monsanbia 12.08.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 A ja cały czas myślałam, że ta ogórkowa wanna to wanna w którejś z łazienek i że chodzi o kolor No to prawie zgadłaś, tylko nie w łazience i nie o kolor chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 12.08.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jesteś pewna? PS. Jeszcze nie robiłam nigdy ogórków kiedyś musi być ten pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 12.08.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 kiedyś musi być ten pierwszy raz sprezentować to ja Ci mogę coś lepszego - domową pieczoną paprykę bez skórki w oliwie z czosnkiem i z jakimiś*fajnymi ziółkami. To jest smaczek. Ogórki są*oklepane (choć nadal lubiane, bo ponadczasowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 13.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Myślę, że wanna ogórkowa to niezły pomysł designerski. Wyobraźcie sobie wannę w kształcie ogórka. Czyż nie odpowiadałaby nowoczesnym trendom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.08.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Monia na ogórki środek sezonu jakby nie było ogórkowego. skoro wsławiłaś się już posiadaniem ogórkowej wanny to nie ma zmiłuj, robisz ogórki dla forumowej gawiedzi. Dla każdego wg zasług - za każdy wpis w Twoim wątku słoiczek ogórków. Rzuć przepisem na paprykę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Kilka/kilkanaście strąków papryki pieczesz w piekarniku (można połówki już wydrążone - łatwiej potem się obrabia, można całe - powiadają, że lepsze) 200st ok 20min (ale najlepiej na oko - skórka musi zrobić się czarna w kilku miejscach), wyjmujesz, wrzucasz do miski i przykrywasz folią. Jak wystygnie obierasz ze skórki (schodzi bardzo łatwo) kroisz na duże kawałki, w słoiczku układasz paprykę, przekładasz 2-3ma ząbkami czosnku, dodajesz świeżego tymianku/rozmarynu/oregano (można posolić) i zalewasz oliwą. Można zrobić też*taką sałatkę w szklanym płaskim naczyniu, przełożyć czosnkiem w plasterkach i listkami bazylii. Najepsza na drugi dzień, po wyjęciu z lodówki na pół godziny przed jedzeniem. Mniam Mam też suuuuper przepis na zupę krem z pieczonej papryki, pomidorów, czosnku i czerwonej cebuli z serkiem kozim edit: a z takiej upieczonej papryki można zrobić też fajne koreczki(zawijaski) z fetą w środku, posiekanymi orzechami i listkiem bazylii. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, i cieszyć podniebienie Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.08.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 mniam.. jakie tu pyszności.. podaj koniecznie przepis na tą zupę krem.. opis jest tak kuszący że zrobilam się głodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 mniam.. jakie tu pyszności.. podaj koniecznie przepis na tą zupę krem.. opis jest tak kuszący że zrobilam się głodna. forum budowlane Składniki: 0,5l bulionu (ja sobie przygotowuje sama i zawsze mam w zamrażarce poporcjowany, kostek nie uznaję) 6 dużych czerwonych papryk 6 pomidorów 4-5 czerwonych cebul glówka czosnku papryczka chili (ja lubię ostrą*kuchnię, można zrezygnować) kawałek twarogowego koziego serka (może być feta) sporo listków bazylii, trochę*oregano (świeże) Wszystkie warzywa wykładam na blachę (najlepiej na papier do pieczenia - mniej szorowania), cebule na pół, główkę czosnku odcinam, tak żeby można było wycisnąć*maślane pyszne słodkie ząbeczki pędzelkuję oliwą i piekę aż się skórka na papryce zrobi czarna. Paprykę przekładam do woreczka, jak wystygnie obieram, pomidory też. Warzywa idą do blendera, razem z bazylią i oregano, potem do garnka z bulione. Zagotowuję, solę, pieprzę i od razu podaję z pokruszonym serkiem, listkiem bazylii i zamoczoną na brzegu talerza bagietką zapieczoną*z pecorino Co ja wam podam jak mnie odwiedzicie. Wszystko wypaplam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.08.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 to ja się piszę na tą zupkę w Twoim wykonaniu- brzmi taaak smacznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 to ja się piszę na tą zupkę w Twoim wykonaniu- brzmi taaak smacznie:) Jak poczekasz cierpliwie i potrzymasz kciuki za postępy to może jeszcze w tym roku się załapiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.08.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Jak poczekasz cierpliwie i potrzymasz kciuki za postępy to może jeszcze w tym roku się załapiesz grzecznie poczekam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rena rena 13.08.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 pieczona papryczka.. mniam mniam .. uwielbiam, ale zupki nigdy nie jadłam a koreczki... muszą być super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.08.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 cześć. wróciłam.jak pieczesz tę paprykę na blasze w piekarniku, czy na patelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.08.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 już przeczytałam przepisy jutro nie , bo nie chce mi sie w niedzielę robić zakupów tzn chodzić po sklepach. ale zaraz po długim weekandzie robię słoj papryki i zupke z pieczonej papryki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 już przeczytałam przepisy jutro nie , bo nie chce mi sie w niedzielę robić zakupów tzn chodzić po sklepach. ale zaraz po długim weekandzie robię słoj papryki i zupke z pieczonej papryki:) bardzo polecam (ja mam bazar największy w dzielnicy pod oknem, nie mogę*się*wymigiwać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 13.08.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 no tak trudno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 13.08.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Moni, jak tam ogórki? rozdziewiczyłaś wanne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.08.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Moniu - ja chyba pierwszy raz tak oficjalnie... Miło tu, ale dlaczego tak mało zdjęć? Wanna ogórkowa fajna, ale chciałabym zobaczyć więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Moni, jak tam ogórki? rozdziewiczyłaś wanne? Nieeeeeee Pojechałam z małą do ogródka jordanowskiego, wpierniczyłam kebaba z efesa i tak mi minął dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Moniu - ja chyba pierwszy raz tak oficjalnie... Miło tu, ale dlaczego tak mało zdjęć? Wanna ogórkowa fajna, ale chciałabym zobaczyć więcej Witaj mazo. Rozgość się ... może pomidorka z mozzarellą? Ogórków nie ma (jeszcze ) Mało zdjęć - bo nie ma co pokazywać. Ale nie obawiaj się i na zdjęcia przyjdzie czas. Niedługo mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.