Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to w tym samym miejscu musisz zrobic dylatacje w kaflach robiac wzdluz tej dylatacji fuge wypelniona silikonem.

Ciekawa jestem gdzie u ciebie zrobiona jest dylatacja, masz niestety taki glupi ksztalt tego hallu i tyle zalaman ze jest ryzyko pekania kafli w okolicach slupow bo domyslam sie ze ta 2 cosie w wewnetrznych zalamaniach to slupy

Najlepiej jest wylewke pod kafle i drewno wygrzac, zeby popekala gdzie ma popekac a potem nie pekala z kaflami

Edytowane przez markoto

Marta - no toś mnie pocieszyła

A - nie chcę mieć ciętych kafli na skos. A tak właśnie są zrobione dylatacje (od kolumny - cosia do rogu ściany)

B - nie wygrzaliśmy wylewki, bo piec się dopiero podłącza (na gaz w wa-wie czeka się jak ... na wszystko)

Będziemy kombinować z tym silikonem pod. Jak nie, to za kilka miesięcy demolka i wtedy będę płakać nad rozlanym mlekiem

Monia to wlasnie tak jak zrobiona jest dylatacja to tak bedzie pekalo czyli tak jak narysowalas w drugim ukladzie kafli??

Nie ja narysowałam, ale tak.

Są dwie dylatacje między każdą kolumną a ścianą i jedna między kuchnią a jadalnią (już nie na ukos) Tam też sobie nie wyobrażam cięcia kafli wzdłuż, jeśli nie wypadnie dylatacja akurat w fudze między całymi

Monia ja rozrysowalam kafelkarzowi dokladnie jak ma robic kafle zeby fuga wypadal dokladnie w dylatacji ale musze przyznac ze u ciebie jest niezla zagwozdka co zrobic zeby nie popekalo, bo kafle beda mialy tendencje do pekania wzdluz dylatacji wylewki

Monia ja rozrysowalam kafelkarzowi dokladnie jak ma robic kafle zeby fuga wypadal dokladnie w dylatacji ale musze przyznac ze u ciebie jest niezla zagwozdka co zrobic zeby nie popekalo, bo kafle beda miały tendencje do pekania wzdluz dylatacji wylewki

Pierdzielę to ("jestem skrajnie zmęczona, rozmontowana, a przecież jest rano ..." - DŚ)

Moze jest mozliwosc kladzenia kafli nad dylatacja na silikonie??

No to właśnie tak mówię cały czas, że chcę zrobić (post z 10:06)

"Jest możliwość" tzn że są*do tego przeciwskazania?

Komedia - gdyby pół roku temu ktoś mi powiedział, że będę mędrkować i dyskutować o kładzeniu kafli na dylatacjach (dłużej niż 5 minut) autentycznie parsknęłabym śmiechem