myszonik 03.05.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Ja też w metalwoodzie się zakochałam nieodwołalnie. I dobrze:)Co do wybranej wanny to cieszę się, że komuś też się podoba...A kominek mam oczywiście z firmy kominkiikominy. Podpisałam już z nimi umowę, do końca maja będzie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 03.05.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Monsanbia - brałaś jakąś wycenę na płytki z Granitogresu (myszonik podawała namiary na nich przed świętami)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.05.2011 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Myszoniku, wanna nam się spodobała już daaaaaaawno i mamy projekt łazienki z nią. Niestety jest jeden zgrzyt. Zobaczyłam ją*ostatnio w opexie i się załamałam Jak jest wielka z zewnątrz (mieliśmy brać 100x170) tak w środku jest maleńka. Zaczęliśmy szukać nowej My z kominyikominki jesteśmy jeszcze przed umową, pojutrze przyjeżdża do mnie pan z próbką łupka. Cały czas nie mogę*się zdecydować na to czym go obłożyć. Boję się że absolut black satynowany będzie wyglądał nagrobkowo a takiego łupka jaki mi się*podoba oni nie mają Salik, jeszcze nic w tym kierunku nie robiłam. Musimy się uporać z tematem tynków i ostro się*biorę do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.05.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 absolut black satynowany nie wygląda nagrobkowo A jeszcze mniej nagrobkowo wygląda absolut black w wykończeniu "antyk". A jaki wybieracie model kominka (wkład i obudowa)? Co do wanny to mnie podłamałaś, bo ja ją wybrałam w ciemno z uwagi na kształt, a tu taki zonk? szczerze żadnej innej w fajnym kształcie i do tego cenie nie zwalającej z nóg nie widziałam... Dostałam odpowiedzi dot. metalwooda stąd http://www.domzbajki.pl/ i stąd http://www.ambat.pl/ Sprowadzają każdy kolor i rozmiar, czas oczekiwania ok. 2-3 tygodnie. Ceny praktycznie identyczne i takie same jak w Poznaniu w granitogresie, więc raczej nie opłaca mi się kombinować z zamówieniami przez net. Każdy rozmiar ma inną cenę, więc napisz do nich w jakiej cenie mieliby 45 x 90, które Ciebie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.05.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Myszoniku, nawet nie wiesz jak ja zareagowałam na widok tej wanny. Spompowałam powietrze i kilka godzin minęło zanim się otrząsnęłam Dokładnie tak jak mówisz, ten kształt i ta cena. Dziś już mam projekt z nową prostokątną Dzięki za info o metalwoodzie. W swoim czasie się za to wezmę Jakie to jest wykończenie "antyk" absoluta? Ja dostałam tylko próbkę satyny. Kominek bierzemy Spartherm varia bh, obudowa bardzo prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.05.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 więcej zdjęć u mnie w dzienniku, ale generalnie te zdjęcia są dość kiepskie, bo jakoś nie umiałam porządnie zrobić tym granitom zdjęć Antyk jest bardziej chropowaty i jeszcze bardziej matowy niż satyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.05.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 ja mam absolut black satyna na kominku i wcale nie wygląda nagrobkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.05.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Myszonik, faktycznie ten antyk ciekawy. Taki z fakturą. Czemu oni mi tego nie wysłali? Zadzwonił Pan z kominyikominki, jutro na spotkanie zabierze ze sobą antyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 04.05.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 No to sobie pomacasz... nie ma to jak porządnie pomacać kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.05.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 monsanbia, na;piszesz (tu albo na priv) ile Ci policzyli za obudowe kominka? Chodzi o calkowity koszt poza wkladem. Bo ja biore bez kamienia (mam swoj) i krzykneli ok. 4 tys, wydaje mi sie sporo... A u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.05.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Anula, w zależności od tego jaki wezmę kamień, łupek czy granit jest to odpowiednio prawie 15000 lub prawie 16000 za wkład, obudowę kominka ze wszystkimi elementami (płyty, rury i cała reszta), kamień i robociznę. Niestety nie mam tego wyszczególnionego, bo oni liczą całościowo. Mnie to się bardzo opłaca bo normalnie sam wkład kosztuje ok 13-14 tysNapisz do nich wiadomość poprzez ich stronę, to bardzo mili, życzliwi i nastawieni na klienta ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.05.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Potwierdzam, że oni liczą w całości, wkład z obudową, montażem, kamieniem wszystkim. I opłaca się u nich brać jeśli bierze się z wkładem, zwłaszcza spartherma, bo na nie mają duże upusty i dzięki temu całość wychodzi przyjaźnie. Jeśli chodzi o samą obudowę to kontaktowała się z nimi mikiada (bo wcześniej kupiła wkład) u już nie byli jakoś oszałamiająco konkurencyjni cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Hej, zamieszczam na jakiś czas kilka wizualizacji naszych wnętrz Proszę bardzo o nie kopiowanie ich Oczywiście czekam na sugestie. Nie mam pomysłu na oświetlenie, pomóżcie Chyba wolałabym krotność lamp nad stołem, nie jedną centralnie, a może jakieś kinkiety, a co w salonie? Generalnie jestem bardzo zadowolona z tego że zdecydowałam się jednak na jakieś aranżacje. Teraz mam lepszy open mind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Super zapowiada się fajne wnętrze. Jedyne co mi przeszkadza to ten podwieszany sufit, ale to już takie moje zboczenie, że nie lubię lampa nad stołem podoba mi się, choć kilka mniejszych też wyglądałoby super. I zastanawia mnie czy takie usytuowanie blisko kominka i telewizora nie będą powodować, że kominek i telewizor będą konkurować o skupienie wzroku, w tym sensie, że jeden od drugiego odwracać uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A i na takiej powierzchni jak tu widzę to jednak widziałabym te większe metalwoody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Myszoniku, wcale nie wiem czy tam będzie ta wnęka. To są pierwsze wizualizacje i o ile w salonie być musi (dla rzutnika) o tyle w jadalni wstępnie nie planowałam (jedynie samo obniżenie sufitu - dla wyrównania z kuchennym) Ha! Nad tv i kominkiem myśleliśmy niekrótko. Niestety jest to jedyne wyjście. Więcej ścian nie mamy, a w oryginalnym projekcie były tylko dwie. My domknęliśmy salon dodatkową (tą po prawej stronie kominka) To i tak lepsze niż tv nad kominkiem, a takie cuda zdarza mi się widywać Myślisz że jednak metalwood 45x90? Ale co z holem, który jest dość wąski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Hmm... z holem to trzeba pokombinować.. zależy w którą stronę te płytki położyć, bo jeśli wzdłuż holu to chyba rozmiar nie będzie przeszkadzał. A jakie są wymiary holu i w którą stronę masz zamiar kłaść te płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.05.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam się Jakoś tak wcześniej nie mogłam do Ciebie trafić Piękne wnętrza się zapowiadają czekam na dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.05.2011 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Witam Cię serdecznie Monia w moich skromnych progach No widzisz, bo ja taka cichociemna jestem Wpadaj Monika2 (myszonik), zobacz, hol wygląda tak (ta ściana do kolumny jest zamknięta) Teraz to ja się w ogóle zastanawiam jak te płytki układać (jak nimi zakręcić w miejscu gdzie korytarz ma 90st?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.05.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 Ja bym w ogóle nie "zakręcała" płytkami tylko dała je w jednym ciągu jako całość idące cały czas w tym samym kierunku. Ja tak robię, bo wydaje mi się, że zakręcenie o 90 stopni zepsuje cały efekt. Jeśli tak byś chciała zrobić i wziąć te większe płytki to moim zdaniem tylko układ wzdłuż holu (on ma chyba 105 cm szerokości z tego co widzę na planie tam gdzie jest ścianka, więc położenie płytki 90 cm długości poprzecznie wyglądałoby moim zdaniem beznadziejnie) i potem kontynuacja tego samego wzoru w jednym ciągu w pozostałych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts