Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moni i dom się wykańczają - komentarze do Parkowej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia nawet nie wiesz jak ja Cię rozumie, ale uwierz może być jeszcze gorzej....

My kupiliśmy działkę jak byłam w pierwszych miesiącach ciąży, z drugim dzieckiem, pierwsze było wieku szkolnym. Ja z tych matek co nie oddadzą obcej babie pod opiekę swojego dziecka czyt. niania i z tych co karmią piersią ponad półtora roku (jedno i drugie)

Od dziesięciu lat prowadzę swoją działalność gospodarczą, więc prawdziwego urlopu macierzyńskiego nie miałam, nawet na porodówce wisiałam na telefonie. Do pracy jeździłam jak syn był z babcią na spacerze i z jęzorem na brodzie pędziłam na karmienie.

Potem zaczęła się budowa, dwoiłam się i troiłam żeby wszystkiego dopilnować, często z dzieckiem przy cycu, na szczęście od początku trafiałam na dość solidne firmy.

W między czasie zrobiłam generalny remont w pracy, sama zaaranżowałam wszystko, wybierałam kupowałam, w tym czasie w domu trwała już wykończeniówka więc działałam na dwa fronty.

Ponad pół roku temu zachorowała na śmiertelną chorobę moja mama, miałam doła i depresję.....:(

W tej chwili jest przykuta do łóżka, operacje szpitale, dom, hospicjum, szpitale.....

Chodzę zakręcona jak w ruskim filmie, o wszystkim zapominam,często jem obiad jadąc w samochodzie w postaci suchej bułki i kefiru:sick:

W tym roku mój dwu i pół latek poszedł do przedszkola i to była bardzo dobra decyzja, a długo się wahałam czy nie poczekać aż skończy 3 latka. On jest zadowolony, ja spokojniejsza i mam więcej czasu na wszystko.

Dziewczyny dacie radę, bo kto ma dać jak nie my kobiety:D

hmm pierwszy mój post u Ciebie a ja takie zwierzenia, chyba potrzebowałam z siebie to wywalić:rolleyes:

Mam nadzieję, że nam wszystkim te nowe domy wynagrodzą wyrzeczenia i ciężką pracę, którą odstawiamy pracując/zajmując się dziećmi, domem, prowadząc budowę. Oby było warto!

Monia - dzisiaj ze Starym rozmawiałam o parapetach - ma stalowe po 42 zł metr (szerokość 25 cm) i aluminiowe za 60-62 zł z metra bieżącego. Ma też inne, ale dużo droższe. Poleca aluminiowe i argumentuje to dużo większą trwałością oraz tym, że wymiana blaszanych parapetów powoduje konieczność remontu elewacji (i nowe koszty montażu). Mnie przekonuje. Chyba wezmę alu.

Monia - dzisiaj ze Starym rozmawiałam o parapetach - ma stalowe po 42 zł metr (szerokość 25 cm) i aluminiowe za 60-62 zł z metra bieżącego. Ma też inne, ale dużo droższe. Poleca aluminiowe i argumentuje to dużo większą trwałością oraz tym, że wymiana blaszanych parapetów powoduje konieczność remontu elewacji (i nowe koszty montażu). Mnie przekonuje. Chyba wezmę alu.

Balbina, kurczę, a może bym się podpięła pod to Twoje zamówienie?

Potrzebuję kilku sztuk, niewiele.

To są już gotowe, pod wymiar, do zamontowania? Można gdzieś obejrzeć próbki jakieś?

A jaka cena za kamienne?

Z pewnością są ładne i trwałe, ale mam mieć rozsądne podejście do budowy (i podobnie jak pisała gdzieś ostatnio pasi mój mąż też powtarza: bez tych Twoich fanaberii:cool:), a aluminiowe parapety to sam rozsądek. I całkiem niebrzydkie (choć akurat kolor najbardziej nam pasujący jest sraczkowaty:p).

Obejrzeć można u Starego na Powstańców Śląskich, akurat koło nas:D

Hej Dziewczynki.:D Noski do góry.:D

Wszystkie Mamy z Małymi Księżniczkami zapraszam jutro, a najlepiej w niedzielę/bo też będę;)/ do Nowych Cudownych Ogrodów przy Muzeum Pałacu w Wilanowie: http://www.weranda.pl/zaproszenia/13813-swieto-kwiatow-w-wilanowie

http://www.facebook.com/groups/266534946699354/

A jaka cena za kamienne?

Z pewnością są ładne i trwałe, ale mam mieć rozsądne podejście do budowy (i podobnie jak pisała gdzieś ostatnio pasi mój mąż też powtarza: bez tych Twoich fanaberii:cool:), a aluminiowe parapety to sam rozsądek. I całkiem niebrzydkie (choć akurat kolor najbardziej nam pasujący jest sraczkowaty:p).

Obejrzeć można u Starego na Powstańców Śląskich, akurat koło nas:D

Balbino! To sąsiadkami jesteśmy!:lol: Koniecznie musimy się umówić!:D

MarJel, ominęłam Twój post, dopiero kiedy Madeleine napisała zorientowałam się,*że jest (swoją drogą trzeba być ślepym żeby przeoczyć wpis na pół strony :oops:)

Współczuję, podziwiam i życzę Ci aby kolejne posty niosły samą radość :yes:

Choroba bliskiej osoby to najgorsze co może nas spotkać :(

Madeleine, ja nie lubię kamiennych parapetów. Ani do środka ani zewnętrznych. Jakoś mi w ogóle do okien takie cuś nie pasuje.

Klinkierowe mogłyby być w ostateczności, ale najbardziej mi pasią :p metalowe. Dodatkowo ze swoich obecnych jestem bardzo zadowolona :yes:

Balbina A czarne, matowe są? Chyba muszę jego i Ciebie nawiedzić. Te końcówki na boki parapetów też ma?

Rasiu A co Ty tam w tych ogrodach będziesz Kochana robić? :cool:

Oho, słyszę turkot kółeczek. Mąż wraca ;) Idę podgrzać zupkę

Hej Dziewczynki.:D Noski do góry.:D

Wszystkie Mamy z Małymi Księżniczkami zapraszam jutro, a najlepiej w niedzielę/bo też będę;)/ do Nowych Cudownych Ogrodów przy Muzeum Pałacu w Wilanowie: http://www.weranda.pl/zaproszenia/13813-swieto-kwiatow-w-wilanowie

http://www.facebook.com/groups/266534946699354/

Będę z moją księżniczką