Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jeżeli dobrze rozumiem to pierwsza jest czterootworowa wannowa. montujesz do brzegu wanny. nic wiecej nie jest potrzebne. druga jest podtynkowa. w zależności od producenta sprzedawana w komplecie z podtynkiem lub osobno

Tak Efi, dokładnie ona jest taka jak napisałaś.

Intreresowałam się tym rok temu i wtedy jeszcze byłam gotowa na wydatek ok 3 tys za baterię i dodatkowo 2 za kuwetę. Dziś wypadałoby to zweryfikować i puknąć się w czoło. Pocieszające to co piszesz :)

To co wcześniej widziałam to było coś takiego

bat-roc-1440_1.jpg

elementy-montazowe-do-baterii-grohe-33.339.000-p69414.jpg

bat-roc-1440_1.jpg

Robię, ale właśnie do stelażu potrzebna jest bruzda o głębokości ok. 12cm

A pytam dlatego że wszędzie czytam że elementów konstrukcyjnych się nie rusza (nie wycina, nie wcina w nie, nie wykuwa bruzd na połowę ściany itp)

A może po prostu już mi odbija z tego zastanawiania się co jeszcze można spierdzielić we własnym domu :(

Skoro leci temat baterii podtynkowych itp - czy można jakiekolwiek ustrojstwa podtynkowe (bateria, sedes) montować w ścianach nośnych?

W ogóle o tym nie myślałam bo u nas wszystko w działówkach.

Ale na chłopski rozum chyba można - elementy podtynkowe to przecież tylko .... elementy ;)

A może po prostu już mi odbija z tego zastanawiania się co jeszcze można spierdzielić we własnym domu :(

Dopiero teraz doczytałam

:D

Salik, trafne spostrzeżenie

My rozkminiamy o zaprawach tynkowych pod kwarc od 3 dni i zaczynamy się*zastanawiać czy już jesteśmy chorzy czy to ostatnie podrygi naszej zdrowotności ;)

Anula, w sumie to my już wybraliśmy, ale nic jeszcze nie klepnięte, zatem ... hmmm, może się powinnam przejechać? Gdzie to jest?

Witaj myszonik

Miło mi Ciebie gościć w mych skromniejszych od innych progach ;)

Jak się ma sprawa metalwooda? Ja muszę jeszcze raz gdzieś je sobie obejrzeć. Muszę też zapytać architektki co u nas będzie lepsze 45x90 czy 30x60

Jesteśmy przed tynkami, pan domu musi przygotować sporo rzeczy, m.in. dokleić nad okna styropian na skrzynki rolet ... okazuje się że musi złączyć ze sobą 3 styropiany 5+2+1, bo na 8cm trzeba by było czekać, dokonać poprawek w instalacji alarmowej (a robił sam, i to dość skomplikowaną, także pewnie się z tym jeszcze pobawi), no i zabezpieczenie wylewki ... wychodzi na to że musimy przykryć całe wylewki tekturą falistą, jest najtańsza i najlepsza, ale najtańsza wcale nie znaczy że tania :(

Co się*robi z miejscem pod parapety? Podkuć trochę pustaki i wstawić jakąś deskę przed tynkowaniem? To jest lepsze niż potem skuwanie po tynkach?

Czy wszyscy się wszystkim tak bardzo przejmują? Mam wrażenie że ogarnia nas jakieś*szaleństwo:bash:

Sprawa metalwooda wisi, długi weekend czy co w każdym razie nikt nie odpowiada na maile....

Co do parapetów to ja nie robiłam nic, otynkowałam i tak zostało, będę się martwiła jak to rozwiązać jak przyjdzie pora na parapety...

I też zaczynam mieć powoli wszystkie dość, ciągle tylko trzeba coś wybierać, na coś się decydować, szukać, zamawiać, obłęd...

ja tez mam metalwooda, ciagle jestem w nich zakochana :D

Markoto, wcale a wcale się nie dziwię. To są jedyne płytki których nie szukałam. Zobaczyłam, przyjrzałam się*i utknęłam w temacie, Teraz tylko myślę czy zamieniać metalica w naszej łazience na metalwooda. Wczoraj trafiłam na "łazienkę zrobioną na szaro" i wyjątkowo mi się*na zdjęciach spodobała