monsanbia 18.08.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) Moniu - dom wgląda na bardzo przestronny, ile metrów ma salon? A garaż przepiękny Zaczynam się zastanawiać czy już*tak nam nie zostanie - garaż najbardziej reprezentacyjnym miejscem naszego domu Salon z jadalnią i kuchnią mają razem 69m2, z czego salon to ok 33, kuchnia i jadalnia mniej więcej po 18. Ja tej wielkości na żywo nie widzę. Może gdy zacznę wstawiać meble coś się*powiększy Myszoniku No chyba nie myślisz, że wstawię meble kuchenne do tego stanu? Muszę to przełożyć. Tylko nie wiem ile mogę Robię wywiad. Muszę*się z panem Łukaszem umówić na termin malowania (dało mi się wynegocjować 12,5pln) Powiedzcie mi jak się wpisać w grafik? Dzielić malowanie na przed parkietami i po? Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 18.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 DOm wygląda na bardzo przestronny. Gdzie Ci ludzie mają oczy? Chyba nie za bardzo zorientowani co to 120m2. Przyznam, że troszkę współczuje sytuacji z dachem. NIenawidze jak sprawy się przeciągają i nic nie mog na to oradzić. A tutaj musisz przekładać INSTALACJE KUCHNI ! Taka ważna sprawa:mad:. A tak jeszcze z innej beczki - napiszcie jakie macie przybliżone ceny za malowanie. Mi nasz wykończeniowiec powiedział 8zł - jak dla mnie bardzo mało ale mąż uważa, że to normalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ka_emko nie nie, montaż*kuchni przekładamy, bo nie mamy nawet jeszcze gresu. Ściany przed malowaniem. Za wcześnie to ustaliłam (ale w grudniu wydawało mi się że sierpień będzie akurat) 8 pln za gruntowanie, podkład malowanie 1 i malowanie 2? Razem 4 warstwy? Bo jeśli tak, no to tanio, bardzo tanio. Rozumiem, że zabezpieczają porządnie okna, i sprzątają po sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.08.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) tanio nie tanio, ale jak sobie pomyślę że mam ok 1000 m2 do pomalowania i mam na to wydać 12 tys (za samą robociznę) to mnie osłabia . Tak jeszcze zapytam a ile oni to będą robić? Chodzi mi o dniówkę? Bo jak czasami przeliczę czas na kwotę to często myślę że baaaaaaaaaardzo chciałabym tyle zarabiać mając takie doświadczenie, wykształcenie, ilość czasu poświęconej na zdobycie powyższego ... Ale widać trzeba było mięśnie trenować w bicepsie nie w mózgu ... Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Bo jak czasami przeliczę czas na kwotę to często myślę że baaaaaaaaaardzo chciałabym tyle zarabiać mając takie doświadczenie, wykształcenie, ilość czasu poświęconej na zdobycie powyższego ... Ale widać trzeba było mięśnie trenować w bicepsie nie w mózgu ... Prawda? Dokładnie takie same myśli mnie nachodzą za każdym razem kiedy po jednym - dwóch dniach czyjejś pracy muszę zapłacić wykonawcy grube tysiące A gdzie koszt farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Właśnie zostałam zapisana na listę zleceń stołu z MD, na dniach mają przyjść próbki i podejmę decyzję co do koloru i wykończenia (olej czy lakier, co wybrać???) Stół mam obiecany na październik, w przypadku obsuwy - pierwszy tydzień listopada. Na przykładzie forumowiczów zakładam, że może się to przesunąć wgłąb, ale mam nadzieję że do końca roku się*uda. Podobno mieli jakieś*potężne zlecenie z Niemiec i wszystko im się*porozjeżdżało. Teraz ma być już spokojnie Jest szansa na Wigilię nie przy obecnym czarnym stole z IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.08.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Od razu głosuję OLEJ! A jakie drewno wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 18.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Ale się wkurzyłam:evil: Skasowało mi całego posta. Więc teraz tak w skrócie: cena może być niższa bo ekipa robi nam bardzo wiele(ocieplenie wewn, i zewn., szpachlowanie, sufity podwieszane i wszelkie wyprawki) - no i nieźle skasują. Myślę, że bardziej im się opłaca robić dalej u nas niż szukać małych robót. Ogólnie jestem mega zadowolona - są czyści, pracowici. Zawsze uśmiechnięci i nigdy nie robię problemów jak trzeba coś poprawić. Ba nawet sami sugerują niektóre poprawki mimo, że nie zawsze jest to dla nich prościej.Tutaj akurat mam pełne zaufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Stół z MD? też miałam zamawiać, ale jakoś obecny z Ikei przykryty obrusem mi nie przeszkadza:), tylko w Święta mógłby się przydać większy... jakoś nie mogę się za to zabrać, bo trzeba zdecydować, jaki duży. Ja mam wszystko olejowane (oprócz parapetów), a jednak myślałam o matowym lakierze, teraz bardzo uważam, żeby mi coś na podłogę nie kapnęło itd., chociaż blat zaolejowany sprawuje się bardzo dobrze, tylko zostały ślady po jakiejś blaszce czy po soku - muszę zadziałać papierem ściernym i nowym olejem. Matowy lakier wygląda bardziej naturalnie niż mój olej na blacie (przypomina trochę lakier, nie wiem dlaczego ) Chyba Ci nie pomogłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 tofee, a wiesz dlaczego olej? Bo ja np, nie mam zielonego pojęcia dlaczego to a nie to. Efilo ma lakier matowy i jest zadowolonaZamówiłam próbki dąb bielony, dąb szarzony i jesion bielony. Może jeszcze coś domówić? ka_em, ale jesteś*pewna, że za tę cenę masz gruntowanie całości, potem malowanie podkładem całości, potem 1-wsza warstwa farby i druga. Bo ja też miałam oferty niższe, ale na samo malowanie. W cenie jest zabezpieczenie okien (z materiałem)Myślałam, że będę zadowolona, bo zeszłam z 15zł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 mazo, czyli Ty byś wybrała matowy lakier? no dobra, ankieta trwa dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 18.08.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ka_em, ale jesteś*pewna, że za tę cenę masz gruntowanie całości, potem malowanie podkładem całości, potem 1-wsza warstwa farby i druga. Bo ja też miałam oferty niższe, ale na samo malowanie. W cenie jest zabezpieczenie okien (z materiałem) Myślałam, że będę zadowolona, bo zeszłam z 15zł! Kurka, taie rzeczy to mąż gadał. Jak będę na budowie to pogadam z szefem i dokładnie go wypytam. Mąż tylko mówił, ze na gotowo. Odnośnie zabezpieczania okien to pewnie bez materiału - ale to grosze wiec sama kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.08.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Faktycznie ten lakier matowy wyglada jak olej, ja sie nabralam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Faktycznie ten lakier matowy wyglada jak olej, ja sie nabralam Ale co jest lepsze, co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.08.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ja głosuje za matowym lakierem - ładnie wygląda nic się z nim nie dzieje i jeszcze właściciel ma opad szczęki jak słyszy pytanie 'czym to pielęgnujesz' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 18.08.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 i jak sie wszyscy zachwycaja tym olejowanym stolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 mówicie? Żeby z kolorem było jeszcze tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.08.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ciężko jest mi w to uwierzyć Marta, nie obraź się*że Tobie wierzę ale zaciągnięcie klejem a fugi na kaflach to jednak dwie inne sprawy no wiesz... garaż ma ponad 3m wysokości. to ponad 60 m2 na drabinie, a przeciez tam tylko sie parkuje i zmyka do domku tak naprawdę to najwiekszy problem byl z tym że tam było bardzo duzo pozostałosci po budowie i ledwo można było przejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 no wiesz... garaż ma ponad 3m wysokości. to ponad 60 m2 na drabinie, a przeciez tam tylko sie parkuje i zmyka do domku tak naprawdę to najwiekszy problem byl z tym że tam było bardzo duzo pozostałosci po budowie i ledwo można było przejść Macie cały garaż pod sufit w płytkach? Ja swoją wylewkę tak kocham, że nie wiem czy przełknę powrót budowlanych sprzętów tam Na razie stacjonują w kuchni, jadalni salonie sypialni i garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.08.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A mój garaż stoi pusty, ja nie mam żadnych sprzętów budowlanych Monia, to ja też muszę stanąc już w kolejce po stół. Ale kolor muszę dobrać do kuchni, a ta jeszcze nie zamówiona... Zwariuję. Czemu się czeka tyle na zwykły stół??? Ile on w ogóle kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts