Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

przy łóżku w sypialni tak. Wszędzie indziej gniazdka są na poziomie 25cm nad podłogą, a włączniki 1m albo 1,1m (już nie pamiętam dokładnie).

edit: prostuję ten i poprzedni post - sprawdziłam zdjęcia i mam jednak w sypialni inne poziomy. Kontakty na tych 25 cm, a włącznik ok. 80cm.

Edytowane przez Spirea

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie zrozumieliśmy się chyba - gniazdka we wszystkich pokojach, holach mam 25 cm nad podłogą. Wyżej są w kuchni - nad blatem, łazienkach - nad umywalką i pralni - przy końcu ścianki kolankowej. W sypialni mam przy łózku osobno (a nie jak napisałam wcześniej razem) dwa gniazdka i wyłącznik światła górnego w sypialni (mniej więcej na wysokości 80cm nad podłogą).

Basia - a Ty nie masz już elektryki zrobionej?

Bo jak masz, to raczej trochę za późno decydować 'co dam tutaj, a co tam'...

Właśnie jestem w trakcie robienia elektryki :sick: Póki mogę, to jeszcze zmieniam co się da...

No i skojarzyłam sobie, żeby zrobić jeszcze ten kontakt do świateł przy łóżku - ale to nie powinien być problem. Jeden przycisk do lampki nocnej, drugi do światła górnego. Robię go na wysokości ok. 55 cm. Gniazdka przy łóżku już mam na wys. ok. 30 cm od podłogi.

http://img706.imageshack.us/img706/1903/syp1.jpg

W sypialni mam przy łózku osobno (a nie jak napisałam wcześniej razem) dwa gniazdka i wyłącznik światła górnego w sypialni (mniej więcej na wysokości 80cm nad podłogą).

Kurcze, mi wyszło, żeby zrobić te kontakty na wys. 55 cm nad podłogą, biorąc pod uwagę, że zwykle szafka nocna ma ok. 40 cm i kontakt zrobię 15 cm wyżej.... :confused:

monsanbia a Ty na jakiej wysokości masz kontakty przy łóżku?

oj tam, oj tam :) przecież jak mam czym się pochwalić, to wcale nie trzeba mnie za uszy ciągnąć, a to akurat zwykła wnęka k-g, mało tego - podświetlana... :oops: nie, tego nie pokażę :p

teraz to już na pewno musisz pokazać :D

ja też będę miała podświetlaną wnękę przy łóżku, więc nie ty jedna :lol2:

Basia - my mamy na 60

Elena - no nie ma bata ... Pokazuj choćby była dyskoteka :p . To jest w ogóle moje ulubione budowlane powiedzenie ostatnimi czasy. Wzięło się stąd, jak któregoś pięknego dnia nasz inspektor (genialny powtórzę - na wypadek gdyby wojgoc tu mnie śledził :lol2:) przyszedł odebrać tynki i powiedział - chłopie, no patrz, jak włączysz tu kinkiet to będziesz miał normalnie dyskotekę. Teraz kto by mi nie zaproponował rozwiązania które mi nie podchodzi, odpowiadam - nie nie, za dyskotekę dziękuję (i tyczy się to wszystkiego - drzwi z bajerami, poczwórnego podwieszenia sufitu, elewacji w 5 kolorach itd itp)

A w ogóle to nie ma o czym mówić Eli, ja gdybym wykańczała dom 2-3 lata temu nawet nie chcę myśleć jak by wyglądał. To był czas kiedy wnęki podobały mi się szalenie. Powinnam urzędnikom dziękować, za tę opieszałość w wydawaniu pnb ;)

Salik, ja kiedyś "kontaktem" nazywałam gniazdko - "włóż do kontaktu" i chyba tak by to należało rozumieć