Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

Kuchnia za tydzień? to ja już się doczekać nie mogę, bo ja zawsze najbardziej czekam na kuchnie... a co do Twojej to po tych zapowiedziach dotyczących kosmicznej ceny wiele się spodziewam :)

Ja też czekam na kolejne etapy urządzania kuchni i liczę Moni na zdjęcia. :rolleyes:

Na tych zdjęciach, które pokazałaś kuchnia wcale nie wygląda na swoje 18 m. A domek rewelacja, jak dojdzie elewacja to chyba wiele osób przekona się do parterówek:rolleyes:

Z tego co widzę kuchnia będzie połączona z jadalnią i salonem? U mnie obecnie mam kuchnię osobno, ale planuję połączyć ją z dużym pokojem (w blokach nie ma salonów, a szkoda) i dlatego każdy pomysł na wagę złota...

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, bo to ładny stół jest! ;)

Może kosztować 4 a może 7. Cena zależy od - gatunku drewna, wybarwienia, wielkości, czy z opcją rozkładania czy bez

Jeśli chcesz mogę Ci wysłać wstępną poglądową wycenę, stół 105x230, w opcji rozkładanej i nie, w jesionie bielonym, bądź dębie bielonym/szarzonym

Rocia, jak będzie co pokazać, to pokażę ;)

A na ile kuchnia wygląda? :p

Tak - kuchnia, z jadalnią i salonem są*połączone. Dochodzi jeszcze ok 13m2 holu, który z salonem i jadalnią tworzył jedną całość. Zrobiliśmy stopień do salonu, by jakoś tę przestrzeń oddzielić, nie chcieliśmy lodowiska. Dziś nie wiem czy bym robiła

Oj, no trudno tak określić po zdjęciu, ale biorąc pod uwagę okno to powiedziałabym, że max 10 m2. Ale na pewno jest ustawna, to widać na zdjęciu.

Nie martw się tym, że przestała Ci się podobać wybrana wcześniej kuchnia, ja tak mam, że jak mam duży wybór czegoś to jestem niezdecydowana i jak już zapadnie klamka to jestem zła na siebie, że wybrałam źle. Ale jak już mam to w domu i żadnego innego porównania to podoba mi się ten wybór... Namieszałam trochę, ale może zrozumiesz co mam na myśli...

Rocia, ja raczej uważam że kuchnia jest nieustawna. Jest długa 3,20x6 (wychodzi, że ma 19,2m2), i zanim dobudowaliśmy ściankę pod lodówkę, były w zasadzie dwie ściany, z czego na tej długiej są drzwi do kotlowni, a na krótkiej okno. Połowa kuchni w zasadzie nie do wykorzystania

ja w sprawie stołu MD:)

Kiedy go zamawiałaś? Bo ja też planowałam mieć na Wigilię, ale nawet jeszcze nie zamówiłam, więc chyba przespałam sprawę, bo oni tam mają jakieś niedorzeczne terminy realizacji...

I kiedy się płaci? Już w momencie zamówienia (na kilka miesięcy przed ujrzeniem stołu) czy później?

Co do koloru to nie pomogę, może jak sfotografujesz próbki to będzie łatwiej coś doradzić...

A w głosowaniu olej kontra lakier chyba skłaniam się ku lakierowi. Zawsze byłam entuzjastką oleju na drewnie, ale wczoraj stolarz przyniósł mi próbki drewna na parapety wewnętrzne i o dziwo matowy lakier na szczotkowanym dębie wyglądał lepiej niż olej:) A w utrzymaniu na pewno lakier na takim meblu jest łatwiejszy.

;) no cooooooo?

Bo ja ten garaż dażę wielką miłością. podoba mi się ;)

Ok, chyba naprawdę wielką! Nawet płytki w garażu masz zlicowane ze ścianą!

Normalnie wpędziłam się w kompleksy:(

Właśnie rozrysowuję płytki w łazienkach i cały czas wiszą nade mną te Twoje:rolleyes:

I to w garażu:no:

Też już pisałam do MD i przedwczoraj mi też odpisali, że jak teraz zamówię to będzie na październik.

A te próbki to masz na stałe czy musisz oddać?

Jak na stałe - to najlepiej by było wziąć jakiś olej i pomalować z jednej strony, a z drugiej lakierem. I zobaczyć jak będzie wyglądało i czy po oleju nie żółknie. Mi bardzo podoba się jesion i taką podłogę sobie kiedyś fundnęłam. Lakierowaną. I powolutku zaczęła żółknąć:-( Najlepiej brać próbki parę miesięcy! Tylko kto by tyle wcześniej zamawiał stół?

Ja będę za jakiś czas zamawiać orzech amerykański. I biorę w matowym lakierze. Ale w tym przypadku nie mam wyboru, bo orzech w oleju wygląda brzydko. To jedno z niewielu drewien, które traci w oleju.

Ok, chyba naprawdę wielką! Nawet płytki w garażu masz zlicowane ze ścianą!

Normalnie wpędziłam się w kompleksy:(

Właśnie rozrysowuję płytki w łazienkach i cały czas wiszą nade mną te Twoje:rolleyes:

I to w garażu:no:

Oj tam oj tam ... :p

Ciekawe jakich ja się nabawię kompleksów po wizycie u Ciebie

A czy taki stół jak w MD, ale zrobiony u "no namowego", dobrego stolarza, nie będzie połowę tańszy? Przecież to żadna filozofia, prosty stół.

Mnie stolarz taki stół, nie rozkładany wycenił na 4400. Czyli dużo. I jeszcze nie wiesz co dostaniesz i jak się będzie trzymał. Wolę nie ryzykować i zafundować sobie inwestycję na pół życia (jeśli nie na całe)

Gość monika996

witaj Monia. miałam problem z internetem tzn, w ogóle go nie było. Drzewo przeszkadza u sąsiada i jeszcze komin:) ale już jestem. ale u ciebie się dzieje. ja czekam z niecierpliwością na kuchnię . fakt wczesniej musisz mieć gres.;)

i jeszcze zdjęcie Korculi_G205114.jpg

Niestety niewielu stolarzy robi stołu z litego drewna. Dziś jest to mebel luksusowy. Mam kolegę stolarza który robi meble tylko z drewna i jak się okazało jest jednym z niewielu na rynku poznańskim. Ja będę meble zamawiać u niego bo widziałam wiele jego zrealizowanych pomysłów. Ale za taką kasę też bałabym się zamówić u jakiegoś przypadkowego stolarza.

Tak jak piszecie - taki stół u niego to min 5000 (duży, rozkładany)