Spirea 08.08.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 (edytowane) przy łóżku w sypialni tak. Wszędzie indziej gniazdka są na poziomie 25cm nad podłogą, a włączniki 1m albo 1,1m (już nie pamiętam dokładnie). edit: prostuję ten i poprzedni post - sprawdziłam zdjęcia i mam jednak w sypialni inne poziomy. Kontakty na tych 25 cm, a włącznik ok. 80cm. Edytowane 8 Sierpnia 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.08.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 A w sypialni masz na jakiej wysokości?Z ciekawości - co zamierzasz podpinać do tych wysoko położnych gniazdek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.08.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 nie zrozumieliśmy się chyba - gniazdka we wszystkich pokojach, holach mam 25 cm nad podłogą. Wyżej są w kuchni - nad blatem, łazienkach - nad umywalką i pralni - przy końcu ścianki kolankowej. W sypialni mam przy łózku osobno (a nie jak napisałam wcześniej razem) dwa gniazdka i wyłącznik światła górnego w sypialni (mniej więcej na wysokości 80cm nad podłogą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.08.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 No dobra, to ja już nic nie rozumiem Myślałem że masz w sypialni gniazdka i włącznik na jednej wysokości (obok siebie) i o to pytałem. Ale jak rozumiem one nie są na jednej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.08.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 no nie, myślałam, że są i tak napisałam, potem sprawdziłam i sprostowałam w poście zamiast je wykasować Sorki Monsanbia za zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Spoko Spirea Ja mam w całej sypialni gniazdka nisko, jak w reszcie domu, i włączniki przy drzwiach też, tylko przy łóżku, po prawej i lewej stronie (na wysokości - nad szafkami) potrójne ramki w których jest jedno gniazdko i dwa włączniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 a ja durnowata dałam gniazdka przy łóżku w taki sposób, że teraz jak przyjdą szafki nocne, to gniazdka będą przystawione i sama mężowi kazałam w tym miejscu dziury w k-g robić.... teraz kombinuję, jak zaprojektować te szafki, żeby nie przenosić gniazdek bo jak dziury załatam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Elena, to w sumie podobnie jak ja, tyle że ja kazałam 2 tygodnie temu przekuwać (na szczęście przed szpachlami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 teraz to najchętniej całą to ścianę z zagłówkiem łóżka przykryłabym płytą k-g, bo nie dość, że z gniazdkami pomerdałam, to jeszcze dziur na durnostojki mi się zachciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Durnostojki ... a z czym to się*je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 no właśnie to najgorsze że z niczym - zrobiłam sobie wnękę w ściance k-g i teraz tylko kurz zbiera, bo nic tam nie stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Elena, a świece, i inne pobudzające zmysły pachnidła? Pokaż ściankę (pokazywałaś? nie przypominam sobie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 kiedyś postawiłam jakiś olejek to mi kota wywaliła i już nic nie stawiam... foty raczej nie było, przynajmniej nie z obecnego etapu, ale kiedyś pewnie wrzucałam jak pokazywałam zabudowę poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 foty raczej nie było, przynajmniej nie z obecnego etapu ale z Ciebie wszystko trzeba wyciągać już mi głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.08.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 oj tam, oj tam przecież jak mam czym się pochwalić, to wcale nie trzeba mnie za uszy ciągnąć, a to akurat zwykła wnęka k-g, mało tego - podświetlana... nie, tego nie pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Basia - a Ty nie masz już elektryki zrobionej? Bo jak masz, to raczej trochę za późno decydować 'co dam tutaj, a co tam'... Właśnie jestem w trakcie robienia elektryki Póki mogę, to jeszcze zmieniam co się da... No i skojarzyłam sobie, żeby zrobić jeszcze ten kontakt do świateł przy łóżku - ale to nie powinien być problem. Jeden przycisk do lampki nocnej, drugi do światła górnego. Robię go na wysokości ok. 55 cm. Gniazdka przy łóżku już mam na wys. ok. 30 cm od podłogi. http://img706.imageshack.us/img706/1903/syp1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 W sypialni mam przy łózku osobno (a nie jak napisałam wcześniej razem) dwa gniazdka i wyłącznik światła górnego w sypialni (mniej więcej na wysokości 80cm nad podłogą). Kurcze, mi wyszło, żeby zrobić te kontakty na wys. 55 cm nad podłogą, biorąc pod uwagę, że zwykle szafka nocna ma ok. 40 cm i kontakt zrobię 15 cm wyżej.... monsanbia a Ty na jakiej wysokości masz kontakty przy łóżku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.08.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 oj tam, oj tam przecież jak mam czym się pochwalić, to wcale nie trzeba mnie za uszy ciągnąć, a to akurat zwykła wnęka k-g, mało tego - podświetlana... nie, tego nie pokażę teraz to już na pewno musisz pokazać ja też będę miała podświetlaną wnękę przy łóżku, więc nie ty jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.08.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Kontakt=gniazdko elektryczne, czy kontakt=wyłącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.08.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Basia - my mamy na 60 Elena - no nie ma bata ... Pokazuj choćby była dyskoteka . To jest w ogóle moje ulubione budowlane powiedzenie ostatnimi czasy. Wzięło się stąd, jak któregoś pięknego dnia nasz inspektor (genialny powtórzę - na wypadek gdyby wojgoc tu mnie śledził ) przyszedł odebrać tynki i powiedział - chłopie, no patrz, jak włączysz tu kinkiet to będziesz miał normalnie dyskotekę. Teraz kto by mi nie zaproponował rozwiązania które mi nie podchodzi, odpowiadam - nie nie, za dyskotekę dziękuję (i tyczy się to wszystkiego - drzwi z bajerami, poczwórnego podwieszenia sufitu, elewacji w 5 kolorach itd itp) A w ogóle to nie ma o czym mówić Eli, ja gdybym wykańczała dom 2-3 lata temu nawet nie chcę myśleć jak by wyglądał. To był czas kiedy wnęki podobały mi się szalenie. Powinnam urzędnikom dziękować, za tę opieszałość w wydawaniu pnb Salik, ja kiedyś "kontaktem" nazywałam gniazdko - "włóż do kontaktu" i chyba tak by to należało rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts