Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Beciu, nic nie doszło :( Nie mam żadnej PW od Ciebie (przynajmniej ostatnio)

No to faktycznie już bliziutko :yes: Od Florialla jakieś 200m :yes: Zapraszam :cool: Zobaczysz moje zażywicowane pomieszczenie gospodarcze (tak panowie zabezpieczyli tylko surowy beton i mnie się*podoba)

rena dzięki! tak, to jest taka chropowata struktura (piasek 0,4-0,8 zatopiony w żywicy) Jest jak najbardziej antyoślizgowa :yes:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Salik, ale technika tynkowania pozostaje właściwie taka sama, w takiej samej kolejności wykonuje się kolejne etapy. Mnie zależało, żeby wykonawca generalnie miał doświadczenie w tynkowaniu. Te wszystkie certyfikaty to maszyneria marketingowa napędzająca sprzedaż. Podobnie jak gwarancje na całe systemy a nie sam tynk czy klej. Założę się, że nawet jak pomieszasz systemy znanych producentów to nic nie odpadnie. Wykonawca, który ma pojęcie o robocie da sobie radę z systemem każdego producenta, podobnie jak ktoś, kto dobrze czuje sie za kierownicą pojedzie każdym autem :)

Nasi murarze narzekali i na porotherm i na bloczki typu ytong... złej baletnicy przeszkodzi i rąbek u spódnicy ;)

podobnie jak ktoś, kto dobrze czuje sie za kierownicą pojedzie każdym autem :)

o to to, ja chociażby :D

Jak mi jeszcze ktoś powie dlaczego Caparol ma taką przewagę nad Weberem to przynajmniej będę wiedziała czy jest sens i logika zmieniać ekipie materiał w którym się paprają*na co dzień ;)

Drugi raz od wejścia ekipy w czerwcu opróżniamy szambo.

Najtańsza oferta jaką znalazłam to 220pln, z Raszyna. Zebraliśmy się*i kupiliśmy czujnik szamba. Zaglądanie doń raz na jakiś czas jest dosłownie i w przenośni prze.rane. Współczuję mężowi który będzie to montował. Brrrr

Raczej trzeba wylewkę. Musi być równiutko, bo ta warstwa to tylko ok 2-3mm i na nierównościach by nie dało rady

Płaci się za metry kw posadzki i metr bieżący cokołu. Średnio jest to cena ok 65pln/m2 i 20/mb Ja miałam trochę taniej (jako pionierka tematu na fm :D )

monsanbia jaką miałaś wylewkę pod żywicę w garażu? ile cm styro i ile cm wylewki?

Ania, u nas trzeba tylko czujniki wpuścić, instalacja przygotowana, tylko z czujnikiem się*jakoś bujaliśmy, nie wiem czemu (swoją drogą, gdyby ktoś potrzebował, czujnik który na Allegro sprzedają za 300 pln w sklepie z osprzętem do szamba kosztuje 130)

Wiesz co, nasze szambo po zimie już*bylo w 3/4 pełne, no i ekipa używa normalnie codziennie od początku czerwca (a to 3-4 chłopa jest) Także nie jest żle. Pojemność 10m3

Basia - wylewkę robisz na gotowo, żywica ma 2-3mm

Wiem wiem, jestem tylko ciekawa ile u Ciebie było [cm] styro i wylewki. Kosztem wylewki wybraliśmy wyższą bramę i mamy jakoś strasznie mało miejsca na styro+wylewkę na istniejący już chudziak... :sick:

A, to jeśli tak, to styro mamy 10 cm (w garażu eps200), wylewki 6-7cm

edit: w sypialni mamy potrójne ramki nad szafkami nocnymi, tak jak na zdj

http://img706.imageshack.us/img706/1903/syp1.jpg

monsanbia przenoszę do Twojego wątku, coby u Anuli nie zaśmiecać ;)

Co masz w tych potrójnych ramkach? Bo u mnie to chyba wystarczy tylko jedno i to w dodatku podwójne, tzn. jeden pstryk na lampkę nocną, drugi światło górne w sypialni :sick: Nie wiem, czy o czymś zapomniałam?

http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/thumbs/a-2061-3204.jpg

A może lepiej zrobić w podwójnej ramce dwa osobne duże przyciski?

Monsanbia - posadzka rewelacja!!! a jaki porządek w garażu:) zazdroszczę.. u nas ciągle garaż jest niezłą graciarnią i obawiam sie ze tak na dlugo pozostanie. A Pan od wylewek zrobił już na mnie super wrazenie - czy pisałam Tobie ze przyjechał do mnie na pomiar w niedzielę!!! zabral zone i dziecko na wycieczke do Poznania!!!!! szok!!!! dla porówniania powiem tylko że jak pytałam o wyceny w Poznaniu to pomijając już fakt że oferty były droższe to jeszcze liczyli sobie za dojazd!!! najpozniej na wiosne zrobie posadzke. Dobrze wiedziec ze super to wyszlo u Ciebie. Jeszcze raz bardzo dziekuje za namiar.. a ten pan ma na imie przemek czy artur... bo mi sie wydaje ze u mnie byl Artur lub Arek...

monsanbia dzięki :)

a ta wylewka to normalna betonowa? czy jakaś samopoziomująca? macie jeszcze jakieś spadek do odpływu? aha i ile cm cokołu jest u Was? :D

:yes: mix-o-kret ;) Spadek mamy, cokołu sporawo, ale ile dokładnie, musiałabym zmierzyć. Lepszy byłby niższy, ale się nie dało inaczej.

Co masz w tych potrójnych ramkach?

W ramce mam po jednym gniazdku (do podładowania tel, czy ... wibratora, smialiśmy się z elektrykiem), każdy z osobna włącznik do swojej lampki, któreś ma włącznik głównego światła i jeszcze jednego obwodu. I tak się*uzbierało. Nie pamiętam czy jest podwójne gdzieś, czy same pojedyncze

Monsanbia - posadzka rewelacja!!!

Dzieki :yes:

Opowiadałaś, nawet z nimi o tym ostatnio rozmawiałam. Musisz się potargować, bo są z ceny w stanie zejść, powiesz im że chcesz robić, ale koszty Cie przerosły, dwójka nowych dzieci, te sprawy ;) jak będzie im zależało na robocie dadzą się wyprosić. Szczególnie, że opowiadali ostatnio jaki Poznań jest drogi, i że tam trzeba inną cenę dyktować (bo za sosy do pizzy zapłacili więcej niż za pizze :D)

Szefem jest Przemek, a ten drugi, szczupły i młodszy to jego brat (i jakoś tak, chyba Arek mu było) Oni robią razem, i jeszcze mają dwóch pomocników

I już po wakacjach:(

Piękna ta twoja żywica. Srasznie się na nią napaliłam a musze z niej zrezygnować. Okazało się, że wylewka ma 7mm różnicy i musze dać płytki by to wyrównać. Tę różnice bardzo widac przy bramie - z jednej strony brama super dochodzi do podłogi a z drugiej jest mała szpara.

Czyli szukam płytek. Chcę dać jakieś tansze ale te w marketach sa okropne. Wszystkie takie bure, same brązy. Bleee...