zuznka 30.04.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 poczytałam, jestem na bieżąco i mogę lecieć dalej a co do tynków to wszystko zależy co kto lubi są tacy co "gardzą" gładkimi a inni bez gładkich żyć nie mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.04.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 jeżeli dobrze rozumiem to pierwsza jest czterootworowa wannowa. montujesz do brzegu wanny. nic wiecej nie jest potrzebne. druga jest podtynkowa. w zależności od producenta sprzedawana w komplecie z podtynkiem lub osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.05.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 jeżeli dobrze rozumiem to pierwsza jest czterootworowa wannowa. montujesz do brzegu wanny. nic wiecej nie jest potrzebne. druga jest podtynkowa. w zależności od producenta sprzedawana w komplecie z podtynkiem lub osobno Tak Efi, dokładnie ona jest taka jak napisałaś. Intreresowałam się tym rok temu i wtedy jeszcze byłam gotowa na wydatek ok 3 tys za baterię i dodatkowo 2 za kuwetę. Dziś wypadałoby to zweryfikować i puknąć się w czoło. Pocieszające to co piszesz To co wcześniej widziałam to było coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 01.05.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 czesc, jedziemy po te podłogi do allfloor, czy już zamówiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.05.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Skoro leci temat baterii podtynkowych itp - czy można jakiekolwiek ustrojstwa podtynkowe (bateria, sedes) montować w ścianach nośnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.05.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 a czemu nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.05.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Bo jeśli w ścianie nośnej 25cm, wykujemy całkiem sporą bruzdę 12cm, to zmniejsza się jej nośność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.05.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 jak duza masz ta bruzde?? bez przesady z tym zmniejszeniem nosnoscikibelka nie robisz na stelazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Robię, ale właśnie do stelażu potrzebna jest bruzda o głębokości ok. 12cm A pytam dlatego że wszędzie czytam że elementów konstrukcyjnych się nie rusza (nie wycina, nie wcina w nie, nie wykuwa bruzd na połowę ściany itp) A może po prostu już mi odbija z tego zastanawiania się co jeszcze można spierdzielić we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.05.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 nie ma szans, zeby nie wykuc ani jeden bruzdy w scianie nosnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.05.2011 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Skoro leci temat baterii podtynkowych itp - czy można jakiekolwiek ustrojstwa podtynkowe (bateria, sedes) montować w ścianach nośnych? W ogóle o tym nie myślałam bo u nas wszystko w działówkach. Ale na chłopski rozum chyba można - elementy podtynkowe to przecież tylko .... elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.05.2011 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 A może po prostu już mi odbija z tego zastanawiania się co jeszcze można spierdzielić we własnym domu Dopiero teraz doczytałam Salik, trafne spostrzeżenie My rozkminiamy o zaprawach tynkowych pod kwarc od 3 dni i zaczynamy się*zastanawiać czy już jesteśmy chorzy czy to ostatnie podrygi naszej zdrowotności Anula, w sumie to my już wybraliśmy, ale nic jeszcze nie klepnięte, zatem ... hmmm, może się powinnam przejechać? Gdzie to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 W związku z bałaganieniem u salika przybywam się przywitać co Ciebie. I okazuje się, że poza upodobaniami płytkowymi mamy też wspólne imię Będę podglądać, bo jesteśmy praktycznie na tych samych etapach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.05.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Witaj myszonik Miło mi Ciebie gościć w mych skromniejszych od innych progach Jak się ma sprawa metalwooda? Ja muszę jeszcze raz gdzieś je sobie obejrzeć. Muszę też zapytać architektki co u nas będzie lepsze 45x90 czy 30x60 Jesteśmy przed tynkami, pan domu musi przygotować sporo rzeczy, m.in. dokleić nad okna styropian na skrzynki rolet ... okazuje się że musi złączyć ze sobą 3 styropiany 5+2+1, bo na 8cm trzeba by było czekać, dokonać poprawek w instalacji alarmowej (a robił sam, i to dość skomplikowaną, także pewnie się z tym jeszcze pobawi), no i zabezpieczenie wylewki ... wychodzi na to że musimy przykryć całe wylewki tekturą falistą, jest najtańsza i najlepsza, ale najtańsza wcale nie znaczy że tania Co się*robi z miejscem pod parapety? Podkuć trochę pustaki i wstawić jakąś deskę przed tynkowaniem? To jest lepsze niż potem skuwanie po tynkach? Czy wszyscy się wszystkim tak bardzo przejmują? Mam wrażenie że ogarnia nas jakieś*szaleństwo:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.05.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Sprawa metalwooda wisi, długi weekend czy co w każdym razie nikt nie odpowiada na maile....Co do parapetów to ja nie robiłam nic, otynkowałam i tak zostało, będę się martwiła jak to rozwiązać jak przyjdzie pora na parapety...I też zaczynam mieć powoli wszystkie dość, ciągle tylko trzeba coś wybierać, na coś się decydować, szukać, zamawiać, obłęd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.05.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Myszoniku, rozśmieszyłaś mnie Tym razem ja zajrzałam do Ciebie (w odwecie) i co zobaczyłam? Post o wybranej wannie (koło clarissa) Zaczynam się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.05.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 ja tez mam metalwooda, ciagle jestem w nich zakochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.05.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 A czy Tobie przypadkiem projektu kominka nie robią kominyikominki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 02.05.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 ja tez mam metalwooda, ciagle jestem w nich zakochana Markoto, wcale a wcale się nie dziwię. To są jedyne płytki których nie szukałam. Zobaczyłam, przyjrzałam się*i utknęłam w temacie, Teraz tylko myślę czy zamieniać metalica w naszej łazience na metalwooda. Wczoraj trafiłam na "łazienkę zrobioną na szaro" i wyjątkowo mi się*na zdjęciach spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.05.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 metalica widzialam tylko na fotkach niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts