Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

domyślam się, że wanna ogórkowa nie ma 170x70 :) ale faktycznie pomieszczenie spore, więc spokojnie z tym wszystkim tam się zmieścisz, zwłaszcza że będzie suszarka i nie trzeba rozwieszać prania. u mnie pomieszczenie ma około 5m2, ale są trzy sztuki drzwi, a połowę powierzchni zajmują filtry do wody i kocioł z zasobnikiem na wodę. upchnęłam na razie regał spiżarniowy z ikei w miejscu gdzie miał być taki roboczy zlew, ale chyba się nie sprawdzi, bo zimą będzie tam za ciepło - podłogówka :rolleyes:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napisałam wyżej, że wanna ma 120x60 :p

Podłogówki nie ma, jest mały grzejnik nad wanną (do suszenia ścierek ;) ) Zobaczymy jak się sprawdzi ta spiżarka. U rodziców stoi regał z prztworami w podobnym pomieszczeniu i jakoś funkcjonuje.

Do niedawna byłam przerażona, że będzie za mało miejsca, ale chyba do wszystiego człowiek się*przyzwyczaja

A tu moj ogórkowy przybytek ;)

http://images40.fotosik.pl/1026/f4eaac7b0ab728f3med.jpg

http://images35.fotosik.pl/848/d5ef7f406ddae6f7med.jpg

domyślam się, że wanna ogórkowa nie ma 170x70 :) ale faktycznie pomieszczenie spore, więc spokojnie z tym wszystkim tam się zmieścisz, zwłaszcza że będzie suszarka i nie trzeba rozwieszać prania. u mnie pomieszczenie ma około 5m2, ale są trzy sztuki drzwi, a połowę powierzchni zajmują filtry do wody i kocioł z zasobnikiem na wodę. upchnęłam na razie regał spiżarniowy z ikei w miejscu gdzie miał być taki roboczy zlew, ale chyba się nie sprawdzi, bo zimą będzie tam za ciepło - podłogówka :rolleyes:

o właśnie, jak mam takie pom. gosp. - z pc, filtrem wody, reku, zlewem roboczym i miejsce na spiżarniany regał, to robić tam podłogówkę, czy lepiej sobie darować?

o właśnie, jak mam takie pom. gosp. - z pc, filtrem wody, reku, zlewem roboczym i miejsce na spiżarniany regał, to robić tam podłogówkę, czy lepiej sobie darować?

Jeśli już, to pod miejscem na regał nie rób

Ja zrezygnowałam z podłogówki między innymi dlatego, ale też*chciałam mieć grzejnik (do suszenia wszelakich ścier)

U mnie w ogóle nie będzie grzejników, przy pc nie mają sensu. Monsanbia - fajna ta wanna :) ja sobie wymyślilam duży zlew roboczy - głównie do mycia butów i narzędzi ogrodowych :)

przy okazji - widzę, że nie ja jedna mówię "sobie kupiłam" w kontekście budowlanym. ja sobie wczoraj kupilam strop Teriva :p

Moni, ja na ściery mam grzejnik w pralni, ale tam też jest podłogówka, grzejnik tylko po to, żeby coś podsuszyć :D

No bo masz pralnię :p Ja jak postawiłam wannę, dostawię suszarkę, pralkę, zasobnik i jeszcze miejsce na spiżarkę odejmę, to w zasadzie nie ma na podłogówkę miejsca, A grzejniczek swoje miejsce nad wanną po prawej ma. Mnie tak pasuje :yes:

U mnie w ogóle nie będzie grzejników, przy pc nie mają sensu. Monsanbia - fajna ta wanna :) ja sobie wymyślilam duży zlew roboczy - głównie do mycia butów i narzędzi ogrodowych :)

Zlew roboczy był brany pod uwagę, ale do mycia psa by się nie nadawał, i ogólnie za mały, wybór padł na wannę

Tofee, nooo, :lol2: już*Ci Elenka wyjaśniła

A tak naprawdę chodzi o to, że planując tę wannę pod kątem ręcznego prania (namaczania) mycia wielkiego bigosowego gara, brytfanek które się nie mieszczą w zlewie mówiłam też*o ogórkach i te ogórki stały się myślą przewodnią. Któregoś razu opowiadałam znajomej która ciekawa była postępów na budowie, że zamontowali mi już wannę*do robienia ogórków, nie musiałam długo czekać, by doszły mnie słuchy, że "monia będzie miała specjalną osobną wannę do robienia ogórków" :lol2"

Od tamtego czasu inne jej nazywanie nie wchodzi w grę :lol:

Tofee, nooo, :lol2: już*Ci Elenka wyjaśniła

A tak naprawdę chodzi o to, że planując tę wannę pod kątem ręcznego prania (namaczania) mycia wielkiego bigosowego gara, brytfanek które się nie mieszczą w zlewie mówiłam też*o ogórkach i te ogórki stały się myślą przewodnią. Któregoś razu opowiadałam znajomej która ciekawa była postępów na budowie, że zamontowali mi już wannę*do robienia ogórków, nie musiałam długo czekać, by doszły mnie słuchy, że "monia będzie miała specjalną osobną wannę do robienia ogórków" :lol2"

Od tamtego czasu inne jej nazywanie nie wchodzi w grę :lol:

aaaaaaaaa, noszzzzzzzzzzz niektórym to się przy tej budowie zupełnie w głowach przewraca :rotfl: