monsanbia 23.08.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 I niech nie będzie inaczej bo jest pięknie! tsaaaaaa ... To jak tam ten wasz majster? Będzie budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.08.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Moni, a typ tego okapu pamiętasz? jakieś kody, cyferki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.08.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 tsaaaaaa ... To jak tam ten wasz majster? Będzie budował? To pytanie do mnie? Buduje buduje, załatwiłam mu silkę tak jak chciał na dzisiaj po południu. Z bólem ale się ugięłam. Ale nie lubię jak ktoś stawia mnie pod ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.08.2011 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Moni, a typ tego okapu pamiętasz? jakieś kody, cyferki...? Tak, już sprawdzam: KSET910X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja w sprawie dylatacji, masz zrobione dylatacje w wylewce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja w sprawie dylatacji, masz zrobione dylatacje w wylewce?? Mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) No to w tym samym miejscu musisz zrobic dylatacje w kaflach robiac wzdluz tej dylatacji fuge wypelniona silikonem. Ciekawa jestem gdzie u ciebie zrobiona jest dylatacja, masz niestety taki glupi ksztalt tego hallu i tyle zalaman ze jest ryzyko pekania kafli w okolicach slupow bo domyslam sie ze ta 2 cosie w wewnetrznych zalamaniach to slupy Najlepiej jest wylewke pod kafle i drewno wygrzac, zeby popekala gdzie ma popekac a potem nie pekala z kaflami Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Marta - no toś mnie pocieszyłaA - nie chcę mieć ciętych kafli na skos. A tak właśnie są zrobione dylatacje (od kolumny - cosia do rogu ściany)B - nie wygrzaliśmy wylewki, bo piec się dopiero podłącza (na gaz w wa-wie czeka się jak ... na wszystko) Będziemy kombinować z tym silikonem pod. Jak nie, to za kilka miesięcy demolka i wtedy będę płakać nad rozlanym mlekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monia to wlasnie tak jak zrobiona jest dylatacja to tak bedzie pekalo czyli tak jak narysowalas w drugim ukladzie kafli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Tak, już sprawdzam: KSET910X dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monia to wlasnie tak jak zrobiona jest dylatacja to tak bedzie pekalo czyli tak jak narysowalas w drugim ukladzie kafli?? Nie ja narysowałam, ale tak. Są dwie dylatacje między każdą kolumną a ścianą i jedna między kuchnią a jadalnią (już nie na ukos) Tam też sobie nie wyobrażam cięcia kafli wzdłuż, jeśli nie wypadnie dylatacja akurat w fudze między całymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.08.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monsanbia - wiem że trochę późno, ale my zamierzamy wygrzewać wylewki podpinając kocioł tymczasowo do butli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monia ja rozrysowalam kafelkarzowi dokladnie jak ma robic kafle zeby fuga wypadal dokladnie w dylatacji ale musze przyznac ze u ciebie jest niezla zagwozdka co zrobic zeby nie popekalo, bo kafle beda mialy tendencje do pekania wzdluz dylatacji wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monsanbia - wiem że trochę późno, ale my zamierzamy wygrzewać wylewki podpinając kocioł tymczasowo do butli... "it's too late, apologise ..." Wcześniej nie widziałam potrzeby wygrzewania wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Moze jest mozliwosc kladzenia kafli nad dylatacja na silikonie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Monia ja rozrysowalam kafelkarzowi dokladnie jak ma robic kafle zeby fuga wypadal dokladnie w dylatacji ale musze przyznac ze u ciebie jest niezla zagwozdka co zrobic zeby nie popekalo, bo kafle beda miały tendencje do pekania wzdluz dylatacji wylewki Pierdzielę to ("jestem skrajnie zmęczona, rozmontowana, a przecież jest rano ..." - DŚ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.08.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Moze jest mozliwosc kladzenia kafli nad dylatacja na silikonie?? No to właśnie tak mówię cały czas, że chcę zrobić (post z 10:06) "Jest możliwość" tzn że są*do tego przeciwskazania? Komedia - gdyby pół roku temu ktoś mi powiedział, że będę mędrkować i dyskutować o kładzeniu kafli na dylatacjach (dłużej niż 5 minut) autentycznie parsknęłabym śmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.08.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No wlasnie nie wiem, nie spotkalam sie ale to nie znaczy, ze sie tak nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.08.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Jestem w szoku ile nadal nie wiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 24.08.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja już chyba też jestem za głupia na tę dyskusję Moni pocieszę Cię - ja też nie widziałam potrzeby wygrzewania wylewki (pomijając, że gazu również na razie nie mam), a u mnie metalwoody już położone.... więc jak będą nam pękać to możemy się wspólnie łączyć w bólu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts