Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to mowie nowoczesni :) Ja sie raczej rzadko spotykam z podlogowka w duzo wczesniej budowanych domach, jesli juz to ewentualnie w lazienkach

moi rodzice też podłogówkę mają, ba, nawet solary i 15cm wełny na ścianie ;) Budowali się wtedy, kiedy Monsambii. Do Radomia mają daleko.

Mój mąż niczego nie wetuje, jak mówi - przyzwyczai się. Jedynie chce mieć La Fontanę w łazience. A niech mu będzie, przeoramy projekt łazienki, żeby tylko pasowała.

moi rodzice też podłogówkę mają, ba, nawet solary i 15cm wełny na ścianie ;) Budowali się wtedy, kiedy Monsambii. Do Radomia mają daleko.

Mój mąż niczego nie wetuje, jak mówi - przyzwyczai się. Jedynie chce mieć La Fontanę w łazience. A niech mu będzie, przeoramy projekt łazienki, żeby tylko pasowała.

zanim przeorasz zastanów się czy możesz czekać. Na moje ArtCeramy czekałam 3 miesiące ;)

NIe ma to jak kompromisy:) U mnie podobnie: ja chcę umywalkę nablatową- mąż wybiera model. Jemu zależy na dużych płytkach do garażu - ja wybieram kolor. Takie drobiazgi a naprawdę ułatwiają życie. Sa też kwestie na których jemu lub mi zbytnio nie zalezy i wtedy druga ręka ma wolną rękę. Gorzej jak obie strony w istotnej kwestii się nie zgadzają:mad:. U nas na szczęście było tylko takich kilka i w sumie w naturalny sposób się rozwiązały.

Basia, wanna stoi na bloczkach (poszukam jutro zdjęć konstrukcji), jest akrylowa, kupiona na allegro razem z automatycznym syfonem w bardzo sympatycznej cenie.

Ta dziura jest wyłożona płytkami, będzie tam "schowek"

Miał być cokół, bo nie do końca się dogadaliśmy ja-mąż-wylewkarze-glazurnik (dałam sobie wmówić, że cokół być musi, nie wiem gdzie ja wtedy miałam głowę) i niestety zamiast całej płytki od dołu będzie kawałek, trudno. Jakieś babole w domu być muszą. Oby jak najmniej i tylko w takich miejscach

Monia, dzięki za info o wannie ogórkowej ;) Już mniej więcej ustaliłam sobie wysokość na jaką mają ją zabudować i gdzie umieścić baterię w ścianie. W castroamie znalazłam rozmiar 120x70 i 100x70 - chyba wybiorę tą 100-tkę. Będę wdzięczna za zdjęcia z konstrukcji.

Hej!

Powrót z dzieckiem (odebranym od dziadków) do budowlanej rzeczywistości okazał się być traumatycznym przeżyciem ...

Ale był dziś*sajgon - pani zerknie, pani zobaczy, pani zdecyduje. A obok - na ręcie, piciu ciem, siusiu na dwojek. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Glazurnik okazał się być super chłopakiem. Na początku trzymał dystans i jakiś taki smutny był. Starałam się i chyba atmosfera się oczyściła

Metalwoody prawie położone. Zostawił tylko miejsca na przejścia dla ekipy wujka i jakieś 3-4 m2

Basiu - moja jest 100x65, i na pewno większa nie jest potrzebna. 120 zdecydowanie nie.

Poszukam tych zdjęć, tylko jutro, ok?

Zaraz wybywamy na pool party :wiggle:

Beta Cieszę się że smakowało. Ja zrobiłam kilka dni temu paprykę pieczoną do słoiczków. Od kiedy sprobowałam swojej nie kupuję już tej gotowej. Do sałat z rukoli, mozzarelli, pomidorków suszonych itp - bomba. Sama też

Pool party brzmi nieźle :) U Was nie pada??!!

Ty jakaś perfekcyjna Pani Domu jesteś. Zazdroszczę. Nie mam serca do słoiczków (i czasu jak mi się wydaje), ale wszystko przede mną.

Pokażesz zdjęcia płytek? Pleeeaaase!

:lol2: :lol2: :lol2:

ile mamy do was? 5 km? :lol2:

Pada, a jakże, ale pool party będzie, musi być :yes:

Nie nie, poprawka - ja tylko lubie gotować. I smakować. Perfekcyjna Pani Domu myje, sprząta, prasuje, odkurza i robi resztę wszystkich tych czynności do których ja nie mam serca (NIESTETY)

Zdjęć nie mam, bo zapomniałam aparatu. Mam tylko jedno zrobione córce komórką dla dziadka (jak przygląda się glazurnikowi)

Wstawię

Zdjęcia płytek i zdjęcia próbek z MD pokaż koniecznie :)

Zdjęcia próbek jutro. Ja już wybrałam. Bielony dąb :yes: Poprosiłam o jedną a okazało się że bielonego dębu otrzymałam kilka próbek. I całe szczęście, bo różnica kolosalna

Nasza mała inwestorka :)

25082011.jpg

25082011.jpg