Tatarak 17.08.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Monsanbia, trzymam kciuki, żebyście wygrali z łobuzem. Nie mam żadnego doświadczenia w walce z partaczami, ale dziewczyny mądrze prawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 17.08.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Oj, Moniś, ja też dołączam moje kciuki za wygraną omawianą sprawę. To chyba prawda, że trzeba być twardym i nieustępliwym. Łatwo powiedzieć, jednak sama po sobie wiem jakie to nieraz trudne. Niestety też mnie to spotkało, a sprawa jest tym trudniejsza, że wykonawcą jest ktoś z rodziny, delikatnie pokazałam co mi się nie podoba to on mi wmawia, że tak ma być (chociaż gołym okiem widać, że płytki są położone nierówno)... A co dzieciaków, też mam trójeczkę: 17, 11 i 4 latka, najbardziej daje popalić najmłodszy. Fajne to Twoje forum Monika, takie ogólnożyciowe, tu trochę o budowie, tu o praniu, prasowaniu, zaraz o gotowaniu, szybko przechodzimy do dzieci, a za chwilę do porad prawnych. Cieszę się, że do Ciebie trafiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.08.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Cieszę się, że do Ciebie trafiłam. Miło mi Mam nadzieję, jednak, że niedługo wkradnie się trochę więcej budowy w ten cały życiowy misz masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 17.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 OJ z rodziną i ze znajomymi o najgorzej. Znimi to dobrze tylko na zdjęciu:) - przynajmniej tak mówią. Ja wzięłam raz znajomego do pewnych prac i bardzo tego żałuję. nIby wszystko ok ale ciągle coś było nie tak ( a to materiały za późno, a to nie tak omówione prace, a to za mało kasy itp). Do tego staszna maruda - każda poprawka była kwitowana kilkunastominutową przeprawą słowną i udowadnianiem, ze jednak mam być tak jak chcę. Normalne to bym powiedziała kilka słów co myślę o takm zachowaniu ale tutaj musiałam trzymać język za zębami bo spotykamy się również towarzysko.Na szcżęście już po współpracy i mogę odetchnąć z ulgą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.08.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Mam nadzieję, jednak, że niedługo wkradnie się trochę więcej budowy w ten cały życiowy misz masz i żeby nie być gołosłownym, zamieszczam kilka poglądowych fotek co teraz u nas w trawie piszczy Z zewnątrz. Mam nadzieję, że nidługo widok się*zmieni. Elewacja w planach na 15.09 http://images40.fotosik.pl/1035/20358b22ec03af23med.jpg Nasz wąski hol z miejscem na pleksi http://images45.fotosik.pl/1045/0b6f69f02be62aa7med.jpg Kuchnia (za tydzień termin montażu ) http://images35.fotosik.pl/857/ef7880ca2357abf2med.jpg I widok z jadalni na kuchnię http://images41.fotosik.pl/1011/b16c864bb083fe39med.jpg Garaż, trzeba się zebrać i go pomalować (mamy zamiar sami) http://images49.fotosik.pl/1018/0fa7ca0669ed12aamed.jpg I nasz piękny sufit w salonie Konstrukcja iście hardcorowa (dla podłogi na strychu) http://images46.fotosik.pl/1002/9db22ed4e0e0eb47med.jpg I na koniec moja duma - zakwitł mój botaniczny storczyk - Ph. Penang Girl http://images50.fotosik.pl/1054/c0eb737e8962a35emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.08.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Garaż, trzeba się zebrać i go pomalować (mamy zamiar sami) http://images49.fotosik.pl/1018/0fa7ca0669ed12aamed.jpg [/img][/url] Kochana ... ja zamierzam się wprowadzić na jesieni i malowanie garażu zupełnie mi nie w głowie (w tym roku!), twój tekst tak mnie rozbawił że aż mi się humor poprawił a dodam, że usypiałam Tyma 2 h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.08.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Kochana ... ja zamierzam się wprowadzić na jesieni i malowanie garażu zupełnie mi nie w głowie (w tym roku!), twój tekst tak mnie rozbawił że aż mi się humor poprawił a dodam, że usypiałam Tyma 2 h . no cooooooo? Bo ja ten garaż dażę wielką miłością. podoba mi się I chociaż niech on jeden będzie skończony na tip top, będę miała satysfakcję Widzę, że męka trwa nadal. Daj spokój, wyobrażam sobie ile to nerwów. Chociaż pewnie się*już przyzwyczaiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 17.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 no cooooooo? Bo ja ten garaż dażę wielką miłością. podoba mi się I chociaż niech on jeden będzie skończony na tip top, będę miała satysfakcję Widzę, że męka trwa nadal. Daj spokój, wyobrażam sobie ile to nerwów. Chociaż pewnie się*już przyzwyczaiłaś Chyba się zgubiłam? Do budowlanych oszustów? Ja z tych uczciwych, naiwnych co to myślą, że każdy jest taki jak ja, niestety nie da się przyzwyczaić, że każdy próbuje zrobić z ciebie wała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.08.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Chyba się zgubiłam? Do budowlanych oszustów? Ja z tych uczciwych, naiwnych co to myślą, że każdy jest taki jak ja, niestety nie da się przyzwyczaić, że każdy próbuje zrobić z ciebie wała . zgubiłaś się Miałam na myśli 2wu godzinne usypianie Tymka Ale suma summarum, do budowlanych oszustów to też*pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 17.08.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Witak Monia , masz super domek , duzy , przestronny .... ehh wspolczuje sprawy z dachem .... niezle o wszystko w tym zycie trzeba walczyc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.08.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Ja maluję garaż za tydzień Tzn. mój tata. Tez go uwielbiam:) Monia, pisz mi jak zamierzasz prowadzić sprawę, bo ja jestem coraz bliżej decyzji podania do sądu wykonawcy elewacji drewnianej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.08.2011 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Oliwka, dzięki, miło to czytać Dom wszystkim z zewnątrz wydaje się mniejszy. Już*kilka razy ludzie przychodzili i pytali "ze 120 m ma?" Częśc sypialniania jest wysunięta z połowy domu wgłąb działki i chyba to powoduje jego optyczne pomniejszenie Aniu będę informować na bieżąco. Na razie musimy wycenić tę robotę, dostać na to f-rę i bierzemy się*za sprawę. No i nie wiemy o ile możemy odszkodowania wystąpić Facet dostał już wszystkie możliwe zgłoszenia - i o naprawę i informację, że bierzemy ekipę i obciążamy go kosztami, i wnosimy sprawę do sądu. Nie wystraszył się chyba, albo ma nadzieję, że nie dotrzymamy słowa. Zdziwi się (mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 17.08.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Anula a czemu ??? spitolili Ci tam cos??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.08.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ja juz mieszkam 2 lata a garaz ciagle tylko zaciagniety klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.08.2011 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 marta tak to jest jak sie nie zrobi od razu - my rok mielismy nie zmyte fugi z kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.08.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 no ale jak sa inne wazniejsze rzeczy do zrobienia to tak sie odklada, teraz ciagle jest 1000 pilniejszych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Moniu - dom wgląda na bardzo przestronny, ile metrów ma salon? A garaż przepiękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.08.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Kuchnia za tydzień? to ja już się doczekać nie mogę, bo ja zawsze najbardziej czekam na kuchnie... a co do Twojej to po tych zapowiedziach dotyczących kosmicznej ceny wiele się spodziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.08.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Wow, w końcu jakieś zdjęcia - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 my rok mielismy nie zmyte fugi z kafli ciężko jest mi w to uwierzyć Marta, nie obraź się*że Tobie wierzę ale zaciągnięcie klejem a fugi na kaflach to jednak dwie inne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts