monsanbia 23.08.2011 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ka_em - płytki kładziemy równo, ale tak czy inaczej opcja 1 jest najlepsza. Jeszcze w wiatrołapie mamy zamiar zrobić tak samo, bez kombinacji, bez zmieniania kierunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.08.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Masz całkiem sporą powierzchnię gresu do połeżenia na dole. Nie widzę sensu dokonania pomiaru wilgotności teraz, zanim położycie ten gres. Zróbcie badanie po ułożeniu gresu bo on wprowadza do wnętrza sporo wilgoci jednak.Aby osuszyć pomieszczenie stosuje się osuszacze (ale to po pomiarach). Wodę, którą one gromadzą można liczyc na wiadra i wtedy widać najlepiej jak wilgotne są wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Masz rację mayland. Zastanawiam się jednak czy gres też*nie powinien być kładziony na odpowiednio suchą wylewkę. Nasza nie wygląda na wilgotną, nie robią się zaciemnienia pod ciężkimi pudłami, ale myślę że mogą to być pozory. 2% to jakoś strasznie sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 23.08.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Z tego co nam mówił płytarz to pod płytkami powinno byc ok 3%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.08.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że silikon nie tylko jako fuga, płytkarz mówił, że bardzo dużo poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.08.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Masz rację mayland. Zastanawiam się jednak czy gres też*nie powinien być kładziony na odpowiednio suchą wylewkę. Nasza nie wygląda na wilgotną, nie robią się zaciemnienia pod ciężkimi pudłami, ale myślę że mogą to być pozory. 2% to jakoś strasznie sucho a ja myślałam, że cały czas mowa o wilgotności pod parkiet pod gres producenci klejów zalecają wilgotność poniżej 4%, a z tego co pamiętam pod parkiet musi być poniżej 2% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Co sądzicie o malowaniu podwójnym po montażu drzwi i podłóg?Dziś zaproponowałam ekipie malowanie przed i po. Pan powiedział, że zagruntują i pomalują podkładem przed montażami, a potem dwie warstwy po.Chyba nie chce im się ściągać maszyn, podwójnie zabezpieczać okien itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 23.08.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kwestia gustu. U nas powiedział, ze możemy pomalować na raz i zobaczyć czy nam pasuje. Wrazie czeo będziemy mieć jeszcze czas do zmiany decyzji. Odnośnie wilgoności posadzki to najgorzej jest na powierzchniach gdzie mają być i płytki i drewno. Płytki można kłaść przy wyższej wilgotności ale wtedy moze ona wybić tam gdzie będzie drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.08.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja też bym stanowczo kładła wg pierwszego projektu.A w kwestii mierzenia wilgotności pod gres to pytałam akurat o to dzisiaj glazurnika i powiedział, że po dwóch miesiącach, nawet takich mokrych to bez problemu można kłaść płytki i nie trzeba rozbić pomiarów.A może powinnam zmienić glazurnika;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Odnośnie wilgoności posadzki to najgorzej jest na powierzchniach gdzie mają być i płytki i drewno. Płytki można kłaść przy wyższej wilgotności ale wtedy moze ona wybić tam gdzie będzie drewno. No to ja nie wiem jaką mam wilgotność, a kładę gres. Może nie poodpada. Z drugiej strony glazurnicy będąc w czerwcu i oglądając posadzkę mówili, że ok, można kłaść. Ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Układ nr 1Malować na raty - po pierwszym możesz stwierdzić że kolor nie ten, farba nie ta, mogą wyjść nierówności, które zdążysz w międzyczasie poprawić.Na dylatacje fugi elastyczne. U mnie kamien musi być cięty do 10 cm od przebiegu dylatacji:(Nienawidzę dylatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Układ nr 1 Malować na raty - po pierwszym możesz stwierdzić że kolor nie ten, farba nie ta, mogą wyjść nierówności, które zdążysz w międzyczasie poprawić. Na dylatacje fugi elastyczne. U mnie kamien musi być cięty do 10 cm od przebiegu dylatacji:( Nienawidzę dylatacji. Ale równie dobrze może to być*pierwsze malowanie po montażu podłogi i drzwi, i po nim mogę coś zmienić. Czy nie? Na dylatacje fugi elastyczne - to znaczy że tak czy inaszej płytki muszę przeciąć na ukos, tu gdzie dylatacja, i tam dać silikon? Mam nadzieję że nie, bo wtedy o d... potłuc taki układ (u mnie dylatacje są*tam gdzie widać zmiany kierunków w 2-gim wariancie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 23.08.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 czytam i czytam naczytać się nie mogę a u mnie dopiero dopiero jutro murarze wchodzę z fundamentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) czytam i czytam naczytać się nie mogę a u mnie dopiero dopiero jutro murarze wchodzę z fundamentami Witaj khb, czytaj ile chcesz (na czym utknęłaś? ) Gratulacje i lekkiej budowy! PS. Ładny kotek Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ale równie dobrze może to być*pierwsze malowanie po montażu podłogi i drzwi, i po nim mogę coś zmienić. Czy nie? Na dylatacje fugi elastyczne - to znaczy że tak czy inaszej płytki muszę przeciąć na ukos, tu gdzie dylatacja, i tam dać silikon? Mam nadzieję że nie, bo wtedy o d... potłuc taki układ (u mnie dylatacje są*tam gdzie widać zmiany kierunków w 2-gim wariancie) Niby tak, ale nie sądzę, że na tym etapie będzie Ci się chciało, machniesz ręką Nie wiem jak się powinno robić. Dylatacje - też nie jestem pewna. U mnie nie będą ciąć po skosie, nie godzę się, ale płytki muszą się fugować max. 10 cm od przebiegu dylatacji. Jaką masz tę zmywarkę Miele? (model) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Taką http://www.miele.pl/index.php?mnu=169&app=catalog_viewer&did=1644&vv=58 (należę do tych co lubią odkryte panele, męczę się ze swoim zintegrowanym teraz) A dziś przyjechała do nas dostawa łazienkowa. Wyjątkowo podobają mi się*przyciski geberitowe Sigma 20 (mam czarny/chrom i biały/chrom) i umywalka V&B Loop&Friends. Jest super! Już bym chciała być na etapie montażu tych wszystkich rzeczy. Przeraziła mnie trochę grubość(wysokość) umywalki Memento. Ona miała stać na blacie obłożonym mozaiką, nie wiem czy nie jest za wysoka na taki blat, i czy razem nie będzie to wyglądać źle Przy okazji z czystym sumieniem polecam sklep ladne lazienki. Mąż pani Agnieszki wniósł wszystkie sprzęty, skrupulatnie odpakowywał, prezentował, pakował z powrotem, zabezpieczał i jeszcze pożartował. Tak lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.08.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 A tak w ogóle kochana, to jak poszłaś w Miele i Smega, to Ty baaardzo tanią kuchnię masz, nie marudź więcej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.08.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 http://images39.fotosik.pl/1022/7ad657dcedae6307med.jpg Ja tak nieśmiało zapytam: A to Ty? Bo jeszcze nie miałam okazji poznać na żywo. A widzę, że inny kolor włosów niż w avatarze . Kobieta zmienną jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 ja, i nie chce być inaczej faktycznie inny (a ja niby do kombinujących w tym temacie nie należę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.08.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 I niech nie będzie inaczej bo jest pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts