczenie w tynkowaniu. Te wszystkie certyfikaty to maszyneria marketingowa napędzająca sprzedaż. Podobnie jak gwarancje na całe systemy a nie sam tynk czy klej. Założę się, że nawet jak pomieszasz systemy znanych producentów to nic nie odpadnie. Wykonawca, który ma pojęcie o robocie da sobie radę z systemem każdego producenta, podobnie jak ktoś, kto dobrze czuje sie za kierownicą pojedzie każdym autem Nasi murarze narzekali i na porotherm i na bloczki typu ytong... złej baletnicy przeszkodzi i rąbek u spódnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 podobnie jak ktoś, kto dobrze czuje sie za kierownicą pojedzie każdym autem o to to, ja chociażby Jak mi jeszcze ktoś powie dlaczego Caparol ma taką przewagę nad Weberem to przynajmniej będę wiedziała czy jest sens i logika zmieniać ekipie materiał w którym się paprają*na co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.08.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Jakiś czas temu czytałem że Weber nie jest taki zły. Oczywiście jeśli masz Caparol w cenie Webera, to jest trochę inna sytuacja, ale pewnie masz jednak taniej. Zresztą zapytaj fightera1983, powinien w miarę obiektywnie Ci napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.08.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Chyba faktycznie do niego uderzę. Może doradzi też co robić i jak najlepiej z w Ytongu (jeśli ma o tym pojęcie, bo weszłam swojego czasu na temat tynkowy i krew mnie zalała jak poczytałam to co tam wypisują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Drugi raz od wejścia ekipy w czerwcu opróżniamy szambo.Najtańsza oferta jaką znalazłam to 220pln, z Raszyna. Zebraliśmy się*i kupiliśmy czujnik szamba. Zaglądanie doń raz na jakiś czas jest dosłownie i w przenośni prze.rane. Współczuję mężowi który będzie to montował. Brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.08.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 O rany, a jaką macie pojemność? My jeszcze nie opróżnialiśmy i daleka do tego droga. Ale większość czasu kibelek nie jest podpięty Czujnik zainstalowali nam razem z szambem. Teraz tylko elektryk musi to podpiąć do jakiegoś sygnalizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Raczej trzeba wylewkę. Musi być równiutko, bo ta warstwa to tylko ok 2-3mm i na nierównościach by nie dało rady Płaci się za metry kw posadzki i metr bieżący cokołu. Średnio jest to cena ok 65pln/m2 i 20/mb Ja miałam trochę taniej (jako pionierka tematu na fm ) monsanbia jaką miałaś wylewkę pod żywicę w garażu? ile cm styro i ile cm wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Ania, u nas trzeba tylko czujniki wpuścić, instalacja przygotowana, tylko z czujnikiem się*jakoś bujaliśmy, nie wiem czemu (swoją drogą, gdyby ktoś potrzebował, czujnik który na Allegro sprzedają za 300 pln w sklepie z osprzętem do szamba kosztuje 130)Wiesz co, nasze szambo po zimie już*bylo w 3/4 pełne, no i ekipa używa normalnie codziennie od początku czerwca (a to 3-4 chłopa jest) Także nie jest żle. Pojemność 10m3 Basia - wylewkę robisz na gotowo, żywica ma 2-3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Basia - wylewkę robisz na gotowo, żywica ma 2-3mm Wiem wiem, jestem tylko ciekawa ile u Ciebie było [cm] styro i wylewki. Kosztem wylewki wybraliśmy wyższą bramę i mamy jakoś strasznie mało miejsca na styro+wylewkę na istniejący już chudziak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wiem wiem, jestem tylko ciekawa ile u Ciebie było [cm] styro i wylewki. Kosztem wylewki wybraliśmy wyższą bramę i mamy jakoś strasznie mało miejsca na styro+wylewkę na istniejący już chudziak... A, to jeśli tak, to styro mamy 10 cm (w garażu eps200), wylewki 6-7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 monsanbia dzięki a ta wylewka to normalna betonowa? czy jakaś samopoziomująca? macie jeszcze jakieś spadek do odpływu? aha i ile cm cokołu jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 edit: w sypialni mamy potrójne ramki nad szafkami nocnymi, tak jak na zdj http://img706.imageshack.us/img706/1903/syp1.jpg monsanbia przenoszę do Twojego wątku, coby u Anuli nie zaśmiecać Co masz w tych potrójnych ramkach? Bo u mnie to chyba wystarczy tylko jedno i to w dodatku podwójne, tzn. jeden pstryk na lampkę nocną, drugi światło górne w sypialni Nie wiem, czy o czymś zapomniałam? http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/thumbs/a-2061-3204.jpg A może lepiej zrobić w podwójnej ramce dwa osobne duże przyciski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 08.08.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Monsanbia - posadzka rewelacja!!! a jaki porządek w garażu:) zazdroszczę.. u nas ciągle garaż jest niezłą graciarnią i obawiam sie ze tak na dlugo pozostanie. A Pan od wylewek zrobił już na mnie super wrazenie - czy pisałam Tobie ze przyjechał do mnie na pomiar w niedzielę!!! zabral zone i dziecko na wycieczke do Poznania!!!!! szok!!!! dla porówniania powiem tylko że jak pytałam o wyceny w Poznaniu to pomijając już fakt że oferty były droższe to jeszcze liczyli sobie za dojazd!!! najpozniej na wiosne zrobie posadzke. Dobrze wiedziec ze super to wyszlo u Ciebie. Jeszcze raz bardzo dziekuje za namiar.. a ten pan ma na imie przemek czy artur... bo mi sie wydaje ze u mnie byl Artur lub Arek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 monsanbia dzięki a ta wylewka to normalna betonowa? czy jakaś samopoziomująca? macie jeszcze jakieś spadek do odpływu? aha i ile cm cokołu jest u Was? mix-o-kret Spadek mamy, cokołu sporawo, ale ile dokładnie, musiałabym zmierzyć. Lepszy byłby niższy, ale się nie dało inaczej. Co masz w tych potrójnych ramkach? W ramce mam po jednym gniazdku (do podładowania tel, czy ... wibratora, smialiśmy się z elektrykiem), każdy z osobna włącznik do swojej lampki, któreś ma włącznik głównego światła i jeszcze jednego obwodu. I tak się*uzbierało. Nie pamiętam czy jest podwójne gdzieś, czy same pojedyncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Monsanbia - posadzka rewelacja!!! Dzieki Opowiadałaś, nawet z nimi o tym ostatnio rozmawiałam. Musisz się potargować, bo są z ceny w stanie zejść, powiesz im że chcesz robić, ale koszty Cie przerosły, dwójka nowych dzieci, te sprawy jak będzie im zależało na robocie dadzą się wyprosić. Szczególnie, że opowiadali ostatnio jaki Poznań jest drogi, i że tam trzeba inną cenę dyktować (bo za sosy do pizzy zapłacili więcej niż za pizze ) Szefem jest Przemek, a ten drugi, szczupły i młodszy to jego brat (i jakoś tak, chyba Arek mu było) Oni robią razem, i jeszcze mają dwóch pomocników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 08.08.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 I już po wakacjach:( Piękna ta twoja żywica. Srasznie się na nią napaliłam a musze z niej zrezygnować. Okazało się, że wylewka ma 7mm różnicy i musze dać płytki by to wyrównać. Tę różnice bardzo widac przy bramie - z jednej strony brama super dochodzi do podłogi a z drugiej jest mała szpara. Czyli szukam płytek. Chcę dać jakieś tansze ale te w marketach sa okropne. Wszystkie takie bure, same brązy. Bleee... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.08.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Basia - a Ty nie masz już elektryki zrobionej?Bo jak masz, to raczej trochę za późno decydować 'co dam tutaj, a co tam'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.08.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 u nas przy łóżku jest wszystko razem - dwa gniazdka i włącznik do górnego światła. Lampki będą podłączone kablem do gniazdka, bo nie lubię kinkietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.08.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Spirea - robisz gniazdka na tej samej wysokości co włączniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts