mazo 19.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ka_em - a znasz może też jakiegoś dobrego i nie kosmicznie drogiego stolarza z Poznania, który robi jakieś szafki, drzwi z mdf-u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Za zgodą właścicielki zamieszczm sobie u siebie ogrodzenie murowane hazeleyes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 fajne. czym murki będą obłożone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.08.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ale jestes szybka:-) elewacja bedzie sie robic za dwa tyg ( ogrodzenie tez), wiec obiecuje pokazac efekt. Projekt elewacji byl zmieniony chyba z 3x:-) wiec jesli pytasz o ta wersje z watku o komfortowym, to...ona juz nieaktualna:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 :)nie pytam , bo na pewno nie zostawicie pustaków.; ale na pewno najpierw elewacja domu, apotem ogrodzenie . muszę wejśc na twoj wątek . to zaspokoję ciekawość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ale jestes szybka:-) elewacja bedzie sie robic za dwa tyg ( ogrodzenie tez), wiec obiecuje pokazac efekt. Projekt elewacji byl zmieniony chyba z 3x:-) wiec jesli pytasz o ta wersje z watku o komfortowym, to...ona juz nieaktualna:-) A można zobaczyć aktualną???? Ja jestem cały czas przed i na nic nie mogę się zdecydować. U mnie jest o tyle gorzej, że nie będzie ocieplenia, więc niczego w styropianie nie mogę rzeżbić. Ewentualnie mogłabym kombinować kolorami, ale chyba się boję że wyjdzie kicz i w końcu zostanę przy jednolitym jasnym tynku. Elementem ozdobnym będzie tylko tynkowana podbitka (tzw rondo). Cały czas myślę jeszcze o jakimś*kamieniu. Ale nawet nie wiem jak to technicznie z tynkiem połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ciekawa. ale najpierw elewacja potem ogrodzenie.musze wejśc na twoj profil i wtedy zaspokoję ciekawośc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A można zobaczyć aktualną???? Ja jestem cały czas przed i na nic nie mogę się zdecydować. U mnie jest o tyle gorzej, że nie będzie ocieplenia, więc niczego w styropianie nie mogę rzeżbić. Ewentualnie mogłabym kombinować kolorami, ale chyba się boję że wyjdzie kicz i w końcu zostanę przy jednolitym jasnym tynku. Elementem ozdobnym będzie tylko tynkowana podbitka (tzw rondo). Cały czas myślę jeszcze o jakimś*kamieniu. Ale nawet nie wiem jak to technicznie z tynkiem połączyć kamien spokojnie połączysz z tynkiem. taki łupek w cegłach daje się na kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Monia, chyba się nie dogadałaś, hazeleyes przeniosła dyskusję do mnie z innego wątku i trochę się to pomieszało. Ja pytałam ją*o elewację domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 aha. ale ogrodzenie fajne. będziesz takie miała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.08.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Monia, musze zmykac, ale wieczorkiem wkleje ostateczna wizualke i chyba w koncu zaloze galerie, bo jakos tak mi glupio na cudzych watkach tylko siedziec:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.08.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ka_em, ale jesteś*pewna, że za tę cenę masz gruntowanie całości, potem malowanie podkładem całości, potem 1-wsza warstwa farby i druga. Bo ja też miałam oferty niższe, ale na samo malowanie. W cenie jest zabezpieczenie okien (z materiałem) Myślałam, że będę zadowolona, bo zeszłam z 15zł! Monsanbia, wczoraj wzięłam się za czytanie o malowaniu i wyczytałam, że na świeże tynki cementowo-wapienne najlepiej zamiast gruntowania dać od razu farbę podkładową. Tynki wchłoną ją, a potem mniej pójdzie tej właściwej farby. Nie ma natomiast potrzeby gruntowania. Nie weryfikowałam tego dalej. Było to w wątku o farbach. Jeśli można, to też poprosiłabym o Twoją wycenę z MD na priv. Hazeleyes, ładne ogrodzenie I miłego weekendu we Wrocławiu. Na razie niestety u nas leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ja tez nie miałam gruntu, tylko podkład. a miałam na świeże tynki malowanie. jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 a u nas w Krakowie jeszcze nie. zapowiadają burze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Monia, tak, takie ogrodzenie planuję. Z szerokimi słupkami i przęsłami z poziomych elementów. Nie wiem czy widziałaś ogrodzenie majkiego. To ma być coś w tym stylu. I właśnie nie wiem tylko jeszcze jak zrobić słupki - czy murowane i tynkowane, czy z gotowych bloczków. Spirea, dzięki za info. Tak też planowałam, jako gruntu użyć rozcieńczonej farby (Aqutex z Kabe zresztą tak ma w instrukcji). Ale nie wiem czy potem podkład i 2 warstwy, czy już ta rozcieńczona farba to grunt i podkład w jednym. Już zgłupiałam. hazeleyes Ok, ale czekam na zdjęcia (możesz wkleić*u mnie póki co ) Słuchajcie, właśnie dowiedziałam się, że jest problem z moim sbsem Liebherra Dostałam info, że Niemcy wstrzymali produkcję, bo wyszła jakaś wada techniczna kostkarek. Zaproponowali mi (za niewielką*dopłatą) wymianę mojego modelu na model z wbudowaną*chlodziarką*na wino. Fajnie, tylko to nie ta sama lodówka. Niby winiarka - extra, ale przez to zamrażalik samego sbsa zmniejszony jest o połowę. Nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.08.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ale kicha z lodówką A jaką pojemność ma zamrażalnik w tej nowej lodówce? Wystarczającą? Pewnie nie... A da radę do Twojej kuchni włożyć inne sbs-a? A tak w ogóle to niech teraz studio weźmie na siebie koszty ewentualnych dopłat, skoro zamówiłaś u nich sprzęt, a oni nie są w stanie zamówienia zrealizować. Wiem, łatwo się mówi (pisze)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.08.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Monsanbia, wczoraj wzięłam się za czytanie o malowaniu i wyczytałam, że na świeże tynki cementowo-wapienne najlepiej zamiast gruntowania dać od razu farbę podkładową. Tynki wchłoną ją, a potem mniej pójdzie tej właściwej farby. Nie ma natomiast potrzeby gruntowania. Nie weryfikowałam tego dalej. Było to w wątku o farbach. U mnie kogo nie spytam o farby, to doradzają na tynki cementowo-wapienne nie szaleć z farbami, bo zużycie jest dużo większe niż na gładkich gipsowych, a dodatkowo wszystkie nierówności ściany są pięknie wyeksponowane przy takim beckersie. W sprawie lodówki zgadzam się z Myszonikiem. lodówka na wino fajna, ale zamrażalnik fajniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 myszonik, zamrażalnik coś ok 119l, w tamtej miałam 294 Nie wiem co zrobimy, muszę to z mężem omówić Jak zawsze pech Inne sbs nie bardzo, bo już ściany pod wymiar przygotowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.08.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ja bym 119 nie brała, bo to jednak za mało jak na moje potrzeby (już gdzieś pisałam, że lubię sobie zapasy jedzonka pochomikować na czasy kiedy nie mam czasu gotować) i chłodziarka na wino by mi tego nie zrekompensowała. A może spróbuj poszukać tej swojej lodówki w sklepach? Może ktoś gdzieś jeszcze ją ma jeśli nie tak dawno wycofali z produkcji?A jak wycofali dawno to tym bardziej studio kuchenne powinno się poczuć do winy (od nich bierzecie cały sprzęt prawda?) i coś zaradzić... nie wiem pokombinowac z meblami żeby weszła inna lodówka, dorobić lub zburzyć kawałek ścianki?A duże są różnice wymiarów tego liebherra i innych sbs-ów? Bo może da się jakieś rozwiązanie wymyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 U mnie kogo nie spytam o farby, to doradzają na tynki cementowo-wapienne nie szaleć z farbami, bo zużycie jest dużo większe niż na gładkich gipsowych, a dodatkowo wszystkie nierówności ściany są pięknie wyeksponowane przy takim beckersie. W sprawie lodówki zgadzam się z Myszonikiem. lodówka na wino fajna, ale zamrażalnik fajniejszy. Co rozumiesz poprzez nieszalenie z farbami? Żeby nie za drogie? My mamy gładź, więc jest w miarę gładko i równo. Gładź wapienną oczywiście. Na nierówności podobno natryskowe malowanie jest rozwiązaniem. Takie robimy, a czy to prawda, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts