Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

myszonik, oni jej nie wycofali, tylko wstrzymali produkcję. A czy wznowią - nie wiem.

Ta lodówka ma 121 cm, inne sbsy 90. Dlatego ją wybraliśmy. No i jest płytka - 63cm, jak szafki, licuje się z nimi i nie wystaje.

Ja jestem stała w uczuciach, i "podobają mi się*utwory które już*raz słyszałam" (umysł ścisły), nie lubię zmieniać planów :bash:

Nic, niech mąż wróci, będziemy ze studiem to ustalać.

Ich nie możemy winić, bo to teraz wyszło, a z innego sklepu nie wezmę, bo to te wadliwe

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co rozumiesz poprzez nieszalenie z farbami? Żeby nie za drogie?

My mamy gładź, więc jest w miarę gładko i równo. Gładź wapienną oczywiście.

Na nierówności podobno natryskowe malowanie jest rozwiązaniem. Takie robimy, a czy to prawda, nie wiem

Jeśli macie gładzie, to możecie dowolną farbę. Ale jeśli nie i tylko tynki cem-wap, to szkoda kasy na najwyższą półkę i farby podkreślające strukturę ścian (faktycznie coś w tym jest, bo jak malowałam fluggerem mieszkanie wprawdzie z tynkami gipsowymi, ale bez gładzi, to mimo gruntu i podkładu farby poszło dużo więcej niż producent deklarował).

Jeżeli dobrze zrozumiałam: jeśli ktoś ma tynki c-w ale na to szpachel to nie ma znaczenia jaka farba? Ja tak mam i zamierzamy urzyć Tikurilli lub Kabe (raczej ta pierwsza bo mamy dobrą ofertę).

Odnośnie mebli to mogę poecić stolarza od mebli drewnianych

http://www.meblenowak.com

Proszę nie sugerować się galerią na stronie - robią wiele nowoczesnych mebli, które widziałam. Marcin - syn właściciela i mój kolega - ma nieprawdopodobny dar wymyślania mebli i realizowania swoich projektów. Teraz załozył również swoją firmę gdzie robi meble łazienkowe, typowo nowoczesne.

Moniu - przemyślałaś na pewno wybór farb, nie chciałabym Ci mieszać, ale ni zależy Ci na zmywaniu ścian? gdybym miała silikonowej farby na ścianach, płakałabym teraz rzewnymi łzami:) Jeśli myślisz, że farba silikonowa to taka jakaś folia czy coś, to nie tak:) to ponoć tylko niefortunna nazwa. Matowa wygląda prawie identycznie jak aquatex (mam na suficie w salonie i na skosach np. na antresoli, więc mogę porównać).

Moniu - przemyślałaś na pewno wybór farb, nie chciałabym Ci mieszać, ale ni zależy Ci na zmywaniu ścian? gdybym miała silikonowej farby na ścianach, płakałabym teraz rzewnymi łzami:) Jeśli myślisz, że farba silikonowa to taka jakaś folia czy coś, to nie tak:) to ponoć tylko niefortunna nazwa. Matowa wygląda prawie identycznie jak aquatex (mam na suficie w salonie i na skosach np. na antresoli, więc mogę porównać).

eee, nie rozumiem :)

a jakie farby wybrałam? Napisałam? :lol2:

Zależy mi na zmywaniu :yes:

Gość monika996
lodowkę kup może na allegro . dowiedz sie od kiedy produkują wadliwe. może po numerze serii dojdziecie , czy jest wadliwa , czy nie.a ja nie potrzebuje duzej zamrażalki. nie robie zapasów. wolę raczej większą lodówkę. zawsze miałam 2 lodowki. jedna w kuchni i druga w garażu na ekstra zapasy w razie imienin, świąt itp.

Gdzieś mi mignęło pytanie o podkład do aquatexu, ale może coś mi się pomyliło...

A bo to tak wynikło z dyskusji :)

Ja jeszcze nic nie wybrałam

To co mi polecasz?

Chcę generalnie jasno, trochę szarości w kuchni i ciemno szary hol. Pokoje jasne, sypialnia ciemna(nie wiem czy nie zrobię czarnej ściany)

nie no, ona jest fajna, ale

mamy w planach winiarkę, osobną

nastawiłam się jednak na tamtego sbsa, z dużym zamrażalnikiem i z kostkarką

Gdybym musiała zdecydować czy biorę tę, miałabym naprawdę twardy orzech do zgryzienia

ps i też*kochamy wino, dobre wino (a jak wiadomo, połowa wina na rynku dostępnego dla śmiertelników takich jak my nie nadaje się do leżakowania)

mazo, dzięki!

Czyli dobrze rozumiem, że aquatex jest nieszorowalna?

A co z malowaniem pomieszczeń wilgotnych? W kuchni, kotłowni, łazienkach też*masz prolatex?

Jeszcze mi powiedz jak to się plasuje cenowo (nie wiem, za m2 ściany) orientujesz się?

A to Mysza nie ma Tikkurilli???

Pytałam jeszcze kilka dni temu jak mam malować. Czy od razu 2 warstwy, czy dzielić na dwa etapy (przed parkietami i po), nikt nie odpowiedział.

Lada dzień spotykam się z wykonawcą i muszę się*wpisać w grafik

Jak Wy to robicie/robiliście?

Ja mam już pierwszą warstwę Prolatexu na ścianach. Drua po montażu drzwi, czyli pewnie pod koniec października. Zrobiłam półmat i nie wiem czy dobrze - takie ciapki pod kątem wychodzą. Podobno w macie tego nie ma. Mazo, Ty masz mat czy półmat?

Monia, nie jestem w temacie, ale czy Liebherr wycofał wszystkie sbs-y czy tylko jakis konkretny model? Mają kilka sbsów z teo co pamiętam. A ta z winiarką bomba. Brałabym!

po drzwiach? :jawdrop:

jak ja nic nie wiem :(

Wszędzie malowałaś prolatexem?

Aniu, ale co mi z winiarki która i tak będzie, jak mam malutką zamrażarkę i nie mam kostkarki?

Liebherr wstrzymał produkcję mojego modelu (sbs 7273) z powodu wadliwych kostkarek. Nic mi nie wiadomo o wycofywaniu