Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myszoniku, wanna nam się spodobała już daaaaaaawno i mamy projekt łazienki z nią. Niestety jest jeden zgrzyt. Zobaczyłam ją*ostatnio w opexie i się załamałam :( Jak jest wielka z zewnątrz (mieliśmy brać 100x170) tak w środku jest maleńka. Zaczęliśmy szukać nowej

My z kominyikominki jesteśmy jeszcze przed umową, pojutrze przyjeżdża do mnie pan z próbką łupka. Cały czas nie mogę*się zdecydować na to czym go obłożyć. Boję się że absolut black satynowany będzie wyglądał nagrobkowo a takiego łupka jaki mi się*podoba oni nie mają :(

Salik, jeszcze nic w tym kierunku nie robiłam. Musimy się uporać z tematem tynków i ostro się*biorę do roboty

absolut black satynowany nie wygląda nagrobkowo :)

A jeszcze mniej nagrobkowo wygląda absolut black w wykończeniu "antyk".

A jaki wybieracie model kominka (wkład i obudowa)?

Co do wanny to mnie podłamałaś, bo ja ją wybrałam w ciemno z uwagi na kształt, a tu taki zonk? szczerze żadnej innej w fajnym kształcie i do tego cenie nie zwalającej z nóg nie widziałam...

Dostałam odpowiedzi dot. metalwooda stąd

http://www.domzbajki.pl/

i stąd

http://www.ambat.pl/

Sprowadzają każdy kolor i rozmiar, czas oczekiwania ok. 2-3 tygodnie. Ceny praktycznie identyczne i takie same jak w Poznaniu w granitogresie, więc raczej nie opłaca mi się kombinować z zamówieniami przez net.

Każdy rozmiar ma inną cenę, więc napisz do nich w jakiej cenie mieliby 45 x 90, które Ciebie interesuje.

Myszoniku, nawet nie wiesz jak ja zareagowałam na widok tej wanny. Spompowałam powietrze i kilka godzin minęło zanim się otrząsnęłam ;)

Dokładnie tak jak mówisz, ten kształt i ta cena. Dziś już mam projekt z nową prostokątną :(

Dzięki za info o metalwoodzie. W swoim czasie się za to wezmę :rolleyes:

Jakie to jest wykończenie "antyk" absoluta? Ja dostałam tylko próbkę satyny. Kominek bierzemy Spartherm varia bh, obudowa bardzo prosta

SANOWSKA III - 1.jpg

Anula, w zależności od tego jaki wezmę kamień, łupek czy granit jest to odpowiednio prawie 15000 lub prawie 16000 za wkład, obudowę kominka ze wszystkimi elementami (płyty, rury i cała reszta), kamień i robociznę. Niestety nie mam tego wyszczególnionego, bo oni liczą całościowo. Mnie to się bardzo opłaca bo normalnie sam wkład kosztuje ok 13-14 tys

Napisz do nich wiadomość poprzez ich stronę, to bardzo mili, życzliwi i nastawieni na klienta ludzie

Potwierdzam, że oni liczą w całości, wkład z obudową, montażem, kamieniem wszystkim. I opłaca się u nich brać jeśli bierze się z wkładem, zwłaszcza spartherma, bo na nie mają duże upusty i dzięki temu całość wychodzi przyjaźnie.

Jeśli chodzi o samą obudowę to kontaktowała się z nimi mikiada (bo wcześniej kupiła wkład) u już nie byli jakoś oszałamiająco konkurencyjni cenowo.

Hej, zamieszczam na jakiś czas kilka wizualizacji naszych wnętrz

Proszę bardzo o nie kopiowanie ich

Oczywiście czekam na sugestie. Nie mam pomysłu na oświetlenie, pomóżcie

Chyba wolałabym krotność lamp nad stołem, nie jedną centralnie, a może jakieś kinkiety, a co w salonie? :confused:

Generalnie jestem bardzo zadowolona z tego że zdecydowałam się jednak na jakieś aranżacje.

Teraz mam lepszy open mind :rolleyes:

3-bez-lamp-ekran-zwinięty.jpg

2-bez-lamp-ekran-zwinięty.jpg

8.jpg

6.jpg

5.jpg

Super zapowiada się fajne wnętrze.

Jedyne co mi przeszkadza to ten podwieszany sufit, ale to już takie moje zboczenie, że nie lubię ;)

lampa nad stołem podoba mi się, choć kilka mniejszych też wyglądałoby super.

I zastanawia mnie czy takie usytuowanie blisko kominka i telewizora nie będą powodować, że kominek i telewizor będą konkurować o skupienie wzroku, w tym sensie, że jeden od drugiego odwracać uwagę...

Myszoniku, wcale nie wiem czy tam będzie ta wnęka. To są pierwsze wizualizacje i o ile w salonie być musi (dla rzutnika) o tyle w jadalni wstępnie nie planowałam (jedynie samo obniżenie sufitu - dla wyrównania z kuchennym)

Ha! Nad tv i kominkiem myśleliśmy niekrótko. Niestety jest to jedyne wyjście. Więcej ścian nie mamy, a w oryginalnym projekcie były tylko dwie. My domknęliśmy salon dodatkową (tą po prawej stronie kominka) To i tak lepsze niż tv nad kominkiem, a takie cuda zdarza mi się widywać

Myślisz że jednak metalwood 45x90? Ale co z holem, który jest dość wąski?

Witam Cię serdecznie Monia w moich skromnych progach :welcome:

No widzisz, bo ja taka cichociemna jestem ;)

Wpadaj

Monika2 (myszonik), zobacz, hol wygląda tak (ta ściana do kolumny jest zamknięta)

Teraz to ja się w ogóle zastanawiam jak te płytki układać (jak nimi zakręcić w miejscu gdzie korytarz ma 90st?)

rzut0_l_orig.jpg

Ja bym w ogóle nie "zakręcała" płytkami tylko dała je w jednym ciągu jako całość idące cały czas w tym samym kierunku. Ja tak robię, bo wydaje mi się, że zakręcenie o 90 stopni zepsuje cały efekt.

Jeśli tak byś chciała zrobić i wziąć te większe płytki to moim zdaniem tylko układ wzdłuż holu (on ma chyba 105 cm szerokości z tego co widzę na planie tam gdzie jest ścianka, więc położenie płytki 90 cm długości poprzecznie wyglądałoby moim zdaniem beznadziejnie) i potem kontynuacja tego samego wzoru w jednym ciągu w pozostałych pomieszczeniach.